Trochę jak Tipo
Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk
Trochę jak Tipo
Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk
Właśnie miałem to samo napisać.
I tu trafiony zatopiony .
Tipo Hybryd ten sam silnik 1,5 + 48V instalacjia kosztuje w Anglii prawie 150 Tys ,to ile będzie kosztować nowa Alfa.
Tipo też mi się podoba z wyglądu. Ma świetny przód, w odróżnieniu od paździerzowatego wnętrza więc może stąd ten zachwyt![]()
Słabe jest to, że do tej pory nie ma cen i aut demo w salonach. W mojej ocenie jak chcą walczyć o rynek to w dniu premiery powinien być cennik i auta demo, aby każdy mógł podjąć decyzje. Sam od jakiegoś czasu myślę nad nowym autem i biję się z myślami czy rozglądać się i kupić Stelvio jak się trafi jakaś fajna okazja czy czekać na Tonale. Jakbym teraz znał ceny, mógł obejrzeć auto na żywo, to miałbym łatwiej podjąć decyzję.
W dniu premiery nie zawsze dostępne są cenniki chociaż jeśli zastanawiasz się między Stelvio a Tonale to decyzję łatwo podjąć bez cennika.
Jeśli potrzebujesz samochodu głównie do miasta, w trasy jeździsz okazyjnie i nie potrzebujesz wielkiego Suva to kupujesz Tonale. Jeśli zależy Ci na dużej mocy, maksymalnej wygodzie, dobrych osiągach, do tego w nosie masz środowisko i spalanie to kupujesz Stelvio. Cena Tonale będzie oczywiście niższa ale nie zrekompensuje różnicy w osiągach, także raczej nie powinna być kluczowa przy wyborze modelu.
Szczerze? To myślę, że na Polskę to mają wywalone.
Chyba, że będą oferować wersje "business" z halogenowymi żarówkami zamiast LEDów, zegarami analogowymi i tylną klapą na popych.
A wtedy pobije ich zawsze Kia i Hyundai.
Moim zdaniem Alfa będzie takim DS'em Fiata. Czyli nie będzie tanio, bo to zawsze będzie tylko nisza.
Cupra w grupie WV też jest niszą, ale pomimo tego potrafią zachować umiar w cennikach i nawet zapewnić bogatą jak na obecne czasy gamę silnikową do wyboru (aż 2 silniki i 5 wariantów mocy). Tymczasem w DS-ie cennik jest z kosmosu. porównanie DS4 i Cupry Leon chyba jest na miejscu DS4 1,6/180KM/AT zaczyna się od 150tys., tymczasem Leon 2,0/245KM/AT od 147tys. (wersja 300KM od 163tys.)
Ostatnio edytowane przez Jarzyna ; 16-02-2022 o 12:02