Zacne oferty! Ciekawe, co ogólnie będzie "jechało" na stock i jakie konfigi będą przeważać. Ja mogę się podzielić informacją, że dostałem ofertę na wersję Super z wnętrzem Sprint, manetkami, pakietem asystent kierowcy (ten w wersji z czujnikami z przodu i kamerą cofania) w kolorze Visconti Green, lusterkiem elektrochromatycznym i Pakietem Lighting za 144 k oraz wersję Business z manetkami, lusterkiem elektrochromatycznym, pakietem asystent kierowcy, również w kolorze Visconti Green za 139 k. Zastanawiam się nad tymi alternatywami, ale Super wychodzi chyba lepiej.
Swoją drogą ktoś z Was widział już na żywo Giulię w tym kolorze Visconti Green? Jest bardziej zielona czy bardziej czarna? Bo po zdjęciach trudno jakkolwiek się zorientować..
zakup?
po pracowicie wypełnionym konfiguratorze finalnie ukazała się taka oto informacja:
"W związku z aktualizacją gamy modelowej Alfa Romeo zamówienie skonfigurowanego modelu aktualnie nie jest możliwe. Prosimy o sprawdzanie dostępności danej wersji wybranego modelu u lokalnego dilera Alfa Romeo.
Zapraszamy do salonów marki Alfa Romeo oraz na salon.alfaromeo.pl aby sprawdzić bogatą ofertę samochodów dostępnych od ręki."
A dajcie spokój, już pierwszy tydzień marca i konfigurator stary dalej, przecież to jakieś jaja niepojęte.
Pisałem pod koniec stycznia do Alfy, przyszło że przekazują do produkt managera... od tamtej pory ukazały się cenniki i katalogi co i tak były najpierw umieszczone na jakiejś innej stronie niż powinny, dopiero na sygnały z naszej strony przenieśli. Jakiś tydzień znów napisałem do obsługi klienta, że dalej pomimo już marca i to, że w innych krajach już dawno jest u nas dalej stary konfigurator, znów odpowiedź, że przekazali do produkt managera i dalej dupa, nie rozumiem po prostu tego i tyle, tak jak epsonix kiedyś pisał, że już olał angażowanie się w to bo i tak to nic nie da. Nie rozumiem, nie ogarniam, ale ktoś dalej tych ludzi trzyma, nie wiem nie wyciąga konsekwencji, jest ogólnie przecież super...
Są marki, które słabe bądź przeciętne samochody sprzedają świetnie, a Alfa mając bardzo dobre auta nie umie ich sprzedać...
Kilku moich znajomych kupiło Merce czy BMW w wersji bieda, ze słabszym silnikiem a za te pieniądze mieliby lepsze auto ale po prostu nie wiedzieli,że istnieje np. Giulia. Kumplowi pokazałem w Stanach Giulie to mu się bardzo spodobała a kupił kilka miechów wcześniej najtańszego Merca C-klasse tylo nie wiedział o jej istnieniu.
Giulie stoją nowe z 2017 r i zamiast taniec to drożeje!!!!