Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Świeżak Avatar Sportivo_IT
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Kiedyś 156 SW FL SS 2.0 JTS, teraz szukam swojej Stelvio.

Domyślnie

Ok, przepraszam - faktycznie offtopic.
    Przyciski do przywoływania i zapisywania ustawień fotela są na drzwiach. Nic też nie wiem o elektrycznej regulacji kierownicy w Stelvio.

Z innej beczki - bawiłem się nowym systemem infotainment i niestety on mocno laguje. Myślicie że jest opcja by na którymś przeglądzie ASO załadowało nowe oprogramowanie przyspieszającego jego pracę? Pomimo ekranu dotykowego wygodniej operowało mi się dalej pokrętłem.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce...Fiat i Honda.

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    pompowanie boczków oparcia. pytanie nie w temacie wątku.

- - - Updated - - -

nie, do tego są inne
    O to przepraszam, byłem przekonany że to do tego.
    Może pompowane boczki?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Sportivo_IT Zobacz post
    Z innej beczki - bawiłem się nowym systemem infotainment i niestety on mocno laguje. Myślicie że jest opcja by na którymś przeglądzie ASO załadowało nowe oprogramowanie przyspieszającego jego pracę? Pomimo ekranu dotykowego wygodniej operowało mi się dalej pokrętłem.
    znów średnio w temacie. jeśli będa problemy zgłaszane przez wielu użytkowników to udostępnią nowsze wersje z poprawkami (nie równa sie to temu że w nowszych autach będa takie, nie są chętni do usostępniania poprawek), a inny temat czy w ogóle poprawią (czy się łatwo da)
    u mnie problemy z android auto to były odmowy udostępnienia nowszego firmwaru radia (na nowszych nie było problemów), skończyło się gwarancyjną wymianą radia na takie z nowszym firmwarem i problem się rozwiązął (ale po co tak?)

- - - Updated - - -

Cytat Napisał magnetron Zobacz post
    O to przepraszam, byłem przekonany że to do tego.
    Może pompowane boczki?
    nie wiesz nie pisz. no przecież napisałem że do pompowania boczków
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar Sportivo_IT
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Kiedyś 156 SW FL SS 2.0 JTS, teraz szukam swojej Stelvio.

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    znów średnio w temacie.
    Temat dotyczy zakupu Alf po lifcie. Pytam o infotainment poliftowy. To chyba odpowiednie miejsce?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

napisałem średnio, zakup rozumiem dosłownie, a detale działania systemów w poliftach to już trochę wątek poboczny - wiesz zrobi się dyskusja na kolejne 20 postów z której i tak nic nie będzie wynikało
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

dla kolegi najważniejszy jest infotaimnent, inaczej nie kupi auta.. musi mieć zabawkę. Trzeba to uszanować. Ja tymczasem chciałem te nowe wersje aut zobaczyć u dealerów na Dolnym Slasku ale jakoś nie widzę. "Mają przyjechać".

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy Bear Zobacz post
    dla kolegi najważniejszy jest infotaimnent, inaczej nie kupi auta.. musi mieć zabawkę.
    Jakby ten wątek tyczył się samochodów wyczynowych z przeznaczeniem do jazdy jedynie na tor, to może i bym się nie dziwił kpinom jakie sobie urządzają:
    Cytat Napisał Teddy Bear Zobacz post
    my, wielbiciele motoryzacji i przyjemności z jazdy
    ale to chyba wątek o pojazdach cywilnych wiec co w tym dziwnego, że ktoś zapyta o elementy wyposażenia dodatkowego jakim jest infotainment???

