Mam ostatnio spory problem. Wifi samo się wyłącza i czasem nie da się go włączyć. Tzn przesuwam suwak i od razu wraca na pozycje wyłączoną. Czasem po restarcie chwile jest, czasem nawet da się używać kilkanaście minut, a czasem od razu po odpalenia wyłączone i nic nie da się zrobić. Nie wiem o co może chodzić czy to problem z Androidem, czy sam moduł wifi. Miał ktoś podobne historie? Przywróciłem fabryczne ustawienia, reset ustawień wifi nic nie daje. Będę próbował jeszcze jakis custom rom ale wątpię żeby coś dało skoro działało przez prawie 2 lata Ok a teraz coś się dzieje.
Mam identyczny problem. Z chińczykiem, przeprowadziłem kilu miesięczną batalię, na ten temat. Problem leży w chipie WiFi bluetooth. Jest to kość lutowana na płycie głównej. Niestety po wymianie teraz mam tak że jest tylko WiFi natomiast brak bluetooth. Teraz WiFi działa za każdym razem jednak bluetooth się nie che uruchomić. Chińczyk teraz proponuję wymienić płytę główną. Niestety nie przyjmuje do wiadomości ze to wina nowego chipu
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Generalnie jeśli ktoś rozważa zakup radia to zdecydowanie nie polecam sprzedawcy "Wondefoo"
771,81 zł 46%OFF | DSP 4G 64G Android 9.0 samochodowy odtwarzacz DVD dla Alfa Romeo pająk Alfa Romeo 159 Brera 159 Sportwagon RADIO stereo GPS
https://a.aliexpress.com/_BUNJaV
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
O, to już też wiem co u mnie się zepsuło: BT przestał działać, WiFi działa.
To mi przypomniało, żeby sprawdzić czy dostałem odpowiedź na moje pytanie o problemy z radiem i dostałem. Jest sens się o to bić, bawić w jakieś wysyłki zwrotne, gwarancje czy taniej i lepiej dla nerwów będzie to olać i kupić za jakiś czas nowe radio? ;-)
Można kupić tak jak ja. Za 120 zł chip który po miesiącu jak przyszedł okazał się złomem. Niestety sprzedawca twierdzi że trzeba wymienić płytę główną. Tylko ten oszust nie rozumie że wcześniej bluetooth działa idealnie tylko zrywało mi wifi. Teraz po wymianie jest wifi ale brak bluetooth (jak już wspominałem wyżej). Wymian chipu nie jest skomplikowana można samemu jeśli kto potrafi lutować. Generalnie tak jak już wspomniałem powtarzam raz jeszcze omijać sprzedawcę . Batalia trwała kilka miesięcy prosił mnie o filmy zdjęcia numery radia ect. Gdy wszystko już wysłałem zaoferował wymianę chipa niestety nie za darmo, mimo że podałem iż usterka jest od samego początku zakupu. Ale trudno stwierdziłem że nie będę się kłócił i zapłaciłem 120 zł. Niestety tak wygląda rzeczywistość serwisu gdy jest problem.
tak wygląda chip
![]()
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
[MENTION=30769]olo_84[/MENTION] No to widzę podobnie u mnie, choć sprzedawca inny (Xonrich Store). Odpisał, żeby wysłać numer zamówienia, filmy w mp4 i zdjęcia pokazujące szczegółowo problem. Jak nie wymieni radia albo nie zwróci kasy, to sobie daruję. No nic, samochód nie jest służbowy, specjalnie dużo jadąc nie rozmawiam (choć czasem się ta funkcja przydaje), ale kolejne kupię raczej jakieś markowe a nie chińskie. Androida z Yanosikiem się mi zachciało.
u sprzedawcy możesz kupić
- - - Updated - - -
U mnie było identycznie też filmy miałem wysyłać co też nie jest łatwe bo nie wszystkie serwisy hostingowe chińczyk może obsługiwać. A gdy już wszystko dostał stwierdził że to wina płyty i że mnie przeprasza i że może mi obniżyć cenę płyty do 30 dolarów
- - - Updated - - -
Po nowym radiu widać że problem jest znany. W nowej ofercie widać że chip jest już inaczej montowany i inny![]()
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Kupowałem na olx 2 ponad 2 lata temu, wiadomości w olx zniknęły, także nawet nie wiem od kogo kupiłem, muszę zerknąć jeszcze w kartonie czy mam paragon ale pewnie już też nie mam. Jakbym wiedział co to za moduł to może spróbowałbym naprawić.