no ja wiem, ten pierwszy to nie poszaleje, ta 2x25 to juz inna bajka bo słyszałem jak hula i było naprawde dobrze! Osobiscie bym pobawił sie w MDF i pobrudził się podczas robienia swojej skrzyni pod głośnik
no ja wiem, ten pierwszy to nie poszaleje, ta 2x25 to juz inna bajka bo słyszałem jak hula i było naprawde dobrze! Osobiscie bym pobawił sie w MDF i pobrudził się podczas robienia swojej skrzyni pod głośnik
to co proponowałem to głośnik MB Q w fabrycznej skrzyni MB Q - zapewniam że gra a kto jeździł moimi GT lub CLS ten wie o czym piszę - zaproponowałem to bo kolega nie chce dużo wydać a ja lubię wyszukiwać okazyjki za małe $$$
...no i jak otworzyć bagażnik jakby w środku stało coś takiego jak ten StarWar-JBLszmatą to nakryć czy co
![]()
a co sądzicie o czyms takim
http://www.allegro.pl/item759165819_...r_aktywny.html
---------- Post dodany o godzinie 00:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:03 ----------
jeszcze się zastanowie nad tym co kolega obserwator 737 zaproponował MB Quart Qm razem ze wzmacniaczem w sumie pienioadze są nie wielkie i można sprubować z czyms takim na początek..........no i chyba kolega ma w tym rozeznanie![]()
drogi kolego - płaskie suby pod siedzenie są dla ludzi którzy absolutnie nie mogą włożyć skrzynki do bagażnika (czyli jak masz Twingo albo inny mini pojazd) - ponieważ masz w swojej AR bagażnik to uwierz mi że będziesz zadowolony ze skrzyni a nie z takiej płaskiej pierdziawkicena tego co wkleiłeś post wyżej - please... nie rób tego... kup sobie małą ale za to sprawnie grającą skrzynkę z głośnikiem od firmy która naprawdę wie co to car audio , parę zł przeznacz na przewody i ciesz się dźwiękiem
...mój subik zobaczysz tu (klamoty wyjęte przed sprzedażą GT) :
![]()
Ostatnio edytowane przez obserwator737 ; 14-10-2009 o 23:26
Mogę Ci zagwarantować, że jest niewiele wart - nie zagra nawet lepiej niż elipsy 6/9" na tył, więc nie ma sensu - zwłaszcza porównując ceny elips a tego suba.
http://www.allegro.pl/item760332512_...er_gratis.html
słuchałem ich - grają świetnie, a bas na pewno lepszy niż z tej pierdołki pod fotel, choć w pełni
rozwijają skrzydła na zewnętrzym wzmacniaczu
Ja kiedyś zastanawiałem się nad taką aktywną:
http://www.alejahandlowa.pl/tr/produ...a_2363657.html
Ale nawet to, średnio wypada przy 2 takich elipsach - więc można sobie tym uzmysłowić ile te aktywne są wartewięc Ja olałem temat i włożyłem moją starą skrzynię z poprzedniego auta
Tak więc, jak nie masz dużych oczekiwań to nie baw się takie suby pod fotel tylko załóż 6/9” na tył będziesz zadowolony - w przeciwnym wypadku tylko skrzynia + wzmacniacz.
a przy okazji zyskujesz fotele z masażem![]()
-
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 15-10-2009 o 10:32
Co do suba aktywnego to bardzo polecam skrzynie firmy Vibe. Sam mialem kilka poczynajac od CBR12 Evo a konczac na Space15 (x2..) Powiem tak .... jezeli ktos to basu poleca 6x9 to raczej malo interesuje sie Car Audio. Przod na wzmaku + skrzynka (moze byc aktywna, byle by dobra byla) i wtedy mozemy pomyslec o tworzeniu glebi, sceny itp.
Uzywanego Vibe CBR Evo I powinno udac sie kupic w cenie do 600zl...
Swoja droga ten aktywny sub (glosnik Vibe CBR 12 500W rms + wzmak Vibe 250W RMS) w BR ma naprawde dobre zejscie, nie gubi sie przy zadnym rodzaju muzyki itp...
Jezeli jednak nie potrzebujesz tak duzego glosnika polecam CBR 10 active ... uwierz mi ze niejednego ta skrzynka zaskoczyla....
Faktem jednak zostaje ze plastikowe suby pod siedzenie nadaja sie jedynie do zbierania tam kurzu. Nie warto... Lepiej wygluszyc drzwi i zalozyc dobrej jakosci przod na mdf-ie + wzmak... Zagra duzo lepiej niz te mierne zabawki....
Ostatnio edytowane przez JarekFK ; 15-10-2009 o 08:50
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 15-10-2009 o 09:19
vibe space 15" to głośnik bez obudowy aktywnej, nie zrozumiałeś.
JarekFK - ale pamiętaj że są różne oczekiwanie , dla jednego wystarczy basu z 6x9 , dla drugiego z 10 cali a dla trzeciego 2 x 15 będzie mało
kwestia upodobań i zestrojenia - jeden da crossover na 20Hz a ktoś inny na 320Hz (akurat ja tak lubię)
co do jakości subów pod fotel zgadzamy się całkowicie![]()
Jasne ze kazdy ma inne upodobania co do odsluchu, basu itp.
Wiem ze 2x15" to przesada i dla przecietnego sluchacza to glupota (ja akurat robilem ten setup na zawody) ale moim zdaniem wkladanie 6x9 tez nie jest zbyt dobrym rozwiazaniem. Duzo lepiej wypadnie dobry zestaw odseperowany w wygluszonych drzwiach przednich niz 6x9 oraz plastikowe suby.
A co do glosnika niskotonowego to zawsze bede polecal RF Hx2...w 10" i w clozecie... jak dla mnie sprawdza sie wszedzie...