A co sądzicie o Archoil AR6900 P-Max? Od nowości dolewam do Shella 95 i odpukać nie miałem opisywanych przypadków - 2 lata 45 tys. przebiegu.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
A co sądzicie o Archoil AR6900 P-Max? Od nowości dolewam do Shella 95 i odpukać nie miałem opisywanych przypadków - 2 lata 45 tys. przebiegu.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Witam, jeżeli chodzi o wypadanie zapłonu na zimnym silniku środek do płukania ( czyszczenia ) wtryskiwaczy nic nie pomógł, natomiast zmiana oleju z Selenii pomogła w 100%. Pozdrawiam.
Czesc ponownie, co powiecie o tych biksenonach? Jak swieca? Ktos porownywal je z jakimis ledami? Nie ukrywam ze troche mnie to frustruje ze w takim aucie nie mozna miec ledow gdzie konkurencja oferuje matrixy za doplata i ledy w standardzie. Pytalem sie w salonie to odpowiedzial mi ze swieca lepiej niz ledy xd Kurde gdyby alfa miala matrixy i wiekszy ekran multimedialny to bylby samochod idealny
w salonie Ci dobrze powiedzieli. nie badz gadzeciazem. bixenony bardzo dobre, ekran wystarczajacy. zaniast sie na niego gapic wez wlacz dynamic, poklikaj po lopatkach i zapomnij o pierdolach
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 26-03-2021 o 00:56
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Chciałem napisać podobnie, ale balem się zj#&ki, jeszcze tylko cekinów by brakowało;-)
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Masz racje epsonix, a ten AFS to co robi? Przełącza z mijania na drogowe czy jak
Nie wiem jak matrixy, ale LED-Y w Volvo są słabe. Nawet nie ma co porównywać.
Duże wow w Ledach robi barwa światła a liczą się lumeny.
W xenonach jest 3200lm a często w ledach jest około 2000lm.
ASF (Advanced Frontlighting System) jest to xenon skrętny, czyli takie jakby doświetlanie zakrętów.
Panowie, każdy z nas jest inny i dla każdego coś innego jest istotne. Ostatnio to aż strach o coś na forum zapytać, bo jak nie dostaniesz uwagę, że jest instrukcji, to ktoś inny powie, że jeszcze tylko cekinów w aucie brakuje... Dla mnie to trochę słabe. Odnośnie świateł to ostatnio można powiedzieć dość mocno zgłębiłem temat. Zgoda ori światła nie są złe, ale mówię coś poszukam, coś poprawię. Z jednej strony wydajność, z drugiej strony jakby było bielsze światło też by się nic nie stało. Ledy odpadały (brak homologacji, wentylatorki głośne, no i nie wiadomo jak z odprowadzaniem ciepła). Szukałem D3S, po pierdylionie filmików i testów, zdecydowałem się na Philips X-treme gen 2 4800K. W testach pod kątem wydajności wygrywa OSRAM Night Breaker Laser, ale żółte, chciałem nieco bielsze, a la LED, ale żadne 6000K.
No i powiem Wam, że tak właśnie dupy nie urywa. Światło jest jednolite białe, ale odnośnie oświetlenia, poniżej zdjęcia. Robiłem telefonem, na auto, ale starałem się w tym samym miejscu. Jak dla mnie po fotkach to lepiej oświetla, szczególnie pobocze Ori, W philipsach barwa jest bielsza, ale szczerze to dupy nie urywa. W aucie ma się wrażenie, odwrotne, że to philipsy lepiej świecą, ale tak to przedstawia się na zdjęciach. Może się jeszcze nie wypaliły, ok. 2 godziny świecenia.Ori był jakiś Osram.
ori mijania
philips mijania
ori długie
philips długie
Ostatnio edytowane przez Kurynio ; 26-03-2021 o 10:09
Akurat na punkcie świateł jestem przeczulony i w każdym samochodzie co miałem brałem najwyższą wersję. Te w Alfie są naprawdę dobre. Nie patrz czy to LEDy, czy bixenony - patrz jak świecą.
Światła w Alfie:
https://www.iihs.org/ratings/vehicle...021#headlights
Światła w Volvo:
https://www.iihs.org/ratings/vehicle...021#headlights
Jak widać w Alfie jest nawet minimalnie większy zasięg. Co z resztą mogę potwierdzić osobiście - światła mijania lepiej świecą w Alfie. Jedynie jak włączy się full auto w Volvo (czyli jedzie na długich i zasłania obszar gdzie auto) to jest lepiej, ale nie zawsze to działa dobrze i trzeba pilnować, więc więcej czasu i tak jeżdżę na mijania.
Co do ekranu:
Znowu mam porównanie z wielkim tabletem w Volvo (chociaż i tak lepiej niż w Audi, bo wkomponowany w kokpit) i zgrabnym ekranem w Alfie (mam przedlift, czyli bez dotyku). Zdecydowanie wolę mniejszy, ale z pokrętłami, niż duży, pełny dotyk. Po pierwsze bezpieczniejsze używanie w trakcie jazdy (nie trzeba odrywać wzroku od drogi), po drugie nie palcuje się ekran, co wygląda strasznie, szczególnie jak świeci słońceJedynie obsługa Android Auto jest lepsza przy dotyku niż przy gałce (ale w polifcie zakładam, że można dotykiem już obsługiwać?)
Pozdro,
Bartas