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulia 2.0 RWD MY'20

Domyślnie

No i stało się Giulia Business 2.0 RWD MY'2020 skonfigurowana bez konfiguratora odebrana dzisiaj i prosto z salonu udałem się na wycieczkę do Częstochowy do kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] ( pozdrawiam serdecznie ) na zmiane obuwia z seryjnych 17 na 19. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Nie bede sie szczegolnie rozwijal bo kazdy wlasciciel zdaje sobie z tego sprawe ale uklad kierowniczy i skrzynia w tym aucie to mistrzostwo. Jak to powiedzial Clarkson w ktoryms z testow Giulii uklad kierowniczy jest wrecz telepatyczny Zmiany infotainmentu rowniez na plus, choc za duzo sie nim nie zajmowalem bo tak jak mowie wsiadlem w salonie podpialem android auto, google maps, tidal i w droge. Nie jezdzilem tez wczesniej z adaptacyjnym tempomatem - swietna sprawa. Osiagow rzecz jasna nie potestowalem bo silnik swiezutki, tak wiec max 2-3k obrotow, co w zupelnosci wystarczylo na S-ki bo przy 125 mialem ponizej 2k obrotow. Nie sadzilem ze bede kiedys korzystac z trybu A ale w sumie na tempomat ma on sens. Czerwone przeszycia na fotelach i wstawki robia mega robote IMO, jak dla mnie must have jesli bierzemy nizsze wersje wyposazenia, doplaca sie tylko 500 bo przeszycia ida tylko razem ze sportowa kierownica i drazkiem zmiany biegow, ktore wowczas tez sa obszyte czerwona nicia.

Szereg modyfikacji juz z grubsza zaplanowany takze pewnie sie podziele jak cos przy niej nowego dlubne.

fotki pogladowe
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20200504_113406.jpg
Wyświetleń:	48
Rozmiar:	111.3 KB
ID:	268904Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20200504_162937.jpg
Wyświetleń:	38
Rozmiar:	159.1 KB
ID:	268905Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20200504_162917.jpg
Wyświetleń:	53
Rozmiar:	131.6 KB
ID:	268903Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20200504_192022.jpg
Rozmiar:	105.8 KB
ID:	268902

pozdro
    Ostatnio edytowane przez method ; 04-05-2020 o 23:17

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Cytat Napisał method Zobacz post
    No i stało się Giulia Business 2.0 RWD MY'2020 skonfigurowana bez konfiguratora odebrana dzisiaj
    No i tylko się cieszyć. Szerokiej drogi.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał method Zobacz post
    No i stało się Giulia Business 2.0 RWD MY'2020 skonfigurowana bez konfiguratora odebrana dzisiaj i prosto z salonu udałem się na wycieczkę do Częstochowy do kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] ( pozdrawiam serdecznie ) na zmiane obuwia z seryjnych 17 na 19. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Nie bede sie szczegolnie rozwijal bo kazdy wlasciciel zdaje sobie z tego sprawe ale uklad kierowniczy i skrzynia w tym aucie to mistrzostwo. Jak to powiedzial Clarkson w ktoryms z testow Giulii uklad kierowniczy jest wrecz telepatyczny Zmiany infotainmentu rowniez na plus, choc za duzo sie nim nie zajmowalem bo tak jak mowie wsiadlem w salonie podpialem android auto, google maps, tidal i w droge. Nie jezdzilem tez wczesniej z adaptacyjnym tempomatem - swietna sprawa. Osiagow rzecz jasna nie potestowalem bo silnik swiezutki, tak wiec max 2-3k obrotow, co w zupelnosci wystarczylo na S-ki bo przy 125 mialem ponizej 2k obrotow. Nie sadzilem ze bede kiedys korzystac z trybu A ale w sumie na tempomat ma on sens. Czerwone przeszycia na fotelach i wstawki robia mega robote IMO, jak dla mnie must have jesli bierzemy nizsze wersje wyposazenia, doplaca sie tylko 500 bo przeszycia ida tylko razem ze sportowa kierownica i drazkiem zmiany biegow, ktore wowczas tez sa obszyte czerwona nicia.

Szereg modyfikacji juz z grubsza zaplanowany takze pewnie sie podziele jak cos przy niej nowego dlubne.

fotki pogladowe
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20200504_113406.jpg
Wyświetleń:	48
Rozmiar:	111.3 KB
ID:	268904Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20200504_162937.jpg
Rozmiar:	159.1 KB
ID:	268905Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20200504_162917.jpg
Wyświetleń:	53
Rozmiar:	131.6 KB
ID:	268903Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20200504_192022.jpg
Rozmiar:	105.8 KB
ID:	268902

pozdro
    Dziękuję [MENTION=23389]method[/MENTION] za odwiedziny i zakupy, zwłaszcza, że blisko nie miałeś
    Autko piękne, pierwszy raz miałem okazję usiąść w poliftowej i faktycznie zmiany na duży plus.
    To i ja coś wrzucę do działu felg