Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 114

Temat: Giulia vs 159

Użytkownik Świeżak Avatar Leszek_Zal
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159, Giulia Super, Stelvio B

Domyślnie

Cytat Napisał nervousman Zobacz post
    Klonek, jak ktoś kupi auto z 15k przebiegu to raczej jako kolekcjonerskie a nie będzie napieprzał po 4 k miesięcznie. Do jazdy auto będzie mieć te 150-200k a przedział cenowy już zupełnie nie ten.

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
    Moja 159 miała 200 nalotu i zanim dało się ją bezstresowo jeździć wpakowałem około 8k na "drobne" naprawy (zawieszenie, koło pasowe, podnosniki szyb tylnich). Spidera bym brał jako auto kolekcjonerskie/weekendowe wypady w ładną pogodę. Jaka według Was jest dolna granica za jaką można kupić spidera w takim stanie aby nie trzebabyo w niego inwestować/chucać/dmuchać?

Uwarzam, że 159 lepiej się starzeje niż zestarzeje się giulia. Moja Giulia po 3 latach nie wyglądała tak dobrze jak 10 letnie 159. W Giulia poszła uszczelka w drzwiach, ekran popękał, auto mi przeciekało w deszczu, wykładziny troche poblakły.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Leszek_Zal Zobacz post
    Spidera bym brał jako auto kolekcjonerskie/weekendowe wypady w ładną pogodę.
    To żadne auto kolekcjonerskie - brak fajnych silników, brak historii, w dodatku wersja Spider jest mocno ociężała... Ostatni fajny Spider to Gtv 916.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Moja 159 miała 200 nalotu i zanim dało się ją bezstresowo jeździć wpakowałem około 8k na "drobne" naprawy (zawieszenie, koło pasowe, podnosniki szyb tylnich). Spidera bym brał jako auto kolekcjonerskie/weekendowe wypady w ładną pogodę. Jaka według Was jest dolna granica za jaką można kupić spidera w takim stanie aby nie trzebabyo w niego inwestować/chucać/dmuchać?

Uwarzam, że 159 lepiej się starzeje niż zestarzeje się giulia. Moja Giulia po 3 latach nie wyglądała tak dobrze jak 10 letnie 159. W Giulia poszła uszczelka w drzwiach, ekran popękał, auto mi przeciekało w deszczu, wykładziny troche poblakły.
    Jak dbasz tak masz!!!!! moja po dwóch latach dalej wyglada jak nowa. Nic mi nie pęka ani blaknie a z tym przeciekaniem to chyba cię fantazja poniosła. No chyba ze USA ....to napewno cos było uszkodzone

Użytkownik Świeżak Avatar Leszek_Zal
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159, Giulia Super, Stelvio B

Domyślnie

Niestety przeciekała. Nieszczelność przy szybie od strony kierowcy. Nie spotkałem sie z tym u nikogo innego-wiec traktuje to jako odosobniony przypadek a nie norme. Ekran popękany. Samoistnie. Sasiad brał w podobnym czasie giulia veloce i ma ja nadal. Tu juz ponad 3 lata. Jego Giulia wygląda jakby właśnie wyjechała z salonu. Ale sie nie przypatruwałem. Za to swoje sie przypatrywałem. Spasowanie blach poniżej oczekiwań. Dywanik kierowcy wyrobiony. Kierownica z jakis kiepskich materialow-bo latwo mi sie zarysowala. Troche takich deatli bylo. Fotel po 2 latach mi sie wyrobił. 159 pancerna przy Giulia.
    Ostatnio edytowane przez Leszek_Zal ; 15-12-2021 o 06:17

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    To żadne auto kolekcjonerskie - brak fajnych silników, brak historii, w dodatku wersja Spider jest mocno ociężała... Ostatni fajny Spider to Gtv 916.
    Brera /Brera Spider fajnie wygląda ale jak piszesz żadnych kultowych silników i przyciężkawa. Jeśli już to TBi albo 2.2JTS, żadne Q4, najwyżej sobie szperę od Quaiffe wrzucić zamiast otwartego dyfra.
    Co do 916 Spider pełna zgoda oczywiście z odpowiednim silnikiem tylko
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20210825_121927.jpg
Wyświetleń:	24
Rozmiar:	205.6 KB
ID:	281907

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Alfy generalnie robią na mnie wrażenie ale widok Brerra/Spider szczególnie zapiera mi dech i wybaczyłbym im kiepskie silniki i wagę gdybym miał kupić "weekendowy" samochód
    Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Niestety przeciekała. Nieszczelność przy szybie od strony kierowcy. Nie spotkałem sie z tym u nikogo innego-wiec traktuje to jako odosobniony przypadek a nie norme. Ekran popękany. Samoistnie. Sasiad brał w podobnym czasie giulia veloce i ma ja nadal. Tu juz ponad 3 lata. Jego Giulia wygląda jakby właśnie wyjechała z salonu. Ale sie nie przypatruwałem. Za to swoje sie przypatrywałem. Spasowanie blach poniżej oczekiwań. Dywanik kierowcy wyrobiony. Kierownica z jakis kiepskich materialow-bo latwo mi sie zarysowala. Troche takich deatli bylo. Fotel po 2 latach mi sie wyrobił. 159 pancerna przy Giulia.
    To dziwne Ze tak narzekasz i dalej jeździsz Alfa ......przecież masz wybór, możesz iść do konkurencji- tam będziesz miał cudeńko dobrze spasowane i z dobrych materiałów....a tu widzę ze zmieniłeś na stelvio -dziwny z ciebie gość
    W sumie to takie polskie ......
    Bye....

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Cytat Napisał Michal94 Zobacz post
    dziwny z ciebie gość
    napisałem już gdzieś wcześniej, że zamiast "Z" powinno być "Ż"
    jego wypocin czytać się nie da

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Trudno żeby porównanie 3-4 letniej Giulii do 6-10 letniej 159 było sensowne... ale u mnie to wyglądało tak, że w 159 z pancernym JTDm sypało mi się wszystko po kolei co mogło się posypać i kosztowało to masę pieniędzy i czasu. A Giulia to w zasadzie japoński samochód, z którym jeżdżę tylko na wymiany oleju, klocków, świec itp. I nic się przy nim nie dzieje. Auto z nalotem prawie 70 kkm wygląda w środku i na zewnątrz jak nowe.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar strzelec
    Mieszka w
    SD
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4, Alfa Romeo 159 2.0 Mondeo Hybryd Vigniale

Domyślnie

Jak ja pisałem, że moja 159 wygląda jak nowa, przy 230tys. to inni pisali, że to przecież normalne