Przecież wariator to teraz ok 350zł więc nie jest aż tak źle![]()
Przecież wariator to teraz ok 350zł więc nie jest aż tak źle![]()
Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 29-07-2009 o 19:24 Powód: "ORTOGRAFIA"
A ja jednak,że nie jest źle biorąc pod uwagę,że co miesiąc tego nie wymieniasz,nie wygłpupiajmy się,to nie maluch.Jeśli niektózy narzekają na czści,że są drogie to jeżdząc chyba moim passatem chyba by zawału dostali.Zawsze wymieniałem i wymieniam na oryginalne częsci i nie patrze aż tak bardzo na ceny.. dobre tarcze i klocki dałem 700 a można było kupic za 400 więc... Z tego co widzę utrzymanie Alfy to pikuś w porównaniu z Passatem![]()
Aja mam pytanie z nieco innej beczki, otoz w mojej Alfie mam podobny dzwiek przy zaplonie (nie zawsze, sporadycznie) rozrzad wymeinialem 10 tys km temu (pasek ,rolki , napinacz) .Slyszalem ze jak sie wymienia wariator to najlepiej z calym rozrzadem to prawda ? A jak wymienie tylko wariator nie ruszajac rozrzadu ? Bylem u mechanika ktory mi wymienial rozrzad rok temu i mowie mu ze po uruchomeiniu silnika mialem odglos klekotania i ze z tego co sie dowiadywalem na forum to wariator a on sie mnie pyta co to takiego...rozumiem ze takiemu mechanikowi lepiej nie ufac ? ale o dziwo rozrzad wymienil w ten sam dzien co mu oddalem auto i chyba sprawnie bo z rozrzadem sie nic nie dzieje. Pozdrawiam
Wielu mechaników nie wie co to
A co do samej wymiany to tak:
-Jeśli rozrząd ma 10tysięcy, a nie chcesz go wymieniać, to wymień chociaż pasek - OBOWIĄZKOWO!
-Na nowy wariator nie leje się starego oleju, tak więc OLEJ-OBOWIĄZKOWO
-Jak olej, to FILTR OLEJU- OBOWIĄZKOWO!
no to widze ze troche roboty mnie nie ominie, zaluje jedynie ze nie przesledzilem tego forum przed wymiana rozrzadu wtedy bym wymienil i wariator i rozrzad rownoczesnie. A ta wspomniana wyzej pompa wody -ja tez by nalezalo wymienic przy wymianie wariatora paska lub kompletnego rozrzadu ? Mechanikiem niestety nie jestem a nie chcialbym popelnic podobnego bledu dwa razy .
Tak sie akurat sklada ze nie wiem wiec i to pojdzie do wymiany no i taki niby maly wariator a sie tyle nazbieralo ...jeszcze pare dni sie wstzrymam by miec pewnosc ze to jest to ,dziekuje za pomoc.