Strona 1 z 12 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 120

Temat: Kluby Alfy Romeo

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie Kluby Alfy Romeo

Ostatnio już się pogubiłem ile w Polsce mamy klubów Alfa Romeo.
    1. Alfaclub
    2. Alfaholicy
    3. IKAR (CoureSportivo.pl)
    Potem jeszcze lokalne i OSSMAR.

Czy w końcu, są ze sobą niektóre jakoś powiązane. Każdy ma swoje forum. Ja i tak jestem zarejstrowany tutaj i alfaclubie, więcej bym już nie dał rady ogarnąć.
    W ogole jestem za tym, żeby tworzyć jedno lub dwa duże ogólnopolskie zamiast kilkanaście malutkich.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

OSMMAR to stowarzyszenie a nie klub a forum traktuj jako tymczasowe. Chodzi o skupienie ludzi chcących pracować na rzecz marki.
    IKAR jest chyba póki co jedynym klubem z prawdziwego zdarzenia.
    Niestety Alfaholicy i AlfaClub to tylko fora, z klubem mają bardzo mało wspólnego.
    OSMMAR chce powołać do życia właśnie taki klub ogólnopolski skupiający ludzi zafascynowanych Alfą a nie tylko szukających porady co im tam puka.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    Niestety Alfaholicy i AlfaClub to tylko fora, z klubem mają bardzo mało wspólnego. OSMMAR chce powołać do życia właśnie taki klub ogólnopolski skupiający ludzi zafascynowanych Alfą a nie tylko szukających porady co im tam puka.
    Sprecyzuj co rozumiesz po przez Klub? Bo nie wiem jak mam się do tego ustosunkować.

Z tego co pisał AR_33 to OSMMAR to nie klub, tylko stowarzyszenie, które powstało po to, by umożliwić Klubom np. dystrybucję gadżetów czy zbieranie funduszy na zloty za ich pośrednictwem. Forum jest zamknięte jedynie dla założycieli stowarzyszenia i nie jest tymczasowe.

A jeśli już wypowiadasz się w imieniu osób czynnie działających w OSMMAR to chociaż napisz na jakiej podstawie tak twierdzisz.
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 23-09-2009 o 14:17

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Nie zapomnijcie, że są jeszcze kluby regionalne, jak alfaclub malbork, czy alfaclub tarnów

poduch
    Gość

Domyślnie

jeśli chodzi o kluby lokalne to nie zapominajcie że jest jeszcze KARP (KLUB ALFA ROMEO POMORZE)

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Sprecyzuj co rozumiesz po przez Klub? Bo nie wiem jak mam się do tego ustosunkować.
    Forma zrzeszenia ludzi o identycznych poglądach i zamiłowaniach. Coś co istnieje w rzeczywistości a nie tylko w sferze wirtualnej. gdzie członkowie są przyjmowani na podstawie jakiś kryteriów lub po spełnieniu pewnych warunków. Miejsce gdzie sie jest nie tylko po to żeby zapytać co mi puka, ale żeby nauczyć się co mam i jak się tym posłużyć, poznać wszelkie szczegóły o Alfie, dyskutować o historii i przyszłości marki. Spotkać ludzi ale nie po to żeby umówić się na grilla z browarem, a np na wspólne grzebanie w aucie, wspólną wycieczkę po regionie itd. itp
    Z tego co pisał AR_33 to OSMMAR to nie klub, tylko stowarzyszenie, które powstało po to, by umożliwić Klubom np. dystrybucję gadżetów czy zbieranie funduszy na zloty za ich pośrednictwem.
    Fajnie że wkońcu możesz pojąłeś tą różnicę. Ja nie napisałem że OSMMAR to klub a jedynie że chce utworzyć klub działający równolegle ze stowarzyszeniem. Umiesz czytać ze zrozumieniem?

Forum jest zamknięte jedynie dla założycieli stowarzyszenia i nie jest tymczasowe.
    Śmieszne rzeczy opowiadasz, ja w założycielach nie jestem a dostęp do forum mam. Ja dostałem informację że należy traktować je tymczasowo. Ewentualnie mówisz o jakimś innym forum o istnieniu którego nic mi nie wiadomo.

