Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Temat: Pytanie o jedną Giulię z salonu

ZBANOWANY Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 150KM, Jeep Renegade

Domyślnie

Dodatkowe wyposażenie to akurat najmniej ważne co mnie interesuje, rzadko nawet używam przycisków do audio na kierownicy, bo wolę obsługiwać radio klasycznie. Dla mnie samochód ma w miarę bezawaryjnie jeździć, mam się w nim dobrze czuć, nie być skodą ani innym wyrobem niemieckim czy niemieckopodobnym czy francuskim i nie stać na co drugim miejscu parkingowym przed pracą czy w sąsiedztwie, ponieważ jestem mega indywidualistą. Ostatnio przejechałem się Giulią i bardzo mi pasuje. Ksenony też mnie nie interesują, wręcz przeciwnie, kolor akurat mi się podoba, felgi faktycznie trochę dziwne, ale mogą być na zimę, a kupię sobie inne. No i to może być jedna z ostatnich szans na kupno normalnego, klasycznego samochodu, zanim ekoterroryści z eurokołchozu zupełnie oszaleją.
    Tak więc większość mi pasuje, tylko cena za wysoka moim zdaniem. Ale to dobrze, może postoi jeszcze z pół roku, to się zastanowię i cena wyjściowa może spadnie.
    Ostatnio edytowane przez Knapek ; 28-03-2021 o 20:17

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

jedno co mogę Ci doradzić to światła- kupowanie z halogoenem jest meega słabym pomysłem w tej klasie. po drugie mając na uwadze datę pierwszej rejestracji powinni w promocji dać 5 lat gwary.

Użytkownik Świeżak Avatar Kubster
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Obecnie MY19 Giulia Super 200 KM, wcześniej GT 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Fly Zobacz post
    To jest to samo auto którego ogłoszenie jest również na otomoto
    https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#c4c78d52bc

Tak więc, początek obowiązywania gwarancji to 9.12.2020, a więc od tego dnia ma 2 lata gwarancji.
    Faktyczna data produkcji auta to 12.06.2019, co i tak kompletnie nie ma znaczenia jeśli chodzi o gwarancję.
    Załącznik 277060

Co do wersji i wyposażenia to już twoja decyzja, nie każdy musi mieć Veloce. Co do koloru to faktycznie kwestia gustu, mi osobiście ten kolor się podoba.

Sam pewnie gdybym miał rozważać w tych samych pieniądzach auto de facto fabrycznie nowe i jakieś wypasione ale jednak 2 letnie z jakimś tam przebiegiem i historią, też pewnie bym rozważył zakup takiego egzemplarza.
    [MENTION=87097]Krzysztof Fly[/MENTION], zdradź proszę skąd wyciągnąłeś tak dokładne dane o aucie? Mam na myśli precyzyjną datę produkcji.
    Z góry dzięki za info.

Użytkownik Świeżak Avatar Krzysztof Fly
    Mieszka w
    kujawsko-pomorskie
    Auto
    Stelvio Executive 2.0T 280KM 2019

Domyślnie

Z katalogu części AR, niestety raczej nie znajdziesz nigdzie darmowej wersji która obsługuje tak nowe samochody. Można gdzieś tam ewentualnie wykupić dostęp na godziny (szukaj info w postach epsonix) część informacji znajdziesz także tutaj;
    https://s.agencja-art.pl/jeep/ (było już o tym wielokrotnie na forum)

Użytkownik Świeżak Avatar Kubster
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Obecnie MY19 Giulia Super 200 KM, wcześniej GT 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Fly Zobacz post
    Z katalogu części AR, niestety raczej nie znajdziesz nigdzie darmowej wersji która obsługuje tak nowe samochody. Można gdzieś tam ewentualnie wykupić dostęp na godziny (szukaj info w postach epsonix) część informacji znajdziesz także tutaj;
    https://s.agencja-art.pl/jeep/ (było już o tym wielokrotnie na forum)
    Tak o tym linku można było już przeczytać wcześniej.
    Ale jak z katalogu części AR? Nie kumam.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

w eper wpisujesz nr vin i wyskakują te dane

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    jedno co mogę Ci doradzić to światła- kupowanie z halogoenem jest meega słabym pomysłem w tej klasie. po drugie mając na uwadze datę pierwszej rejestracji powinni w promocji dać 5 lat gwary.
    Taka ciekawostka - większość Giulii jakie spotkałem we Włoszech miała halogenowe światła z przodu

ZBANOWANY Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 150KM, Jeep Renegade

Domyślnie

Bo Włosi nie lubią świecić bez sensu.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

co to znaczy bez sensu- światła to podstawa bezpieczeństwa - halogen tu świeci jak w latach 70 tych - to cofniecie o kilka epok. Zgadzam sie z Tobią takie rzeczy jak navi, szklany dachczy skóra to zbytek felgi tez normalne można dokupić ale światła - to jak łada wygląda, a że włosi coś tam takiego kupują wiadomo- cen czyni cuda. w mojej ocenie to auto powinno kosztować max 90 tys brutto i to bym sie zastanawiał.
    Ostatnio edytowane przez Dareek ; 29-03-2021 o 15:46

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał Knapek Zobacz post
    Dodatkowe wyposażenie to akurat najmniej ważne co mnie interesuje, rzadko nawet używam przycisków do audio na kierownicy, bo wolę obsługiwać radio klasycznie. Dla mnie samochód ma w miarę bezawaryjnie jeździć, mam się w nim dobrze czuć, nie być skodą ani innym wyrobem niemieckim czy niemieckopodobnym czy francuskim i nie stać na co drugim miejscu parkingowym przed pracą czy w sąsiedztwie, ponieważ jestem mega indywidualistą. Ostatnio przejechałem się Giulią i bardzo mi pasuje. Ksenony też mnie nie interesują, wręcz przeciwnie, kolor akurat mi się podoba, felgi faktycznie trochę dziwne, ale mogą być na zimę, a kupię sobie inne. No i to może być jedna z ostatnich szans na kupno normalnego, klasycznego samochodu, zanim ekoterroryści z eurokołchozu zupełnie oszaleją.
    Tak więc większość mi pasuje, tylko cena za wysoka moim zdaniem. Ale to dobrze, może postoi jeszcze z pół roku, to się zastanowię i cena wyjściowa może spadnie.
    Jak dla mnie kolor super -lampy- zobaczcie konkurencje również wydaje na zwykłych lampach wiec ....temat dyskusyjny
    Wynegocjować fajna cenę i auto bajka