Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Cytat Napisał Suzumushi Zobacz post
    trzymaja wysmienicie, tylko maja tendencje do skrzypienia (2 lata 30kkm przebiegu) i serwis kwalifikuje je do wymiany...
    Mówiłeś mi zanim kupiłem, że fotele są super ale nie miałem pojęcia,że w niższej wersji są tak dużo gorsze.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Kareze
    Auto
    Giulietta 1,4MA 150KM, MiTo 1,4MA 135KM TCT

Domyślnie

Cytat Napisał Farfocel Zobacz post
    Dostałem dwie oferty:
    - 1x Business w kolorze vulcano z opcjami: convenience/asystent kierowcy +/szara nić na fotelach/składana tylna kanapa za cenę 131.500 (katalogowo 151) - już jedzie
    - 1x Business z moimi opcjami, czyli sportowa kierownica/czerwona nić na fotelach/czujniki + kamera/łopatki do zzmiany biegów za 139500 (katalogowo 148) - auto do zamówienia

Zastanawiam się w sumie nad opcją 1, za różnicę w cenie zamontuję sobie łopatki i w przyszłości wymienię fotele na czarne z alcantarą z Veloce TI...
    Zacne oferty! Ciekawe, co ogólnie będzie "jechało" na stock i jakie konfigi będą przeważać. Ja mogę się podzielić informacją, że dostałem ofertę na wersję Super z wnętrzem Sprint, manetkami, pakietem asystent kierowcy (ten w wersji z czujnikami z przodu i kamerą cofania) w kolorze Visconti Green, lusterkiem elektrochromatycznym i Pakietem Lighting za 144 k oraz wersję Business z manetkami, lusterkiem elektrochromatycznym, pakietem asystent kierowcy, również w kolorze Visconti Green za 139 k. Zastanawiam się nad tymi alternatywami, ale Super wychodzi chyba lepiej.

Swoją drogą ktoś z Was widział już na żywo Giulię w tym kolorze Visconti Green? Jest bardziej zielona czy bardziej czarna? Bo po zdjęciach trudno jakkolwiek się zorientować..

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

zakup?
    po pracowicie wypełnionym konfiguratorze finalnie ukazała się taka oto informacja:

"W związku z aktualizacją gamy modelowej Alfa Romeo zamówienie skonfigurowanego modelu aktualnie nie jest możliwe. Prosimy o sprawdzanie dostępności danej wersji wybranego modelu u lokalnego dilera Alfa Romeo.
    Zapraszamy do salonów marki Alfa Romeo oraz na salon.alfaromeo.pl aby sprawdzić bogatą ofertę samochodów dostępnych od ręki."

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał Kareze Zobacz post
    Zacne oferty! Ciekawe, co ogólnie będzie "jechało" na stock i jakie konfigi będą przeważać. Ja mogę się podzielić informacją, że dostałem ofertę na wersję Super z wnętrzem Sprint, manetkami, pakietem asystent kierowcy (ten w wersji z czujnikami z przodu i kamerą cofania) w kolorze Visconti Green, lusterkiem elektrochromatycznym i Pakietem Lighting za 144 k oraz wersję Business z manetkami, lusterkiem elektrochromatycznym, pakietem asystent kierowcy, również w kolorze Visconti Green za 139 k. Zastanawiam się nad tymi alternatywami, ale Super wychodzi chyba lepiej.

Swoją drogą ktoś z Was widział już na żywo Giulię w tym kolorze Visconti Green? Jest bardziej zielona czy bardziej czarna? Bo po zdjęciach trudno jakkolwiek się zorientować..
    Według mnie Super jest lepszą ofertą.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Teddy Bear Zobacz post
    zakup?
    po pracowicie wypełnionym konfiguratorze finalnie ukazała się taka oto informacja:

"W związku z aktualizacją gamy modelowej Alfa Romeo zamówienie skonfigurowanego modelu aktualnie nie jest możliwe. Prosimy o sprawdzanie dostępności danej wersji wybranego modelu u lokalnego dilera Alfa Romeo.
    Zapraszamy do salonów marki Alfa Romeo oraz na salon.alfaromeo.pl aby sprawdzić bogatą ofertę samochodów dostępnych od ręki."
    Na każdym kroku AR woła "nie kupujcie mnie, jestem niepoważna"

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

A dajcie spokój, już pierwszy tydzień marca i konfigurator stary dalej, przecież to jakieś jaja niepojęte.
    Pisałem pod koniec stycznia do Alfy, przyszło że przekazują do produkt managera... od tamtej pory ukazały się cenniki i katalogi co i tak były najpierw umieszczone na jakiejś innej stronie niż powinny, dopiero na sygnały z naszej strony przenieśli. Jakiś tydzień znów napisałem do obsługi klienta, że dalej pomimo już marca i to, że w innych krajach już dawno jest u nas dalej stary konfigurator, znów odpowiedź, że przekazali do produkt managera i dalej dupa, nie rozumiem po prostu tego i tyle, tak jak epsonix kiedyś pisał, że już olał angażowanie się w to bo i tak to nic nie da. Nie rozumiem, nie ogarniam, ale ktoś dalej tych ludzi trzyma, nie wiem nie wyciąga konsekwencji, jest ogólnie przecież super...

Użytkownik Świeżak
    Auto
    MB E

Domyślnie

Są marki, które słabe bądź przeciętne samochody sprzedają świetnie, a Alfa mając bardzo dobre auta nie umie ich sprzedać...

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Kilku moich znajomych kupiło Merce czy BMW w wersji bieda, ze słabszym silnikiem a za te pieniądze mieliby lepsze auto ale po prostu nie wiedzieli,że istnieje np. Giulia. Kumplowi pokazałem w Stanach Giulie to mu się bardzo spodobała a kupił kilka miechów wcześniej najtańszego Merca C-klasse tylo nie wiedział o jej istnieniu.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań i okolice
    Auto
    Jeszcze nie Alfa i już chyba też nie :(

Domyślnie

Cytat Napisał Hou3k Zobacz post
    Są marki, które słabe bądź przeciętne samochody sprzedają świetnie, a Alfa mając bardzo dobre auta nie umie ich sprzedać...
    Może ciągle liczą na to, że jeszcze wyprzedadzą stare roczniki, choćby trochę Stelvio z 2018 roku jest na otomoto...

Użytkownik Świeżak
    Auto
    MB E

Domyślnie

Giulie stoją nowe z 2017 r i zamiast taniec to drożeje!!!!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Kareze Zobacz post
    Widziałem Stelvio w tym kolorze i nie ma on nic wspólnego z tym co pokazują w katalogach. Ładny zielony odcień widać na nim w bardzo ostrym słońcu. Normalnie kolor wygląda na prawie czarny. Chciałem zamówić Giulie w tym kolorze, ale sobie odpuściłem.