A jeśli już wypowiadasz się w imieniu osób czynnie działających w OSMMAR to chociaż napisz na jakiej podstawie tak twierdzisz.
    Nie napisałem nigdzie że wypowiadam się w imieniu osób lub samego OSMMAR, znów coś przekręcasz. Są to raczej wypowiedzi o OSMMAR, a chyba każdy ma prawo o tym coś napisać. Informację posiadam z rozmów z osobami związanymi z OSMMAR

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Forma zrzeszenia ludzi o identycznych poglądach i zamiłowaniach. Coś co istnieje w rzeczywistości a nie tylko w sferze wirtualnej. gdzie członkowie są przyjmowani na podstawie jakiś kryteriów lub po spełnieniu pewnych warunków. Miejsce gdzie sie jest nie tylko po to żeby zapytać co mi puka, ale żeby nauczyć się co mam i jak się tym posłużyć, poznać wszelkie szczegóły o Alfie, dyskutować o historii i przyszłości marki. Spotkać ludzi ale nie po to żeby umówić się na grilla z browarem, a np na wspólne grzebanie w aucie, wspólną wycieczkę po regionie itd. itp
    A my co tutaj robimy? Zrywamy banany?
    Na grilla czy grzebanie w aucie ludzie umawiają się tutaj od kiedy o OSMMARze nawet jeszcze nikt nie śnił. OSMMAR przejął idee stowarzyszenia Alfaholików, a nie na odwrót. A to, że nie ma kryteriów, żeby się z kimś umówić i pogadać o włoskiej motoryzacji? U nas nie ma równych i równiejszych.

Nawet na Wikipedii jest napisane, że jesteśmy klubem AR, tak samo zresztą mówili w TVP i pisali w Auto Świat

O AlfaClub mówili w TVN Turbo, więc nie wiem czemu śmiesz ich i nasz klub nazywać mało poważnym.

Fajnie że wkońcu możesz pojąłeś tą różnicę. Ja nie napisałem że OSMMAR to klub a jedynie że chce utworzyć klub działający równolegle ze stowarzyszeniem. Umiesz czytać ze zrozumieniem?
    Nic mi nie wiadomo o tym, że OSMMAR będzie tworzyć jakiś klub. Z tego co wiem stowarzyszenie to narzędzie do współpracy z klubami - tak brzmi oficjalna wersja

Śmieszne rzeczy opowiadasz, ja w założycielach nie jestem a dostęp do forum mam. Ja dostałem informację że należy traktować je tymczasowo. Ewentualnie mówisz o jakimś innym forum o istnieniu którego nic mi nie wiadomo.
    A o którym forum Ty piszesz? Daj linka, może coś się wyjaśni...

Nie napisałem nigdzie że wypowiadam się w imieniu osób lub samego OSMMAR, znów coś przekręcasz. Są to raczej wypowiedzi o OSMMAR, a chyba każdy ma prawo o tym coś napisać. Informację posiadam z rozmów z osobami związanymi z OSMMAR
    No to pisz, że to co wypisujesz to plotki, bo ja informacje mam od Prezesa

Co do klubów to działają jeszcze jakieś kluby, których nie można znaleźć w internecie - Alfa Romeo Polonia czy Mia Giulia Alfa Club. Ściągnij li Quadrifoglio ze strony alfaromeo.pl - piszą tam o nich.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Ale w dalszym ciągu wszystko dzieje się w sferze wirtualnej, jest gdzieś klub zarejestrowany, są jakieś karty członkowskie, lista klubowiczów? Chyba że dla Ciebie klub=forum i tylko do tego chcesz sprowadzić działalność klubową. Chodzi też o to aby stworzyć tak jak napisał Kobe jeden duży ogólnopolski klub, być może z oddziałami terenowymi a nie kilkanaście małych.
    Nie pisz że są tutaj wszyscy równi bo masz albo krótką pamięć albo sam w to nie wierzysz. Może gdyby były jakieś warunki dostępu to nie byłoby tylu martwych kont i takiego bałaganu jaki zaczyna się robić, ale to osobna sprawa.

