Dolałem ~400ml oleju, mam nadzieję że jednak nie wyrzuci nawet odpowietrznikiem bo jeszcze potencjalni klienci pomyślą że ma wycieki![]()
Dolałem ~400ml oleju, mam nadzieję że jednak nie wyrzuci nawet odpowietrznikiem bo jeszcze potencjalni klienci pomyślą że ma wycieki![]()
Zalałem skrzynie tym Xado, zeszło mi prawie 2.6 starego oleju (ten słomkowy), wlałem tyle samo. W spuszczonym widać było swego rodzaju brokat, skrzynia robiona w zeszłym roku - mam nadzieję, że to po prostu objaw docierania się nowych elementów względem siebie. Na nowym oleju biegi wchodzą tak bardziej miękko niż poprzednio. Generalnie polecam, zalane Xado 75W90 GL 3/4/5
Niedługo będę chyba wymieniał półoś więc będę zmuszony spuścić olej ze skrzyni. W domu mam taki klej do gwintów. Uszczelni korek spustowy czy lepiej kupić coś innego, a może nie trzeba?
Nie ma potrzeby, możesz wkręcić stary korek. Kleju do gwintów tutaj nie polecam, żeby dało się w przyszłości ten korek znów wykręcić![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Panowie mam pytanie o jakich parametrach zakupić olej do skrzyni biegów 75w80 <=> 75w85 <=> 75w90 ?
Po zakupie samochodu 6lat temu wymieniłem olej na polecany marki Fusch, dwa lata temu przy wymianie sprzęgła został mi wlany Mannol i teraz chciałbym wymienić tylko się juz gubię w parametrach, inne parametry proponuje GM inne są na forum fiata a jeszcze inne skrzynie.com.
Ostatnio u siebie zamiast AR, posłuchałem Opla i teraz skrzynia pracuje lepiej
Do M32 dobrze sprawdzi się właśnie 75W85 lub 75W90 - te klasy lepkości sprawdziłem. Producent nie ma większego znaczenia, byleby nie iść całkiem po taniości.
- - - Updated - - -
Ja wlałem też 75W140 od Millersa. I przez dłuższy czas skutków ubocznych brak, później już nie monitorowałem czy coś się działo.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Przed zimą chciałem wymienić właśnie olej chociaż ma dopiero 35k nalotu. I chociaż miałem się trzymać tego co zaleca producent to może rzeczywiście postawie na 75W90.
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka