Strona 144 z 178 PierwszyPierwszy ... 4494134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,431 do 1,440 z 1775

Temat: Giulia- felgi, opony

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Gulietta

Domyślnie Kompletne koła zimowe giulietta

Heja

Przymierzam się do kupna kpl. kół zimowych do giulietty. Z tego co wiem oryginał alufelgi 7,5 Jx17 H2 ET41. Na aukcjach pełno alufelg w tym rozmiarze, tylko ET33 jest czyli te słynne odsadzenie. Pytanie czy to ma duże znaczenie ???
    Dodam iż zaciski hamulcowe są normalne.

Czy bez problemu będą pasować do alfy giulietty ???

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek75_ Zobacz post
    Heja

Przymierzam się do kupna kpl. kół zimowych do giulietty. Z tego co wiem oryginał alufelgi 7,5 Jx17 H2 ET41. Na aukcjach pełno alufelg w tym rozmiarze, tylko ET33 jest czyli te słynne odsadzenie. Pytanie czy to ma duże znaczenie ???
    Dodam iż zaciski hamulcowe są normalne.

Czy bez problemu będą pasować do alfy giulietty ???
    pomyliłeś fora to forum GIulia/Stelvio, no ale skoro już pytasz to mam wystawione 17" z zimówkami z Giulietty żony: https://www.facebook.com/groups/kupn...08869766040066

Co do ET, z mojego doświadczenia zmieszczą się, pytanie też jaką oponę włożysz, jakiej szerokości felga, no i wiadomo rozstaw otworów mocujących i średnica otworu centrującego musi być dobra.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 20-09-2021 o 12:49
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR Giulia Veloce

Domyślnie

Czy widział ktoś z Was lub przymierzał felgi 19tki ze 159 TI do Giulii? Jestem ciekaw jak to wygląda. Zdjęcia mile widziane.

Auto

Domyślnie

zanim kupiłem 18" do mojej na zimę (trochę się pokomplikowały sprawy, kupowałem z włoch), to na parę tygodni założyłem podkowy ze 159. niby pasują, ale źle gabarytowo już wyglądały - tam jest ET41 i lipa - dystans musisz dać żeby to auto jakoś wyglądało, a zaś nie każdy lubi dystanse. Druga sprawa to wzory, wiele wzorów w 159 (choćby moje ukochane podkowy) nie pasuje do obłości GIulii. 159ti, jakoś tego nie widżę też w GIulii, może pobaw się jakimś programem graficznym i zrób przymiarkę.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

Kiedyś na szybko przymierzyłem.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20210609_190231.jpg
Wyświetleń:	96
Rozmiar:	193.6 KB
ID:	280711
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20210609_190349.jpg
Wyświetleń:	93
Rozmiar:	154.8 KB
ID:	280712

A i kiedyś, gdzieś widziałem zdjęcie giulii na tych felgach, ale obniżoną i z dystansami i wyglądało to fajnie.
    2021 Giulia Veloce Ti Trofeo White
    ex:
    2018 Giulia Veloce Misano Blue
    2006 159 SW Blu Oltremare

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    matyczna pralka Samochód: Giulia 2.0 MY21

Domyślnie

Czy felga z ET 29 będzie bez problemu pasować do Giulii? Niby tylko 4 mm różnicy, ale czy nie będzie to jakoś nieestetycznie wystawać?

Auto
    Stelvio 2.0T 280

Domyślnie

To zależy, czy jest taka sama czy różna szerokość felgi. Przy założeniu, że jest taka sama szerokość - to będzie wyglądać lepiej i zmieści się na pewno.
    Jeśli szerokość będzie mniejsza o pół cala - to felga schowa się o 1,5mm względem oryginału.
    Jeżeli przewidujesz większe różnice względem oryginału, to musiał bym znać szczegóły aby się rzeczowo wypowiedzieć.

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    matyczna pralka Samochód: Giulia 2.0 MY21

Domyślnie

Szerokość ta sama - 7,5.

Auto
    Stelvio 2.0T 280

Domyślnie

A zatem felga z ET 29 - wyjdzie nazewnątrz 5mm względem oryginału. Aby być pewnym sprawdź jaki masz w tej chwili dystans między oponą a rantem nadkola (myślę że około 2 cm). Sprawdź przód i tył.
    Jeżeli się nie mylę i masz tam 2 cm - to felga z ET29 lepiej wypełni przestrzeń i będzie dobrze wyglądać.

Wyliczenia oparłem o ET34 w oryginale. Jeżeli oryginalne jest 33 to felga wyjdzie na zewnątrz 4mm.
    Ostatnio edytowane przez Rogerza ; 21-09-2021 o 19:37

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał FernandoAlfonso Zobacz post
    Szerokość ta sama - 7,5.
    ta sama względem czego - bo jeśli tej co masz w Avatarze to chyba nie... nie widzę dobrze ale co tam masz koniczyny 19?

Cytat Napisał Rogerza Zobacz post
    A zatem felga z ET 29 - wyjdzie nazewnątrz 5mm względem oryginału. Aby być pewnym sprawdź jaki masz w tej chwili dystans między oponą a rantem nadkola (myślę że około 2 cm). Sprawdź przód i tył.
    Jeżeli się nie mylę i masz tam 2 cm - to felga z ET29 lepiej wypełni przestrzeń i będzie dobrze wyglądać.

Wyliczenia oparłem o ET34 w oryginale. Jeżeli oryginalne jest 33 to felga wyjdzie na zewnątrz 4mm.
    w ori Giulie mają ET33 żeby było poprwnie (18/19x8", 17" są 7,5J 16" to nawet się nie interesowałem)
    no i tu dochodzimy do kolejnej sprawy że takie ET33 8J i tak ciągle imho za bardzo schowane (wizualnie tak sobie), a jeśli ktoś ma na tyle 9J to ma ET34 (np ja) to tył dopiero poprawnie wygląda. Wielu dodaje dystanse.

na feldze 7.5 opona 225 nominalna też trochę już tak sobie wygląda w sportowym aucie - wielu daje felgi 8.5J do takiej szerokości opon w Giuliach.

jak ktoś zwiększa felgę (bo zakładam że taki scenariusz tu rozpatrujemy, choć w pytaniu nei było szczegółów) to znaczy że zależy mu na wyglądzie, więc działać będzie przeciwnie jeśli da za wąską felgę bo pogorszy efekt wizualny...