Info ze strony OSSMMAR:
    Wpisany przez Administrator
    poniedziałek, 11 sierpnia 2008 09:19
    Trwają rozmowy z władzami forum Alfaholicy.net w sprawie nazwy Alfaholicy. Po ustaleniu kwestii formalnych OSMMAR rozpocznie dzialania celem utworzenia Klubu

Zmieniony: sobota, 05 września 2009 08:29
    Jaśniej chyba już nie potrzebujesz?

Mowa o forum które jest pod adresem http://forum.osmmar.org/ o którym wiesz i na którym sam byłeś, ale nie miałeś na tyle jaj aby zajrzeć tam osobiście a ukrywałeś się pod innym nickiem. Jest tam część wydzielona zamknięta ale nie o niej pisałem we wcześniejszych postach.

Trudno Ci napisać że info masz od AR33 lub Roberta? wolisz sobie w tonie prześmiewczym używać tytułu Prezes? Co niby było plotką? chyba powyższe wyjaśnienia Ci wszystko wyjaśniły

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Ale w dalszym ciągu wszystko dzieje się w sferze wirtualnej, jest gdzieś klub zarejestrowany, są jakieś karty członkowskie, lista klubowiczów? Chyba że dla Ciebie klub=forum i tylko do tego chcesz sprowadzić działalność klubową. Chodzi też o to aby stworzyć tak jak napisał Kobe jeden duży ogólnopolski klub, być może z oddziałami terenowymi a nie kilkanaście małych.
    Kiedy zrozumiesz, że forum jest narzędziem komunikacji, a nie życiem? Klub to ludzie, a karty i inne duperele to tylko gadżety.

Może gdyby były jakieś warunki dostępu to nie byłoby tylu martwych kont i takiego bałaganu jaki zaczyna się robić, ale to osobna sprawa.
    Jeśli masz jakieś sugestie to możesz napisać maila bądź PW.

Trudno Ci napisać że info masz od AR33 lub Roberta? wolisz sobie w tonie prześmiewczym używać tytułu Prezes?
    Prześmiewczym? Czy Ty masz jakieś uprzedzenia? Łatwiej mi napisać Prezes niż AR_33 (mniej kombinowania z shiftem), a imię Robert nie musi się kojarzyć z użytkownikiem AR_33.

AR_33
    Gość

Domyślnie

Z tego co pisał AR_33 to OSMMAR to nie klub, tylko stowarzyszenie, które powstało po to, by umożliwić Klubom np. dystrybucję gadżetów czy zbieranie funduszy na zloty za ich pośrednictwem.
    Osoby zainteresowane tym jak brzmi prawda zapraszam do lektury:
    http://www.osmmar.org/index.php?opti...007cc6975870a9

Nawet na Wikipedii jest napisane, że jesteśmy klubem AR, tak samo zresztą mówili w TVP i pisali w Auto Świat .
    Tuti, nie zapomnij dodać, że relacje o na które się powołujesz, są ze Zlotów, które organizowali tacy ludzie jak Kate, Fred, Paweł 156 czy też AR_33 (którego ty nazywasz Prezesem) którzy teraz działają w OSMMAR

Nic mi nie wiadomo o tym, że OSMMAR będzie tworzyć jakiś klub. Z tego co wiem stowarzyszenie to narzędzie do współpracy z klubami - tak brzmi oficjalna wersja .
    Jesteś żałosny w tych swoich krętacywach, w statucie OSMMAR wszystko jest bardzo wyrażnie zapisane

A o którym forum Ty piszesz? Daj linka, może coś się wyjaśni....
    Proszę bardzo:
    http://forum.osmmar.org/

No to pisz, że to co wypisujesz to plotki, bo ja informacje mam od Prezesa
    Może napiszesz od jakiego Prezesa masz takie informacje ???
    I odrazu przekaż wszystkim, jakie to były infomacje