Podłączając się do tematu, jak wygląda dziś awaryjność silników 2.0 170 KM i mniej więcej jakich przebiegów dożywają przy dobrym traktowaniu?
Podłączając się do tematu, jak wygląda dziś awaryjność silników 2.0 170 KM i mniej więcej jakich przebiegów dożywają przy dobrym traktowaniu?
Jak szukałem swojej we Francji to widziałem w komisach u "ciapatych" takie z przebiegami ~400.000km i na pierwszy rzut oka nie było widać żadnych poważniejszych problemów.
Nie ganiać tym motorem wokół komina i będzie OK.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
ja mam rok młodszy i 235 tys przebiegu. Jak dotąd zrobiłem uszczelkę smoka, strzelił mi plastikowy wąz chłodzenia za silnikiem i tyle...
U mnie 225tys. pewnego 99%. i nic się nie dzieję. Uszczelka wymieniona.
U mnie w 2.0Jtdm 330tyś. km właśnie wymieniłem uszczelnienie olejowe chłodniczki oleju, uszczelki kolektora ssącego wyciek płynu chłodzącego uszczelka między głowicą a kolektorem puszczała delikatnie płyn (robił się różowy nalot na kolektorze po stronie rozrządu - warto sprawdzić przed zakupem bo roboty z tym jest sporo), uszczelka smoka wymieniona przy 315tyś. km Dodam tylko że pozbyłem się klap wirowych mimo tego że były w idealnym stanie, kolektor o dziwo był czysty bez nagaru tylko lekko przydymiony. Cała ekologia na pokładzie DPF i EGR od teraz bez klap.