Witam forum, poszukuję 4 nowych wtryskiwaczy do Alfy 159 2.2 jts, czy ktoś jest mi w stanie pomóc?
Witam forum, poszukuję 4 nowych wtryskiwaczy do Alfy 159 2.2 jts, czy ktoś jest mi w stanie pomóc?
Zamówiłem nowe z ali, najwyżej 600 w plecy, pytanie nadal aktualne
Szukaj do silnika GM, najlepiej w USA, jak tak kupiłem elektrozawory, oczywiście nówki sztuki za, bodaj 30% ceny w Polsce, licząc z przesyłką.
Witam, zostawiam w celach edukacyjnych:
Jeżeli chodzi o samo działanie wtryskiwaczy z ali jest bez zarzutu, problem w nich polega na tym że oring (zaznaczony na obrazku) jest z jakiegoś plastiku zamiast teflonu do tego zbyt mało wypukły przez co nie siedzi stabilnie w gnieździe (objaw polegał na tym że podczas wyższych obrotów pękał i silnik hałasował tak jakby ktoś klucz zostawił i pukał o coś metalowego).
Na szczęście same oringi są dostępne, obecnie zamontowane i przetestowane, wszystko działa poprawnie, tym sposobem wydałem na wtryski 4 sztuki 650 zł + oring 150 zł, nowe originalne już nie dostępne, jeżeli jakimś cudem komuś udałoby się kupić to w starym roku chcieli 1248 zł za jeden. Pozdrawiam.
Jeszcze jedno, mam 2 zbędne dla mnie w 100% działające oryginalne wtryskiwacze do 2.2 jts, mogę sprzedać wraz z tymi dwoma zużytymi cena 400 zł za wszystkie + przesyłka