Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Tłumik końcowy do 2.0 T.S.

ideally
    Gość

Domyślnie Tłumik końcowy 2.0 T.S. - są jakieś ciche?

Jakiej firmy i gdzie kupić za rozsądną cenę tłumik końcowy, który:

- nie będzie wył jak mój (jest chyba standardowy), bo ma szeroką końcówkę. Niby fajny dźwięk, ale mnie to irytuje i jest po prostu głośne i przy niektórych obrotach dla mnie to już wycie połączone z buczeniem z tuningowanego na wieś bmw... A ja nie jestem zwolennikiem głośnych tłumików czy "rasowych" brzmień..W czasie jazdy daje mi się we znaki.

- Widziałem u mnie w mieście jakieś alfy, które nie mają w ogóle żadnych (lub tak wyglądało) końcówek i są ciche z tyłu w porównaniu do mojej belli.

Może wersje z 1.8 (mam 2.0TS) mają inne tłumiki, które by pasowały?

Ceny na allegro i w sklepach są wyjątkowo rozbieżne. Sklep 330-450 (najtańszy - dobry), a na allegro 120 - 330 (najtańszy - dobry).

Dzięki panowie za pomoc
    Ostatnio edytowane przez ideally ; 26-09-2009 o 08:13

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ideally Zobacz post
    Jakiej firmy i gdzie kupić za rozsądną cenę tłumik końcowy, który:

- nie będzie wył jak mój (jest chyba standardowy), bo ma szeroką końcówkę. Niby fajny dźwięk, ale mnie to irytuje i jest po prostu głośne i przy niektórych obrotach dla mnie to już wycie połączone z buczeniem z tuningowanego na wieś bmw... A ja nie jestem zwolennikiem głośnych tłumików czy "rasowych" brzmień..W czasie jazdy daje mi się we znaki.

- Widziałem u mnie w mieście jakieś alfy, które nie mają w ogóle żadnych (lub tak wyglądało) końcówek i są ciche z tyłu w porównaniu do mojej belli.

Może wersje z 1.8 (mam 2.0TS) mają inne tłumiki, które by pasowały?

Ceny na allegro i w sklepach są wyjątkowo rozbieżne. Sklep 330-450 (najtańszy - dobry), a na allegro 120 - 330 (najtańszy - dobry).

Dzięki panowie za pomoc
    Co do twojego tlumika koncowego to napewno nie masz orginalnego lub masz orginalny ale dziurawy jak sito poniewaz stadardowy tlumik nie wydaaje takich dzwiekow, powiedzialbym ze jest cichy a jego praca nie wplywa na komfort jazdy. Jest tez opcja ze poprzedni wlasciciel autka podobnie do tych jak napisales "wies bmw" delikatnie sobie go poprawil
    (czytaj wybebeszyl srodek lub cos podobnego - efekty dzwiekowe byly by podobne do tych co opisujesz).

Zacznik od obejzenia calego wydechu (sprawdzenia jego szczelnosci) jezeli podanie na tlumik koncowy to szukaj tlumika dedykowanego do silnika 2.0TS - masz do wyboru orginalny urzywany w dobrym stanie (o ile taki sie znajdzie) lub nowy ktory jak sam zauwazyles kosztuje nie malo. Jezeli zamieszasz tym samochodem jezdzic a nie go sprzedawac proponuje ci zakup nowego tlumika gdyz bedzie sluzyl znacznie dluzej...

Mam nadzieje ze pomoglem...

Pozdrawiam

ideally
    Gość

Domyślnie

Dzięki bardzo za szybką odpowiedź. Rzeczywiście mój tłumik nie ma sobie "równych". "Wieś tańczy".

Pytanie ponaglam, czy te z allegro (NOWE z gwarancją) za 120zł są dobre? Ktoś miał może z tym styczność?

Dzięki za sugestie i spostrzeżenia.

Pzdr. Greg.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

- ja korzystam z tego sklepu, fakt że kupowałem tylko katalizator i tłumik koncowy.

--
    http://www.e-tlumiki.pl/
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał ideally Zobacz post
    Pytanie ponaglam, czy te z allegro (NOWE z gwarancją) za 120zł są dobre? Ktoś miał może z tym styczność?
    cześć!!!

w mojej alfie zamontowałem coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item743816510...2_0_sklep.html

mam go już kilka miesięcy i sprawuje się całkiem dobrze,ładnie pasuje i dźwięk też ma całkiem przyzwoity.dodam że jeżdżę na gazie a wykonanie stoi na dobrym poziomie.

u mnie jest trochę wyższy dźwięk z tego względu że katalizator zastąpiłem tłumikiem środkowym z tej aukcji:

http://moto.allegro.pl/item726508273...win_spark.html

jak odpalam silnik wydech jest głośnawy (w środku auta tak nie słychać) ale po kilku minutach cichnie jak się nagrzeje.

tak więc niewielkim nakładem finansowym mam cały nowy wydech.poniżej zdjęcia końcówki i tłumika środkowego,niestety nie mam zdjęcia samego tłumika końcowego.

moja druga ulubienica...