Jeżeli sprawdzałeś stetoskopem i ewidentnie tłucze przy wtryskiwaczu, a on jest ok to pozostaje sworzeń tłoka. Nie sądze żeby panewki wytrzymały tyl tyś.
Jeżeli sprawdzałeś stetoskopem i ewidentnie tłucze przy wtryskiwaczu, a on jest ok to pozostaje sworzeń tłoka. Nie sądze żeby panewki wytrzymały tyl tyś.
Była: Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.0 JTDM 16V Turismo 170KM - Alfa Rosso Jest: Avensis 2.0 CVT
Jak zmienialem glowice to nic szczegolnego nie widzialem zeby cos z tłokami sie dzialo... wygladaly naprawde dobrze, zero luzow jakichkolwiek ( oprocz na boki to norma w GMP )
Chyba trzeba olac te stui i jezdzic az cos padnie bo innego wyjscia nie ma a panewek w ciemno nie bede zmienial bo mi sie po ludzku juz nie chceJeszcze jeden gosc mowil ze moze to byc przyczyna vacum pompy bo gdy sciagnelismy przewod podcisnienia do zawaru VGT to tak jakby z niego strzelalo, nie zasysał jednostajnie tylko z takimi szybkimi przerwami i tak caly czas, cos jakby strzelanie z karabinu
haha nie wiem jak to wytlumaczyc ale kumaci zaczaja o co chodzi
no i ze pompa moze byc wyrobiona i gubi sie cisnienie oleju na gorze głowicy i dlatego wali ktorys popychacz... hmmm diagnoza dziwna ale ten mechanik to naprawde do kumatch nalezy... Co wy na to??
Dziwne teorie ma, moim zdaniem nietrafione.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
No i temat oczywiście umarłA ja mam od rana ten sam problem.
Stuka na zimnym i czasem na cieplym jak postoje chwilę na jałowych.
Czy ktoś coś poradzi? Cy autor tematu jeszcze jeździ? Dalej stuka? Naprawiłeś to może?
I z innej beczki...
Jaka jest granica korekty na wtrysku, przy której taki wtrysk uznaje się za "do wyrzucenia"?
Zapoznałem sie z twoja historia stukania i zastanawia mnie tylko jedno ta regeneracja wtrysków. Na ten temat było już pisane mnóstwo i przygody kolegów w temacie regeneracji wtrysków nie napawa optymizmem. Ja nigdy bym sie nie odważył regenerować wtryski naczytawszy sie o perypetiach kolegów z forum którzy to robili. Ja jak miałem problem z jednym wtryskiem to kupiłem nowy i choć korciło mnie żeby zakupić wszystkie 5 to z powodu kasy pozostałem na razie przy jednym.
To są ciekawe pytania, które ja również sobie zadaję.
Mam podobne stukanie - ciepły czy zimny silnik.
Wymienione dźwigienki i popychacze. Wtryskiwacze odłączane po kolei ale stuka dalej.
3 mechaników i co mechanik to inna diagnoza. Jeżdżę już 1,5 roku tak - jak stukało tak stuka i nic poza tym.
Jak ktoś się dowie co to za mityczne stuki w JTD to będzie miał klientów przez całą dobę 7 dni w tygodniu.
A czy to stukanie znika lub cichnie po rozgrzaniu silnika czy jest stałe bez względu na temperaturę?