W temacie auta z USA, ktoś z was wie jak i z czyja pomocą sprawdzić historię serwisową, przeglądy gwarancyjne, oleje itp ?
Btw mój zakup już w porcie, zobaczymy czy i kiedy wyjdzie [emoji6]
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Witam!
Czy ktoś ogarnia temat przeróbki usa - eu w wielkopolsce? bo coś płynie, a tbi niedługo poszuka nowego miejsca parkingowego.
jak nie znajdziesz lokalnie to do BB zapraszam - ludzie zakładają czerwone blachy i przyjeżdżaja z połowy Polski. w razie czego nr tel znajdziesz w linkach w stopce to pogadamy
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
dzięki za propozycję. Jednak trochę daleko. Chociaż nigdy nic nie wiadomo.
nie da się ukryć![]()
Ja jestem właśnie na etapie szukania Giulii. Rozmawiałem z kilkoma sprzedawcami Giulii z USA, większość nieźle skonfigurowana i porównywalna z "naszą" Veloce, ceny 100-120 brutto, ale dzisiaj BMW rozłożyło mnie na łopatki. Dostałem ofertę 24% rabatu na 318i w M Pakiecie z paroma dodatkami. Auto katalogowo w cenie 178 tysięcy za 135, do produkcji i mi trochę szczena opadła, bo nowe BMW z salonu, a bita Giulia z USA to jednak różnica, przede wszystkim w wartości rezydualnej.
318i ma ten sam silnik, co 330i - chiptuning i moc wzrasta ze 156 na ponad 250, teraz to mam dopiero zagwozdkę...
Giulia 200KM -> 280 też ma ten sam silnik, taki wzrost na byle boxie wyciąga, dopiero powyżej wymaga uwagi/specjalizacji.
niezaprzeczalna zaleta BMW - większa wartość rezydualna, co ma kluczowe znaczenie dla leasingów/wynajmów.
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...tml#f0d576106c 1100/mc
Rozbitek z USA vs nowy z salonu, pod zamówienie (lub pasujący stock) - nie miałbym wątpliwości, ze nówkę [uwaga - moja opinia]
BMW vs Alfa: już trzeba rozpatrzeć sobie indywidualnie. To ta sama klasa produktu, znaczenie maja wyłącznie subiektywne preferencje. Wybieram Alfę [uwaga - moja opinia na dzisiaj]