No sporo kasy i dlatego nie chcialbym je wydawac wiedzac , ze jest ddobry :? w sumie mam gwarancje do lipca. Obowiazkowo musze porownac dzwiek paskow z inna alfa najlepiej tez 2.0.Napisał puotek
No sporo kasy i dlatego nie chcialbym je wydawac wiedzac , ze jest ddobry :? w sumie mam gwarancje do lipca. Obowiazkowo musze porownac dzwiek paskow z inna alfa najlepiej tez 2.0.Napisał puotek
No i przyszedł i na mnie czas z wymianą rozrządu, bo auto kupione raptem 3 tygodnie temu. Zamierzam wymienić komplecik (2.0 TS): balans z napinaczami, pasek rozrządu z napinaczami, wariatorem i pompę wody, tylko nie mam pojęcia gdzie to robić. Czytałem, że wypadałoby żeby człowiek się znał na alfach i... dzwoniłem do jednego serwisu gdzie niby już to robili i sobie zaśpiewali za samą robocizne 400zł - nie wydaje Wam się to troche wygórowana cena?Jaki jest NORMALNY koszt takiej usługi? Wydaje mi sie ze nawet aso fiata taniej by wzięło. Ano właśnie.. czy w ASO istnieje opcja żeby wymienili rozrząd na częściach które im dostarcze sam?
Może znacie jakiś warsztat na śląsku co robią dobrze alfy i nie zdzierają?
Koszt czesci to okolo 850zl + olej i filtry
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
ja zabieram się definitywnie za wymianę rozrządu. mam pytanko czy wielorowkowy pasek z napinaczem i rolką też wymieniać? We wrocławiu w Irbisie chcą za robotę 350 zł za części (pasek rozrządu, rolka, napinacz, pasek balansu z rolką, wariator, pompa wody, simeringi) 1272 zł. w sklepie u siebie te same części ale bez wariatora i simeringów dostane za 682 zł + do tego wariator z netu za 360 zł. Opłaca się? wszystko na Ina do tego olej Maxlife i filtr oleju. tylko co z tym paskiem wielorowkowym bo to dodatkowe 382 za czesci plus pewnie robota
mi w serwisie boscha krzykneli za wymiane 1200 zl. w tym siedem czesci pasek,wariator itd. w tym robocizna 380 zl reszta czesci..
Paska wielorowkowego nie musisz wymieniać o ile jest w dobrym stanie.
Podobnie jego rolki i napinacze.
Postaram się na jutro sprawdzić Ci ceny części. Przypuszczam, że wyjdzie mniej niż 680zł
sory ze sie wetne... a co to wariator???
troche zielony jestem.. mam alfe od 6 m-cy ma okolo 60 tys full serwis ale nic w papierach o rozrzadze.. przewaznie auta z kolega naprawiam ucze sie na wlasnych bledachale na belli wole nie.. przymerzam sie do rozrzadu i zbieram informacje wiec jak by mi ktos tak z polskiego na nasz co to wariator bo pompa wodna napinacz itp znajome nazwy
podziekowal piknie z gory..
wpisz w wyszukiwarke 'wariator'
pokaże tyle tematów, że za głowę się złapiesz![]()
Łatwiej będzie Tobie wyszukać i poczytać do poduchy niż mnie tłumaczyć pokolei o co w tym wszystkim chodzi![]()