A stare powiedzenie że Alfy się ciągle psują też lubujesz, czy to wyjątek?
Z racji że kończy się sezon zimowy, czyli u mnie większych śniegów już nie będzie chociaż mrozy są, wystawiam opinie o oponkach całorocznych:
Pacjent: Goodyear Vector 4 Seasons z 2017r. ok 7,5-8 mm bieżnika
Teren: Wyżynny

Ocena: Pozytywna+
To mój 1 kontakt z takimi oponami, jestem mile zaskoczony. Spodziewałem się iż przy gorszych warunkach jak tylko będą dawać tyłka to siup na wulkanizację po nowe zimówki, jednak tak się nie stało, ponieważ:
- zima jest jaka jest, bardziej niż na śnieg mogłem liczyć na mokrą nawierzchnię, a w takich warunkach te opony spisywały się lepiej od zimówek
- w ujemnych temperaturach w moim odczuciu nie było żadnych różnic
- mogłem liczyć na odrobinę śniegu i tam faktycznie wypadają trochę gorzej. Jednak różnica nie jest na tyle duża by w ogóle przejmować się tym czy wyhamuje, bądź dojadę. No chyba że w góry, to można się już martwić teraz
Oponki zostają jako setup zimowy oczywiście, na lato mam komplet opon które mimo wszystko będą dużo lepsze na suchej nawierzchni. Mogłoby to się wydawać bez sensu, zakup opon całorocznych tylko na zimę(ja na takich oponach kupiłem auto wiec po prostu zostają), ale spisują się lepiej na mokrej nawierzchni, a taka aura panowała u mnie przez większość czasu. Czy to miasto, czy dom, czy praca.