Strona 79 z 264 PierwszyPierwszy ... 29697071727374757677787980818283848586878889129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 2639

Temat: Alfa Romeo Tonale

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    matyczna pralka Samochód: Giulia 2.0 MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy Bear Zobacz post
    Buda, trollu. Ignorujcie go, to konto ruskiego trolla.
    A co do stóp: wzrosną, owszem, zamordują kredytobiorców i sprzedaż aut spadnie. Dwa razy dwa zawsze daje cztery. Trzeba bylo już lata temu wprowadzać Euro ale po co. My patrioci, nasza złotówka. No to mamy złotówkę.
    Tonale będzie więc drogie. Niestety.
    Prosta zasada ekonomii. Nie wprowadza się wspólnej waluty w gospodarkach o różnym stopniu rozwoju, o czym już się przekonały kraje południa.
    Gdyby w Polsce było Euro, to pod koniec roku inflacja wynosiłaby pewnie ze 20% przy takich stopach procentowych, jakie są w eurokołchozie.

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Cytat Napisał FernandoAlfonso Zobacz post
    to pod koniec roku inflacja wynosiłaby pewnie ze 20%
    A tak oczywiście będzie mniejsza

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał Jarzyna Zobacz post
    jutro stopy +1% albo więcej i kurs spadnie.
    https://businessinsider.com.pl/gospo...t-proc/2z2skfn
    zdaje się, że kolega nie docenia naszej ekipy...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	nbp.jpg
Wyświetleń:	27
Rozmiar:	43.4 KB
ID:	282908

Jarzyna
    Gość

Domyślnie

Na co Glapiński:
    - potrzymaj mi piwo i patrz: +2%

ps. chociaż nie wiem, czy to śmieszne dla zakredytowanych....

Mieszka w
    Polska
    Auto

Domyślnie

Widzę, że mamy tu również wybitnych ekonomistów. Ja już nie wiem, czy śmiać się czy płakać. Co się z tymi ludźmi porobiło.

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał FernandoAlfonso Zobacz post
    Prosta zasada ekonomii. Nie wprowadza się wspólnej waluty w gospodarkach o różnym stopniu rozwoju, o czym już się przekonały kraje południa.
    Gdyby w Polsce było Euro, to pod koniec roku inflacja wynosiłaby pewnie ze 20% przy takich stopach procentowych, jakie są w eurokołchozie.
    Tak? coś na ten temat napiszesz w kontekście Litwy i Słowacji??? Bo one już dawno przyjęły Euro. Dostrzegasz tam 20 procentową inflację?
    A co do południa Europy: też modelowe bla bla bla. W Hiszpanii i Portugalii bywam co roku, bywałem jeszcze w czasach, gdy mieli tam pesety i escudo. Owszem, ceny po wprowadzeniu Euro wyraźnie wzrosły.
    Jak rozumiem, w Polsce, mimo posiadania narodowej waluty, ceny stoją? I nie pisz mi o wojnie w Ukrainie. Porównaj ceny od 2015 do dzis, wyłączając okres od napaści Ruskich.
    I podziel się z nami swoimi wnioskami.

To raz.
    Dwa: odpuść już te teksty o "eurokołchozie". Gdyby nie nasze członkostwo w Unii, miałbyś dziś w Polsce realny kołchoz. Jak na Białorusi.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy Bear Zobacz post
    Tak? coś na ten temat napiszesz w kontekście Litwy i Słowacji??? Bo one już dawno przyjęły Euro. Dostrzegasz tam 20 procentową inflację?
    A co do południa Europy: też modelowe bla bla bla. W Hiszpanii i Portugalii bywam co roku, bywałem jeszcze w czasach, gdy mieli tam pesety i escudo. Owszem, ceny po wprowadzeniu Euro wyraźnie wzrosły.
    Jak rozumiem, w Polsce, mimo posiadania narodowej waluty, ceny stoją? I nie pisz mi o wojnie w Ukrainie. Porównaj ceny od 2015 do dzis, wyłączając okres od napaści Ruskich.
    I podziel się z nami swoimi wnioskami.

To raz.
    Dwa: odpuść już te teksty o "eurokołchozie". Gdyby nie nasze członkostwo w Unii, miałbyś dziś w Polsce realny kołchoz. Jak na Białorusi.
    Dokładnie! +1
    Trzeba było już dawno wejść do strefy EUR, ale oczywiście zawsze rządzącym było to nie na rękę... i mamy teraz to co mamy. Ludzie po 15 latach spłacania kredytów mają kapitał do spłaty jak na początku. Nie każdy był na tyle sprytny, że brać w PLN.
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Mieszka w
    Polska
    Auto

Domyślnie

Bo kredyt bierze się w walucie, w której się zarabia. Z cwaniakowaniem zwykle tak jest - raz na wozie, raz pod wozem i tym razem się nie udało, więc pretensje mogą mieć co najwyżej do siebie. Ale gdyby frank spadł dwa razy zamiast wzrosnąć, to by chodzili jak napuszone pawie, jacy to z nich światowi inwestorzy. I na pewno by nie oddali różnicy, więc po co teraz ten płacz. Trochę honoru.
    A co do eurokołchozu, to sobie poczytaj jaki jest bilans Polski przez te wszystkie lata i ile pieniędzy wypłynęło z kraju, a wcale nie musiały, gdyby nie członkostwo w kołchozie.
    Ostatnio edytowane przez FernandoAlfonso ; 08-03-2022 o 22:13

Użytkownik Świeżak Avatar PingNoMore
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170 KM

Domyślnie

To przeczytaj ile pieniędzy wpłynęło.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 1.4 170 KM/Mustang 3.7 V6

Domyślnie

Cytat Napisał PingNoMore Zobacz post
    To przeczytaj ile pieniędzy wpłynęło.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
    Czy naprawdę w kontekście wydarzeń na Ukrainie, ktoś jeszcze ma wątpliwości czy to, że jesteśmy w UE czy w NATO jest dobre? Serio? Już nawet tępy pisowski rząd zrozumiał, że hejtowanie i rozbijanie UE było jak woda na młyn dla putina i nawet flagi UE wróciły w kadr jak pinokio coś tam bełkoczie. A jeszcze miesiąc temu pinokio poklepywał po plecach orbana, le pen i salviniego czyli odnogi putina w europie. Jeśli byśmy nie byli w UE bylibyśmy w strefie wpływów RU. Prosta geopolityka.