Witam
Kupiłem kawał gąbki tapicerskiej, kleje, ale nie mam pojęcia jak ściągnąć tapicerkę, może ktoś już to robił i się podzieli wiedzą?
Niestety szukałem foteli ale wszystkie w takim samym stanie.
Pozdrawiam.
Witam
Kupiłem kawał gąbki tapicerskiej, kleje, ale nie mam pojęcia jak ściągnąć tapicerkę, może ktoś już to robił i się podzieli wiedzą?
Niestety szukałem foteli ale wszystkie w takim samym stanie.
Pozdrawiam.
Nie możesz dać tego do tapicera i mieć porządnie zrobione... Maks weźmie 250zl za jeden fotel może mniej....
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Poważnie?
Myślałem raczej o czymś takim https://www.youtube.com/watch?v=78Vv...annel=TVNTurbo
Może ktoś jeszcze odpowie, 250 zł to sporo.
Musi rozebrać całe fotele więc to ręczna robota i to kosztuje... Chcesz mieć ładne musisz zapłacić, albo poszukaj używek dobrych i po temacie!
Jak wspominałem używki w takim samym lub podobnym stanie niestety, tu nie chodzi o wygląd, ale o wygodę i trzymanie boczne (czuć druty ze stelaża jak się dotnie ręką)
Najlepiej jak zadzwonisz to jakiegoś zakładu co się tym zajmuje i zapytaj....
Może ktoś jeszcze odpowie, w seacie czy vw banalnie proste, tutaj jakieś cuda jak widzę, jak sam wpadnę na sposób to opiszę tutaj (chociaż miałem nie pomagać więcej)
Dawno nie rozbierałem foteli, ale one są zdaje mi się (poszwy tapicerka) wciskane. Na rantach weluru są wszyte plastikowe zaciski, które są wciskane w ramę fotela. Musisz je wypiąć na całej długości i wtedy zdejmiesz tapicerkę siedziska. Oparcie również na tej samej zasadzie tyle, że od dołu wchodzi plastik w plastik na zasadzie zakładki. Dalej pójdzie ci już jak z płatkaPowodzenia
![]()
Tak jak Artur pisze: najważniejsze to podważyć i wypiąć plastikową listwę wchodzącą na zakładkę w metalową ramę. Potem jak podwiniesz do góry, to gąbka ma swój stelaż z prętów, a obszycie swój, pręty łączone są kółkami łącznikowymi, w skórze tak jest, welur raczej też tak ma.