Kupiłem właśnie Alfę 147 z 2003r - ( przebieg 60 tyś ) przed zakupem - zrobiłem przegląd ( OK )
Po zakupie pojechałem do znajomego mechanika - i ten powiedział mi tak
Bity tylni zderzak i prawy zderzak ( przód )i wymieniona przednia szyba poza tym wszystko jest super tzn zawieszenie , chłodnica , hamulce, skrzynia, koła, opony itp itd - nic nie cieknie , silnik pracuje tak jak powinien, nie ma żadnych innych znaków że samochód gdzieś przywalił, przejechał się sam tym samochodem i mówi że pracuje bardzo dobrze . Sam dzis zrobiłem jakieś 80 Km i samochód rusza się naprawdę dobrze ( nie ściąga na jakąś stronę itp ) ( 3h sprawdzał ten samochód by wykluczyć jak najwięcej nieprawidłowości )
Pytanie czy powinienem się martwić ??? tzn czy to że zderzak był malowany przez lakiernika to znaczy że było źle - poprzedni właściciel zarzeka się że nie było żadnego dzwona ( wymienił tarczę , rozrząd , płyny itp ) on też kupił od poprzedniego właściciela ( Alfa razem miała dwóch właścicieli ) - nie wiem co mam myśleć koleś podpisał mi że samochód sprzedaje bezwypadkowy , sprawny itp
Proszę Was bardzo o jakąś odpowiedź - myślicie że jest ok ?