Giulia za 15 tyś ? kompletny bezsens . Z naprawą wyjdzie 100 tys. I to jest 2019r
Giulia za 15 tyś ? kompletny bezsens . Z naprawą wyjdzie 100 tys. I to jest 2019r
Ostatnio edytowane przez Herhor ; 13-12-2020 o 13:46
To świadczy o tym e chce wyjść klientowi na przeciw.
Jak auto już opuści teren stacji diagnostycznej to diagnosta zawsze może powiedzieć że u niego było wszystko ok.
Dlatego teraz będzie wprowadzony nakaz fotografowania auta na przeglądzie.
Ty naprawdę masz chyba 2 lata i nie wiesz w jakim świecie żyjesz. Przechodzą auta z czerwonymi kierunkami kierunkami w światłach stopu- z lampami świecącymi symetrycznie i niedostosowywane do ruchu Eu angliki- chłopie obejrzyj sie co jeździ po ulicach- dla mnie jakieś 50 - 60%% nie spełnia wymagań technicznych wrecz zagraża bezpieczeństwu - nieprawne hamulce łyse opony nieustawione światła przegniłe podłużnice przewody hamulcowe luzy w zawieszeniu jak w ikarusach to norma- problem jest w czym innym nikt SKP nie kontroluje.
przy tym brak poziomowania to pikuś
- - - Updated - - -
a co to zmieni? będzie forto że auto było na przeglądzie i .tyle- czy to zatrzyma przymykanie oka na zgnite progi nieprawne hamulce? Wątpie! to jest Polski obyczaj - kombinowanie.
mnie w tym wszystkim dziwi brak wyobraźni diagnostów - już pomijam właścicieli.
śmiesznym nie śmiesznym ale rachunek ekonomiczny jest prosty - to auto z opłatami wyjdzie ponad 95 tyś - dolicz porządną naprawę (nie uzdatnienie) do zakładanej dołóż około 25% na nieplanowane szkody, dostosowanie lamp i reszty gratów do EU, i masz lekko 130.
za parę złotych więcej masz NOWE- tak wiem nie wypas- ale nowe to nowe z gwarancją etc.
Sam mam Stelvio z USA od ponad półtora roku i wiem że aby to się opłacało MUSI być odpowiednia cena zakupu- to co się dzieje obecnie to jakiś cyrk cenowy.
Mówiąc opłacało mam na myśli fakt kupna lekko uszkodzonego niemal nowego auta bez gwarancji względem fabrycznie nowego. Pamiętaj że w przypadku używek wypas gra minimalną rolę.
A mnie dziwi, że Ty myślisz, że ja tego nie wiem. Wiem. Widziałem natomiast wyroki skazujące diagnostów za takie przeglądy i branie łapówek za takie wlaśnie przeglady. Mam nadzieję że będzie takich spraw więcej, bo puszczanie takich aut na ulice to zagrozenie dla nas wszystkich. Ja pisałem, że takie auto nie powinno przejść przegladu.
Przy 15 tys. USD to wychodzi sam zakup na aukcji 55. tys PLN, jak Ci zatem wyszło 95 tys PLN przed naprawą? Wiadomo opłata aukcyjna transport, akcyza, itd. ale gdzie z tego wyjdzie Ci dodatkowe 40 tys. PLN?
Czyli wg Ciebie 11 tys. USD, to max żeby Ci się opłacało? Patrzac z perspektywy czasu zadowolony jestes z importu z USA, czy teraz raczej byś szedł w krajową sztukę?
chyba pisał z naprawą, często trzeba też pamietać o opłatach domu aukcyjnego, pośrednika który pomaga, portowych (które wzrosły) i nawet o transporcie po USA - z zachodu to nawet 2tyś USD extra. do tego ileś niespodzianek typu tu więcej do naprawy, tam coś ukradli, częśc jakąś po demontażu wrzucili na tapicerkę i przecięli skóre itp itd. potem wszystko kosztuje
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.