[MENTION=8766]radosuaf[/MENTION] - pytam z ciekawości - co Cie pociąga w Giulii (oraz innych Alfach) w potencjalnej wersji nadwozia kombi?
Osobiście - trudno mi to zrozumieć - dla mnie:
- Alfa to: prowadzenie, benzyna, tylny naped i SEDAN (ewetualnie coupe)
- Alfa to NIE: diesel, przedni napęd, kombi/hatchback, wielki bagażnik, SUV - to zaprzeczenie wszyskiemu co można rozumieć jak sportowy sedan/ewentualnie limuzuna (bo taki jest/był obraz marki/pozycjonowanie na rynku).
Pytam poważnie - trudno mi zrozumieć jak można jednocześnie pogodzić sportowe prowadzenie/charakter auta z nadwoziem kombi - zauważyłem, że jest tutaj mnóstwo entuzjastów nadwozia kombi - why??
To dobre w skodzie, paseratti, kia, volvo oraz innych dziadkowozach - ale w Alfie??? Przecież to wygląda jak karawan - potencjalni klienci to firmy pogrzebowe.
Pytam z ciekawości - nie ze złośliwości - jak fan alfy może lubić nadwozie typu kombi?? Alfa nie zrobiła żadnego godnego uwagi samochodu z nawoziem kombi.
Oczywiście, każdy lubi to co lubi i tyle oraz głosuje swoimi pieniędzmi.
p.s.
pytam o preferencje Alfisti - nie z perspektywy firmy Alfa Romeo - firma musi zarabiać pieniądze, żeby się rozwijać - z tej perspektywy poszerzenie gamy modeli o różne segmenty/wersje ma sens, a nawet jest konieczne