Witam dziś zobaczyłem ze mam dużo dużo po niżej minimum oleju w skrzyni![]()
jaki polecacie na dolewki?
ps. i którędy go wlewać?
Witam dziś zobaczyłem ze mam dużo dużo po niżej minimum oleju w skrzyni![]()
jaki polecacie na dolewki?
ps. i którędy go wlewać?
w 1.6TS chyba nie ma takiego bagnetu????
przymajmniej w instr obsługi nie pamiętam żeby cos pisali o tym. jesli jest to prosił bym o pomoc jakąś. A co do oleju do skrzyni ja bym brał coś z Mobil1 poprostu jestem przekonany do tych chemikaliów. Jeżdze na Mobilu i silniczek dobrze cyka. Ale to jest tylko moja opinia.
Ostatnio edytowane przez FacesOfDeath ; 18-09-2009 o 20:58
ja tam z książki wyczytałem ze jest to postanowiłem sprawdzić od góry da się go wyciągnąć ,a wkładasz go już na wyczucie bo tak ciasno.
hm czekam dalej na moje odpowiedzi
lej taki jaki książka przewiduje a jak nie masz pewności, że taka lepkość jest zalana to lepiej wymień .. kosz znikomy a głowa spokojna i sen zdrowy![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
A masz zamiar cały wymienić czy dolać??? Czy te oleje wogole mozna mieszac??
W 1.6TS nie ma takiego bajeru - wiem bo mam taką i niema. Zresztą w instr. też pisze że nie ma, natomiast w 1.9jtd jest.
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
www.flar-ital.pl
rozumiem no ostatnio z funduszem juz ciężko , chce dolać tylko teraz jakiej firmy , polecacie i którędy go wlewać i jaka ilość
ps. a jak wymieniać cały to jaki koszt i jakim olejem? tego nie wiem wcale samocho ma przejechane 216tys
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
www.flar-ital.pl
A koszt w zależności od producenta bardzo różny.
Jeśli jest tam taki sam jak w TS - 75W/90 GL5, to koszt wymiany może się zamknąć w 50zł jeśli zalejesz Hipola![]()
Jeśli zdecydujesz się na jakiś inny, to koszty będa odpowiednio inne.