Najszybciej i najprościej będzie przełożyć przyciski. Nie pamiętam teraz jak ale otworzyć to się da na pewno.
Najszybciej i najprościej będzie przełożyć przyciski. Nie pamiętam teraz jak ale otworzyć to się da na pewno.
Panel przed i po różni się tylko tym, że jak dasz podgrzewanie tylnej szyby to się podświetli na pomarańczowowięcej różnic nie ma. Z tym przelutowaniem kabli nie mam pewności. Tak coś kojarzę, że to tylko przelutowanie do nowej wtyczki.
Ano tu się myliszsam to ostatnio przerabiałem i mając dwa panele w ręce nie mogłem przełożyć przycisków, bo mój oryginalny panel miał bolce, a nowo zakupiony był na haczyki, przy czym wszystko pasowało jeśli chodzi o wtyczkę i po prostu podpiąłem nowy (nie chciałem tego robić bo jeden przycisk jest trochę wyślizgany i będzie widać pod światło).
[MENTION=2664]Kris_Nero166[/MENTION] jeśli masz takie same mocowania w obu panelach (bolce lub haczyki) to nie ma co się bać, bez problemu wyjmiesz przyciski i przełożysz. Weź sobie cienki płaski śrubokręt i plastikowe narzędzie do podważania jeśli masz i ogarniesz to w 10 minut.
A to o tym nie wiedziałemnie rozkręcałem tego nigdy bo ja sobie przełożyłem dla tej pomarańczowej kontrolki
![]()
Źle się wyraziłem, to nie bolce, tylko klipsy (patrz: foto). To jest mój oryginalny panel, który chciałem zmienić ze względu na ten porzeźbiony przycisk od obiegu wewnętrznego i się nie dało, bo zakupiony panel miał przyciski na haczykach. Natomiast wtyczka pasowała więc tu zmiany nie było w moim przypadku.
![]()
yyyyy.... nie widzę fotochociaż to może ze względu na wiek
![]()
Mumins sprawa skomplikowana jest trochę bardziej . Nie mogę przełożyć przyciskow bo nie mogę wykorzystać starej obudowy . Jest projekt z nową obudową i musi ona zostać . Jedynie mogę ze starej próbować przełożyć płytkę z gniazdem ale nie wiem czy to jest możliwe. Lub co bym wolał obciac stara i dolutowac nową wtyczkę [emoji846]
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Szukaj w tematach o DSP. Poza wymianą wtyczki są bodajże zamienione 2 kable i trzeba to uwzględnić.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Nie masz może rozpisanych pinów? A Jak bym puścił caly kabel od sterownika klimatyzacji ? Sterownik byl chyba taki sam w każdym roczniku
Ok znałem bylo w temacie o dsp , trzeba kolorami połączyć i powinno dzialac, teraz tylko kostki poszukać
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Kris_Nero166 ; 02-03-2021 o 21:19