Temat: Usterki - większe i mniejsze, rozwiązania i porady

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulia 2.0 RWD MY'20

Domyślnie

U mnie wczoraj sie connect box zaktualizowal ale nadal brak wskazan danych z "My Car" jak poziom paliwa czy cisnienie w oponach, dziala to samo co przed aktualizacja czyli zamykanie, otwieranie, zapalanie swiatel i lokalizacja. Czekam dalej, moze tego 15 stycznia zacznie wszystko dzialac

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Cytat Napisał method Zobacz post
    U mnie wczoraj sie connect box zaktualizowal ale nadal brak wskazan danych z "My Car" jak poziom paliwa czy cisnienie w oponach, dziala to samo co przed aktualizacja czyli zamykanie, otwieranie, zapalanie swiatel i lokalizacja. Czekam dalej, moze tego 15 stycznia zacznie wszystko dzialac
    Wgraj aktualizację aplikacji w telefonie jeżeli masz starszą wersję, u mnie pomogło i pojawiły się dodatkowe parametry.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 200KM

Domyślnie

Czy Alfa Connect to usługa bezterminowa, czy potem jest abonament?
    Ostatnio edytowane przez Mix ; 21-12-2020 o 15:14

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulia 2.0 RWD MY'20

Domyślnie

post przeniesiony do włacciwego dzialu, nie moglem usunac
    Ostatnio edytowane przez method ; 22-12-2020 o 11:45

Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Cytat Napisał Mix Zobacz post
    Czy Alfa Connect to usługa bezterminowa, czy potem jest abonament?
    cytat ze strony AR:
    "...Większość pakietów usług Alfa Connect jest już zawarta w cenie samochodu przez okres od 3 do 5 lat, w zależności od wybranego pakietu. My Assistant jest już aktywny, natomiast w przypadku pakietów My Car, My Remote and My Navigation wystarczy jedynie ukończyć proces rejestracji...".

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Mieszko Drugi Zobacz post
    Nie chcę zakładać odrębnego wątku (na tym forum jest ich zbyt dużo) - czy ktoś z Was po wyłączeniu zapłonu ma informację o jakiejś aktualizacji z okienkiem na dole do kliknięcia "aktualizuj"? Pojawia się napis o tym informujący na wyświetlaczu infotainmentu i zawiera chyba słowo "box" (strasznie moje dzieci się podpaliły - "Tato, założyłeś jednak boxa? Napis pojawia się na dosłownie chwilę i znika. Giulia MY2020.
    Komunikat o który pytasz to aktualizacja alfa connect box tak jak wskazują koledzy, też ją otrzymałem.

Chyba nie. Ja nie mam Alfa Connect (nie miałem przy zakupie i nie dokupiłem).
    Według cennika Giuli MY2020 nawet wersje BUSINESS są wyposażone w moduł U-Connect Services (kod wyposażenia RDG i RTK) wystarczy zarejestrować się na stronie https://myalfaconnect.alfaromeo.com/pl/pl/login oraz zainstalować na telefonie aplikację MyAlfaConect

Potwierdza to również komunikat ze strony AR:
    Pakiety Alfa Connect Services są teraz dostępne na wybranych rynkach dla pojazdów Alfa Romeo Giulia MY20 i Alfa Romeo Stelvio MY20 wyposażonych seryjnie w Alfa Connect Box.

Większość pakietów usług Alfa Connect jest już zawarta w cenie samochodu przez okres od 3 do 5 lat, w zależności od wybranego pakietu. My Assistant jest już aktywny, natomiast w przypadku pakietów My Car, My Remote and My Navigation wystarczy jedynie ukończyć proces rejestracji.

Użytkownik Świeżak Avatar Mieszko Drugi
    Auto
    Alfa Romeo Giulia

Domyślnie

Dzięki Wam za pomoc. [MENTION=83701]Stacho[/MENTION] do usługi trzeba mieć link? Ja się zarejestrowałem jakiś czas temu, apkę sciągnąłem na tel, i... nic (brak aut z aktywną usługą). Dlatego po rejestracji która nic nie dała uznałem że to dodatkowa usługa i odpuściłem dalsze szukanie. Myślałem że jestem ogarnięty komputerowo/internetowo, no ale kupiona Alfa rzeczywiście nie jest łatwym przeciwnikiem na każdym polu

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

Dzięki Wam za pomoc. [MENTION=83701]Stacho[/MENTION] do usługi trzeba mieć link? Ja się zarejestrowałem jakiś czas temu, apkę sciągnąłem na tel, i... nic (brak aut z aktywną usługą). Dlatego po rejestracji która nic nie dała uznałem że to dodatkowa usługa i odpuściłem dalsze szukanie. Myślałem że jestem ogarnięty komputerowo/internetowo, no ale kupiona Alfa rzeczywiście nie jest łatwym przeciwnikiem na każdym polu
    Jeśli kupiłeś model 2020 link do rejestracji przysyła diler i to on ciebie rejestruje w systemie. Ty tylko zakładasz konto użytkownika.
    Jeśli nie masz nic od dilera to jego za d...e

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Jak system nie widzi auta to można zarejestrować pojazd przez dealera albo napisać na CustomerService i też sparują pojazd z usługą.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulia 2.0 RWD MY'20

Domyślnie

Cytat Napisał method Zobacz post
    sam siebie cytuje ale po ostatnim update'cie appki My Alfa Connect (z 22.12) i wczesniejszym Connect Box'a usluga My Car tez zaczela dzialac

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 TBi 280KM Q4 Imola Titanium

Domyślnie

Zauważyłem, że przestały działać spryskiwacze ksenonów. Swiatla właczone, spryskiwana jest tylko przednia szyba. Za wyświetlaczu pomiędzy zegarami mam informację o niskim stanie płynu, ale czy ma to wpływ na odlaczenie czyszczenia lamp?