LSD to 55274951, 55274955, 46348434, 55285032 i 46350559 - sprawdzone w tym momencie w ePerze aktualnym. Drugi, Czwarty i piąty numer się na siebie wymieniają, za to pierwszy i trzeci nie pokazuje żadnej zamiany. Twój jest oczywiście bez LSD - czego się spodziewałeś - takie gratisy w Alfie to zawsze były na poczatku uruchamiania produkcji modelu, potem jest optymalizacja kosztów, więcej wariantów (np tak jak jest z wiązkami nadmiarowymi), stabilizacja produkcji itp. Twój jest dla wersji EURO6DFinal i ECOULEV70 w komentarzach, i dla niego odpowiednikiem z LSD były jedynie (wg ePer) domyślam się 46348434 bo ma te same normy + opcję 939 (LSD)
dzisiaj wskoczył LSD, geometria, olej Ravenol DGL 1.25L. Auto klei tył jak szalone. Po zmianach proxi (bajty 90 i 100) pod moją wersje mam wrażenie (oby to było nie tylko wrażenie), że i auto inaczej reaguje na gaz po zmianie z R na D czy ruszaniu - lag jakby zniknął. Jade coś potestować właśnie. A jutro wpada i tak stage 1 i tuner i tak ma tam pogrzebać przy limiterach żeby było fajniej.
może, choć w RWD czy autach z USA (Twoja pierwsze była RWD Q2 USA a druga? potem byłeś u mnie ze stelvio czy coś już pominąłem?) to obserwowałem ogólnie inne reakcje na gaz i nigdy laga. kilka razy jeździłem dzisiaj i raczej było dobrze, raz ją złapałem na lagu, ale to było po cofaniu, jak się zatrzymywała kliknąłem manetką + ciut za wcześnie a też od razu dałem gaz - to mogła raczej to być sytuacja nieprzełączenia się jeszcze skrzyni. muszę to poobczajać więcej, faktycznie w tym miejscu gdzie zawsze łapię mega lag sprawdzić, a już nie raz wcześniej tam potwierdziłem że nawet długie czekanie po zmianie z R na D nic nie pomaga. podjadę tam jutro na chwilkę i dam znać. jeśli tak jest to byłby przełom - ale nie zapeszajmy narazie.
Drugą to Q4 USA 2019 (misano blue) Poza konwersją ,poziomowanie i spryskiwacze mi kodowales.
kurde, za dużo tych aut u mnei było i już mi się miesza kto jakim(i) przyjeżdżał![]()
Panowie, podłączę się pod temat,
które warianty silnikowe/wersje wyposażenia posiadają w Giulii fabryczne LSD?
Interesuje mnie Giulia 2.0 200/280KM
Dzięki
Giulia B-Tech+ Rame Liquido: https://www.forum.alfaholicy.org/nas...o_vesuvio.html
IG: https://www.instagram.com/shimmy.never.stop/
a w 2016 pierwszse wypusty bieda 2.0 ze zniżką fabryczną ceny (jest na to kod, nie pamiętam) niektóre/czasem dostawały gratis LSD choć opcji 939 nie miały...
nie śledzę cenników od 2018 ale coś mnei doszły słuchy że obecnie do Veloce Q4 się nie da zamówić pakietu performance - gość z którym gadałem w zeszłym roku pytał w salonie w B-B i mu tak powiedzieli.