obstawiam że przestał. normalna sprawa że jak moduł który jest wprogramowany w proxi zniknie na CAN (no brak zasilania) to konfig się nie zgadza i mruga licznik.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
może wystarczyłoby aku odłączyć na 10sek, moze bezpiecznikiem ktoś po prostu zrobił reset i tyle? autor wątku nie widzę żeby napisał o tym, że próbował aku odłączać. w 159 system B&M właśnie co parę miechów trzeba było wyjmować bezpiecznik od podtrzymania (B&M był na windowsie CE 5.x, wiadomo syf), można było oczywiście też aku odłączać ale w 159 to było parę min roboty (brak szybkozłączki), w Giulii łatwiej.
u mnie w roczniku z końcówki 2017 stało się to 3 razy. Za pierwszym pomógł restart kompa, a za pozostałymi razami olałem i jechałem dalej - wszystko po czasie (strzelam, że po około 10min) włączyło sie samo podczas jazdy.