chlopaki z tym sie juz nic nie da zrobic jedynie malowanie elementu przykra sprawa ale niestety prawdziwa
chlopaki z tym sie juz nic nie da zrobic jedynie malowanie elementu przykra sprawa ale niestety prawdziwa
rozumiem ze trzeba pomalować cały dach bazą czyli kolorem jakie mam auto i do tego dopiero lakierem bezbarwnym. Co do zdarcia tego to będzie ciężko z całego dach, papierem to raczej nie zda egzaminu Może ewentualnie karcherem może zejdzie. A jeśli chodzi o malowanie całego od nowa to raczej duży koszt, bo przynajmniej u mnie trzeba wyciąć przednią szybę potem ją od nowa wkleić.![]()
czy ja wiem czy trzeba szybe wycinac? moze jakos bedzie dało sie odgiąc uszczelke zeby zapylic rowniez pod nia
papierem uszkodzisz również warstwe bazy.
Moja Bella została pofarbowana na kolor capucina z mleczkiem niestety ostatnio przy polerowaniu zauważyłem że też zaczyna mi schodzic ten lakier przezroczysty najgorzej mam na masce dostałem jakimś odpryskiem z pod koła i nie przyjemnie wygląda ta sprawa ja na szczęście na wiosne biore się za renowacje koloru całkowicie nowy lakier więc i problem zniknieObyś sobie poradził z tym problemem.
witek_007, papieru wodnego się nie moczy co chwila w wodzie i poleruje. Papier ten powinien być ciągle polewany wodą, po to by zdarty lakier wypłukiwać spomiędzy papieru a nadwozia.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
no oczywiscie nie przecze zeby to zrobic porzadnie, jednak na razie chcialem jakos zalagodzic sytuacje zeby to sie nie powiekszalo na obecna chwile. a w przyszlosci i tak mam zamiar pomalowac caly dach bo mam troche porysowany, reszta auta jest w bardzo dobrym stanie tylko ten dach :/.
Lakiernik mowi zeby to dobrze zrobic to trzeba szybe przednia wyciac a wtedy koszt wzrazta bo sama nowa uszczelka to jakies 100-150 zl. do tego jeszcze robota lakierowanie. wiec dach wyniesie okolo 400-500 zl. ;/
Jeszcze dzisiaj podjade do znajomego lakiernika znajomego zobaczymy ile mnie za to skasuje![]()
Ostatnio edytowane przez FreezeR ; 01-10-2009 o 08:39
spróbuje papierem a na wiosnę mam zamiar pomalować całe autko.