Strona 104 z 171 PierwszyPierwszy ... 454949596979899100101102103104105106107108109110111112113114154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,031 do 1,040 z 1706

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Świeżak Avatar marcopologne
    Auto
    Alfa Romeo Brera&Stelvio

Domyślnie

Proponowałbym ponowne sformatowanie pendrive w formacie exFAT (pełne, nie szybkie), ściągnięcie aktualizacji jeszcze raz...i powinno się udać. To najprostsza recepta informatyków

Użytkownik Rowerzysta Avatar 07105415
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0/200KM

Domyślnie

Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    Rozumiem, że to do mnie? Owszem, postawię sobie i zużyję. Ale nie zmienia to faktu, że traktowanie klienta jest śmieszne. Ciągle czekam na konkretną odpowiedź dotyczącą rekompensaty za brak obiecywanej ilości aktualizacji w ciągu roku. Jeżeli ja kogoś zapewniam, że coś zrobię to robię, najwyżej przepraszam za opóźnienie. Nigdy nie odważyłbym się powiedzieć klientowi, że 4 aktualizacje w ciągu roku to należy tłumaczyć "do 4". Do czterech to jest 0 , może być jedna, na pewno nie więcej niż 4.

No niestety, muszę się zapytać: czy procedura aktualizacji się zmieniła, czy mam jakiś błąd pendriva? Kiedyś (nawet ostatnia udana aktualizacja, chyba z lata br.) - pobieram, wrzucam całość na pendriva, do USB w aucie i uruchamiam aktualizację w radiu. A dzisiejsza próba generuje ponownie błąd pliku. Może jednak coś skonociłem po drodze?
    Tak do Ciebie!
    ...słabe to co piszesz o supporcie Alfa Romeo, trudno się nie zgodzić...

Co do problemu z aktualizacją, mam to samo. Spróbuje postępować zgodnie z instrukcją powyżej, zobaczymy czy pójdzie...

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Na pewno exFat? Zawsze chyba było NFTS. Prawdę mówiąc, używam od x czasu tego samego pendriva, zawsze przed aktualizacją formatuję (prawda, szybkie) w NFTS i zawsze szło. Zastanawiałem się, czy to nie wina zmian, nowe radio, uruchomione AA forumowym sposobem ale ostatnia, letnia chyba aktualizacja już była po tych zmianach. Ale chyba dobrze pamiętam, że te pliki ściągnięte z Moparu to tak na żywca na pendriva wrzucić? Bo teraz już pewny niczego nie jestem.

Auto
    Alfa Romeo Brera&Stelvio

Domyślnie

Na pewno exFat? Zawsze chyba było NFTS. Prawdę mówiąc, używam od x czasu tego samego pendriva, zawsze przed aktualizacją formatuję (prawda, szybkie) w NFTS i zawsze szło. Zastanawiałem się, czy to nie wina zmian, nowe radio, uruchomione AA forumowym sposobem ale ostatnia, letnia chyba aktualizacja już była po tych zmianach. Ale chyba dobrze pamiętam, że te pliki ściągnięte z Moparu to tak na żywca na pendriva wrzucić? Bo teraz już pewny niczego nie jestem.
    Ściągałem bezpośrednio na pendrive, żeby było szybciej. Można też pośrednio - na komputer, a później pendrive.

Tak, format exFat.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Stelvio 2.0/200KM

Domyślnie

Zawsze formatowałem tylko jako NTFS, i jeżeli tylko używam dobrego jakościowo pena - aktualizacja wchodzi bez problemu (włącznie z dzisiejszą). Navi stara 6,5" (ale wyświetlacz wymieniony na 8,8", co raczej nie ma wpływu na aktualizacje)

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

No to zrobiłem pełny format w exFat, ściągnąłem ponownie pliki, polazłem do autka i doopa. Błąd pliku, ściągnij ponownie. Wieczorem w domu spróbuję kolejny raz, tyle, że tam mam trochę wolniejszy net niż w firmie.

Auto
    Alfa Romeo Brera&Stelvio

Domyślnie

Dziwne. A moze powinienes sprobowac sciagnac mape na inny Vin (dla auta z ta sama nawigacja)

No to zrobiłem pełny format w exFat, ściągnąłem ponownie pliki, polazłem do autka i doopa. Błąd pliku, ściągnij ponownie. Wieczorem w domu spróbuję kolejny raz, tyle, że tam mam trochę wolniejszy net niż w firmie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar 07105415
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0/200KM

Domyślnie

U mnie to samo... Nie idzie..., a dzień wcześniej zrobiłem aktualizację 1052 i wszystko było ok...?!

Użytkownik Świeżak
    Auto
    2017 Giulia 2.0 RWD

Domyślnie

Najpewniej dostajemy felerne pliki. U mnie także pojawia się błąd odczytu pliku aktualizacji. Od zawsze używam tej samej pamięci do aktualizacji. Wykluczam także błąd związany z formatowaniem.

Infortaiment chodzi u mnie na MV002.010.041. Mapy 1052 wgrały się ostatnio bez problemu.
    Ostatnio edytowane przez Toma ; 16-12-2020 o 16:34

Użytkownik Świeżak
    Auto
    sTELVIO 2.0T 280km

Domyślnie

Witam, ma ktoś mogę gdzieś pobrać aktualizacje mapy prócz https://maps.mopar.eu/, chodzi mi o mape europy poniewaz mam usa Dzieki za info