Proponowałbym ponowne sformatowanie pendrive w formacie exFAT (pełne, nie szybkie), ściągnięcie aktualizacji jeszcze raz...i powinno się udać. To najprostsza recepta informatyków![]()
Proponowałbym ponowne sformatowanie pendrive w formacie exFAT (pełne, nie szybkie), ściągnięcie aktualizacji jeszcze raz...i powinno się udać. To najprostsza recepta informatyków![]()
Na pewno exFat? Zawsze chyba było NFTS. Prawdę mówiąc, używam od x czasu tego samego pendriva, zawsze przed aktualizacją formatuję (prawda, szybkie) w NFTS i zawsze szło. Zastanawiałem się, czy to nie wina zmian, nowe radio, uruchomione AA forumowym sposobem ale ostatnia, letnia chyba aktualizacja już była po tych zmianach. Ale chyba dobrze pamiętam, że te pliki ściągnięte z Moparu to tak na żywca na pendriva wrzucić? Bo teraz już pewny niczego nie jestem.
Zawsze formatowałem tylko jako NTFS, i jeżeli tylko używam dobrego jakościowo pena - aktualizacja wchodzi bez problemu (włącznie z dzisiejszą). Navi stara 6,5" (ale wyświetlacz wymieniony na 8,8", co raczej nie ma wpływu na aktualizacje)
No to zrobiłem pełny format w exFat, ściągnąłem ponownie pliki, polazłem do autka i doopa. Błąd pliku, ściągnij ponownie. Wieczorem w domu spróbuję kolejny raz, tyle, że tam mam trochę wolniejszy net niż w firmie.
Najpewniej dostajemy felerne pliki. U mnie także pojawia się błąd odczytu pliku aktualizacji. Od zawsze używam tej samej pamięci do aktualizacji. Wykluczam także błąd związany z formatowaniem.
Infortaiment chodzi u mnie na MV002.010.041. Mapy 1052 wgrały się ostatnio bez problemu.
Ostatnio edytowane przez Toma ; 16-12-2020 o 16:34
Witam, ma ktoś mogę gdzieś pobrać aktualizacje mapy prócz https://maps.mopar.eu/, chodzi mi o mape europy poniewaz mam usaDzieki za info