Strona 58 z 114 PierwszyPierwszy ... 8484950515253545556575859606162636465666768108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1136

Temat: [Giulia/Stelvio] - Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi.

ZBANOWANY Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Wcześniej: Alfa Romeo 159 2.2 jts, Teraz: Alfa Romeo Giulia Super

Domyślnie

A co sądzicie o Archoil AR6900 P-Max? Od nowości dolewam do Shella 95 i odpukać nie miałem opisywanych przypadków - 2 lata 45 tys. przebiegu.

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak Avatar bibol166
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Giulia MY 24 2.0 280 KM LPG

Domyślnie

Witam, jeżeli chodzi o wypadanie zapłonu na zimnym silniku środek do płukania ( czyszczenia ) wtryskiwaczy nic nie pomógł, natomiast zmiana oleju z Selenii pomogła w 100%. Pozdrawiam.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 Q4

Domyślnie

Czesc ponownie, co powiecie o tych biksenonach? Jak swieca? Ktos porownywal je z jakimis ledami? Nie ukrywam ze troche mnie to frustruje ze w takim aucie nie mozna miec ledow gdzie konkurencja oferuje matrixy za doplata i ledy w standardzie. Pytalem sie w salonie to odpowiedzial mi ze swieca lepiej niz ledy xd Kurde gdyby alfa miala matrixy i wiekszy ekran multimedialny to bylby samochod idealny

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

w salonie Ci dobrze powiedzieli. nie badz gadzeciazem. bixenony bardzo dobre, ekran wystarczajacy. zaniast sie na niego gapic wez wlacz dynamic, poklikaj po lopatkach i zapomnij o pierdolach
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 26-03-2021 o 00:56
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar 68oct
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Fiat bravo 1,4t-jet 207KM 300Nm Red maranello + AR Stelvio 2.0 Seria 280KM Competizione Red

Domyślnie

Chciałem napisać podobnie, ale balem się zj#&ki, jeszcze tylko cekinów by brakowało;-)

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 Q4

Domyślnie

Masz racje epsonix, a ten AFS to co robi? Przełącza z mijania na drogowe czy jak

ZBANOWANY Świeżak
    Mieszka w
    https://t.me/pump_upp
    Auto
    Stelvio 2.0; Giulietta 1.4 multiair

Domyślnie

Nie wiem jak matrixy, ale LED-Y w Volvo są słabe. Nawet nie ma co porównywać.
    Duże wow w Ledach robi barwa światła a liczą się lumeny.
    W xenonach jest 3200lm a często w ledach jest około 2000lm.
    ASF (Advanced Frontlighting System) jest to xenon skrętny, czyli takie jakby doświetlanie zakrętów.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał Adrianeq Zobacz post
    Masz racje epsonix, a ten AFS to co robi? Przełącza z mijania na drogowe czy jak
    światła w czasie jazdy skręcają wraz z ruchem kierownicy - zajebista sprawa

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Panowie, każdy z nas jest inny i dla każdego coś innego jest istotne. Ostatnio to aż strach o coś na forum zapytać, bo jak nie dostaniesz uwagę, że jest instrukcji, to ktoś inny powie, że jeszcze tylko cekinów w aucie brakuje... Dla mnie to trochę słabe. Odnośnie świateł to ostatnio można powiedzieć dość mocno zgłębiłem temat. Zgoda ori światła nie są złe, ale mówię coś poszukam, coś poprawię. Z jednej strony wydajność, z drugiej strony jakby było bielsze światło też by się nic nie stało. Ledy odpadały (brak homologacji, wentylatorki głośne, no i nie wiadomo jak z odprowadzaniem ciepła). Szukałem D3S, po pierdylionie filmików i testów, zdecydowałem się na Philips X-treme gen 2 4800K. W testach pod kątem wydajności wygrywa OSRAM Night Breaker Laser, ale żółte, chciałem nieco bielsze, a la LED, ale żadne 6000K.
    No i powiem Wam, że tak właśnie dupy nie urywa. Światło jest jednolite białe, ale odnośnie oświetlenia, poniżej zdjęcia. Robiłem telefonem, na auto, ale starałem się w tym samym miejscu. Jak dla mnie po fotkach to lepiej oświetla, szczególnie pobocze Ori, W philipsach barwa jest bielsza, ale szczerze to dupy nie urywa. W aucie ma się wrażenie, odwrotne, że to philipsy lepiej świecą, ale tak to przedstawia się na zdjęciach. Może się jeszcze nie wypaliły, ok. 2 godziny świecenia.Ori był jakiś Osram.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ori mijania.jpg
Wyświetleń:	24
Rozmiar:	42.7 KB
ID:	277006 ori mijania

Nazwa:	philips mijania.jpg
Wyświetleń:	21
Rozmiar:	34.0 KB
ID:	277007 philips mijania

Nazwa:	ori drogowe.jpg
Wyświetleń:	23
Rozmiar:	53.4 KB
ID:	277005 ori długie

Nazwa:	philips drogowe.jpg
Wyświetleń:	20
Rozmiar:	44.4 KB
ID:	277008 philips długie
    Ostatnio edytowane przez Kurynio ; 26-03-2021 o 10:09

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Adrianeq Zobacz post
    Czesc ponownie, co powiecie o tych biksenonach? Jak swieca? Ktos porownywal je z jakimis ledami? Nie ukrywam ze troche mnie to frustruje ze w takim aucie nie mozna miec ledow gdzie konkurencja oferuje matrixy za doplata i ledy w standardzie. Pytalem sie w salonie to odpowiedzial mi ze swieca lepiej niz ledy xd Kurde gdyby alfa miala matrixy i wiekszy ekran multimedialny to bylby samochod idealny
    Akurat na punkcie świateł jestem przeczulony i w każdym samochodzie co miałem brałem najwyższą wersję. Te w Alfie są naprawdę dobre. Nie patrz czy to LEDy, czy bixenony - patrz jak świecą.
    Światła w Alfie:
    https://www.iihs.org/ratings/vehicle...021#headlights
    Światła w Volvo:
    https://www.iihs.org/ratings/vehicle...021#headlights

Jak widać w Alfie jest nawet minimalnie większy zasięg. Co z resztą mogę potwierdzić osobiście - światła mijania lepiej świecą w Alfie. Jedynie jak włączy się full auto w Volvo (czyli jedzie na długich i zasłania obszar gdzie auto) to jest lepiej, ale nie zawsze to działa dobrze i trzeba pilnować, więc więcej czasu i tak jeżdżę na mijania.

Co do ekranu:
    Znowu mam porównanie z wielkim tabletem w Volvo (chociaż i tak lepiej niż w Audi, bo wkomponowany w kokpit) i zgrabnym ekranem w Alfie (mam przedlift, czyli bez dotyku). Zdecydowanie wolę mniejszy, ale z pokrętłami, niż duży, pełny dotyk. Po pierwsze bezpieczniejsze używanie w trakcie jazdy (nie trzeba odrywać wzroku od drogi), po drugie nie palcuje się ekran, co wygląda strasznie, szczególnie jak świeci słońce Jedynie obsługa Android Auto jest lepsza przy dotyku niż przy gałce (ale w polifcie zakładam, że można dotykiem już obsługiwać?)
    Pozdro,
    Bartas