Spawanie glowicy to koszt nowej juz w pelni wyplanowanej wiec nie ma innego sensownego wyjscia
Spawanie glowicy to koszt nowej juz w pelni wyplanowanej wiec nie ma innego sensownego wyjscia
A ta nowa to byle jaka, z niewiadomym przebiegiem ze szrotu, po prostu splanowana?
Panowie nowa w sensie ze kupiona inna juz w pelni przygotowana do montazu. Tak wiec samochod zrobiony , glowica uszczelka i duzo nowych pierdol. Auto odpala fajnie i jezdzi koszta 3.6k
Fajnie tylko trochę dużo Ci wyszło,
400 zł głowica
150 sprawdzenie z planowaniem
120 uszczelka głowicy victor reinz
290 kompletny zestaw uszczelek góry
320 rozrząd komplet INA
50 10L płynu chłodzącego
130 śruby głowicy
150 Olej valvoline synpower 5w40 5L
20 filtr oleju
100zl dwie kraty piwa
Znajomy mechanik zrobił mi robotę za 300 zł (pomagałem mu we wszystkim)
Wszystko wyszło mnie 2030 zł
Ja za sama glowice dałem 2 tysie także nie wiem czy go dużo za remont wyszedł tyle że głowica nie regenerowana i sprawna
- - - Updated - - -
A dobra to w 1.9.... Nie doczytałem
Sama glowica kosztowala 800 zl bo zamawialem do tego uszczelki , regeneracja wtryskow popychacze zaworow swiece zarowe , rozrzad. Jak juz robic to porzadnie
2.4 jtdm jeszcze się bawię. Ale chyba wyjdzie z 8 tysi.
Silnik wywalony. Pierścienie, panewki, głowica popękana więc inna. Regeneracja głowicy i szlif. Do tego wymiana olejów w skrzyni automat. Wszystkie płyny. Przy okazji nowe turbo, czyszczenie kolektora itp. więc pewnie się tyle uzbiera. Właśnie szukam nowego wału korbowego. Na szybko to by było tyle.