Strona 23 z 114 PierwszyPierwszy ... 13141516171819202122232425262728293031323373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1136

Temat: [Giulia/Stelvio] - Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulia 2.0 RWD MY'20

Domyślnie

z tego sklepu EU (Niemcy, Brema) dostarczaja bez problemu, zamawialem w zeszlym tygodniu na prezent, zamowienie we wtorek, doszlo w piatek DHL-em, dostawa darmowa powyzej 30$. Teraz maja promo przed swietami - przy zamowieniu powyzej 100$ oszczedzasz dodatkowo -20$

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 TBi 280KM Q4 Imola Titanium

Domyślnie

Ktoś z Was się orientuje co to za część, za co odpowiada i czy wiąże się z tym duży problem? Najechałem dzisiaj przy manewrowaniu na krawędź krawężnika i trochę o niego przyszorowałem. Myślałem, że porysowałem sobie tylko próg, ale widzę, że wygięła się ta część. Znajduje się ona za przednim kołem chyba mniej więcej na wysokości lusterka bocznego... Wykonana jest z tworzywa sztucznego, a przynajmniej takie sprawia wizualne i dotykowe wrażenie..

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	a.jpg
Wyświetleń:	32
Rozmiar:	92.9 KB
ID:	274933
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	aa.jpg
Wyświetleń:	29
Rozmiar:	101.5 KB
ID:	274934
    Ostatnio edytowane przez Lober ; 25-12-2020 o 01:05

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

punkt podnoszenia auta, moze tylko wyskoczyl z zatrzaskow i wystarczy wcisnac, albo urwalo ktorys z zatrzaskow i dobrze byloby wymienic
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Stelvio FE LPG; Giulia Veloce `17 LPG

Domyślnie

sprawdz przy okazji czy nie uszkodziłeś miski oleju silnikowego bądź skrzyni, bo te 2 czarne plamy wyglądają jak olej

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    punkt podnoszenia auta, moze tylko wyskoczyl z zatrzaskow i wystarczy wcisnac, albo urwalo ktorys z zatrzaskow i dobrze byloby wymienic
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
    Spędziło mi to sen z powiek, bałem się, że to coś poważnego. Mam nadzieję, że tylko wyskoczyl z zatrzasku i nic więcej się nie stało.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bronek90 Zobacz post
    sprawdz przy okazji czy nie uszkodziłeś miski oleju silnikowego bądź skrzyni, bo te 2 czarne plamy wyglądają jak olej
    To syf z ulicy z wodą, zahaczyłem tylko prawą stroną, a zdjęcie robilem zaraz po powrocie do domu, gdy samochód jeszcze był mokry.

Użytkownik Rowerzysta Avatar woockush
    Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

Cytat Napisał Lober Zobacz post
    Ktoś z Was się orientuje co to za część, za co odpowiada i czy wiąże się z tym duży problem?
    Raczej do wymiany - przykręcane centralnie jedną śrubą. Numer części: 50536527
    P.S. Przy okazji sprawdź czy nie ścięło albo wygięło śrub trzymających tą osłonę/wygłuszenie.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał woockush Zobacz post
    P.S. Przy okazji sprawdź czy nie ścięło albo wygięło śrub trzymających tą osłonę/wygłuszenie.
    Dzięki, przyjrzę się temu. Pozostaje mieć nadzieję, że więcej szkód nie ma i nie będzie się to wiązało z wysokimi kosztami naprawy. Cholera, czlowiek uważa, dba o samochód, a tu taki pech.. deszcz, ciemno, ciasno, chwila nieuwagi i sobie narobiłem kłopotu. Mam nadzieję, że u Was święta bez przykrych przygód.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Tam nie ma zatrzasku.
    Ten element jest wkręcany do podwozia śrubą i ona na pewno się wygięła.
    Nie wygląda to na nic poważnego.
    Spokojnych Świąt

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał daras Zobacz post
    Tam nie ma zatrzasku.
    Ten element jest wkręcany do podwozia śrubą i ona na pewno się wygięła.
    Nie wygląda to na nic poważnego.
    Spokojnych Świąt
    Czyli trzeba będzie to wyprostować i wymienić śrubę. Mam nadzieję, że nic więcej nie pociągnęło i nie uszkodziło. Oglądałem przed chwilą samochód, to poza ryskami na osłonie progu i skrzywioną podporą nie ma innych śladów. Wszystkie śruby mocujące osłonę/wygłuszenie nie zostały uszkodzone, innych śladów, rys, uszkodzeń nie zauważyłem. Pod samochodem po nocy jest sucho. Niefortunnie akurat musiałem tą podporą zahaczyć, gdyby nie ona skończyło by się tylko na obtarciu plastikowej osłony progu od dołu. Jedno jest pewne, wybiłem sobie z głowy pomysł obniżania Giulii.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie, pomoc i sugestie.

Spokojnych Świąt!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Cytat Napisał woockush Zobacz post
    Numer 50536527 to część przednia, część tylna 50536529. Skoro są dwa numery to wydaje się, że ma to znaczenie.