Zobacz wyniki ankiety: Która propozycja wyglądu forum jest wg. Ciebie najlepsza?

Głosujących
344. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Propozycja nr 1

22 6.40%
  • Propozycja nr 2

33 9.59%
  • Propozycja nr 3

95 27.62%
  • Propozycja nr 4

90 26.16%
  • Propozycja nr 5

104 30.23%
Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 147

Temat: Konkurs na logo forum - GŁOSOWANIE

JFC
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    a może mój portret ??

szkoda że nie każdy rozumie że projekt to dzieło twórcy i doklejanie do czyjejś wizji tego czy tamtego jest delikatnie mówiąc nie na miejscu - można czyjś projekt lubić albo nie ale nie wypada mu robić doklejek...

był czas , trzeba było zrobić własne projekty i tyle , teraz proponuję zająć się oceną projektów widocznych w pierwszym poście
    Dlatego, że doceniam projekt kolegi głosowałem na niego, ale, że ma to służyć nam wszystkim napisałem, że mała sugestia z mojej strony, a jeżeli pozostanie w niezmienionej formie, to i tak jestem za. A jeżeli ktoś ma się oburzać to może autor, a gdym nim był, to bym przyjął krytykę i sugestie, a z mojej strony to tylko sugestia.

dududs
    Gość

Domyślnie

ja jestem za projektem nr3 i trzymam kciuki aby ten projekt wygrał

Użytkownik Pirat drogowy Avatar WeGi
    Mieszka w
    Nowy Sacz
    Auto
    159 2.4 JTDm

Domyślnie

Ja jestem zdecydowanie za projektem nr5

Pozdrawiam i gratuluje pomysłu autorowi
    "Tu nie chodzi o to żeby być lepszym czy szybszym, mieć niezawodne auto, środek do przemieszczanie z punktu A do punktu B, chodzi o to żeby mieć Alfa Romeo, reszta się nie liczy..."

Były :
    AR 146 1.9 TD
    AR 156 1.8 T.S.
    Aktualnie :
    AR 159 2.4 JTDm

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał maciejbydg_87 Zobacz post
    Tuti nigdy nie jest za późno żeby coś zmienic na lepsze tym bardziej że zmiany jeszcze nie wprowadzone w życie! dlatego wciąż uważam że powinno wygrac <5> ale z klasykiem zamiast 8C
    To nie ja robiłem te loga Autorzy przez ostatnie tygodnia składali swoje propozycje. Spośród nich wybraliśmy 5, na które teraz możecie głosować. Po zakończeniu głosowania podpiszemy wszystkich autorów i przedstawimy propozycje, które odpadły.

Nie fair wobec innych autorów i samych oddających głosy było by zmienianie teraz przez jednego z autorów coś w logo.

Na pocieszenie tych, którzy "przegrają" mogę napisać, że wielkimi krokami zbliża się premiera vBulletin 4. Skórki z 3.8 nie będą z nią kompatybilne, więc prawdopodobnie będzie trzeba za jakiś czas projektować nowe logo. Nie nastąpi to jednak zbyt szybko, bo na wersję vBulletin 4 przejdziemy dopiero jak będziesz już stabilna. Myślę, że będzie to gdzieś w połowie przyszłego roku

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

WSTĘP

Myślę, że wszystkie nadesłane projekty zasługują na uwagę, jednak ja z uwagi na dość napięty dziś harmonogram dnia - postaram się skupić na dwóch moim skromnym zdaniem najlepszych.

PROJEKT NR 4

Na pewno najlepszy najlepszy biorąc pod uwagę pomysłowość wykorzystanych motywów graficznych. Tak, jak nadmienił już któryś z przedmowców zawiera akcenty z którymi może się identyfikować niemal każdy z nas. Lewa strona przynajmniej na pierwszy rzut oka przypomina o tym, że Alfa to kobieta z której kaprysami niestety trzeba się czasami liczyć :/ Środkowa część, zaś nawiązuje do sportowego zacięcia marki oraz szyku i finezji stylistów ze słonecznej Italii. Niestety projekt sprawia wrażenie niedokończonego lub przynajmniej nie dokońca przemyślanego jeśli chodzi o sposób rozmieszczenia poszczególnych elementów oraz kolorystyki i przejrzystości napisów. Niemal zupełna pustka po stronie prawej sprawia wrażenie miejsca pozostawionego na reklamę :/

PROJEKT NR 5

Bardzo podoba mi się ten projekt - dobrana z wyczuciem kolorystyka, duże, wyraźne, kontrastujace z tłem napisy, ciekawe rozmieszczenie poszczególnych elementów stanowiących przynajmniej pozornie jedną całość. Kwintesencja pod względem graficznym, ale... no właśnie - zamiast tego "wozidełka" wtopiłbym w tło motywy z projektu czwartego - dlaczego? Samochód w tego typu projetach to za bardzo oklepany schemat, zaś ALFA ROMEO to wyjątkowa marka. Pierwsze co nas wyróżnia wśród innych marek to oczywiście oryginalny znaczek. Drugim niepowtarzalnym elementem jest natomiast charakterystyczny wlot powietrza, którego akcentów można się z pewnością dopatrzeć w projekcie czwartym. Być może dla większości przypadkowych gości na forum będą to po prostu jędrne piersi w skąpej bluzeczce, jednak wprawne oko miłośnika marki doszuka się głębszego sensu

WNIOSKI

Jeśli zależałoby to ode mnie sugerowałbym połączenie sił autorów projektu czwartego i piątego właśnie po to, aby stworzyć coś wyjątkowego i niepowtarzalnego, coś dzięki czemu będziemy się wyróżniać na tle innych

P.S. Masz rację Tuti zmiana zasad gry w czasie jej trwania byłaby nie na miejscu. Jednak zawsze za jakiś czas można byłoby powtórzyć konkurs i sprawdzić, czy to co dziś podoba się większości forumowiczów najbardziej będzie się podobało np. za 6 miesięcy, gdy pojawią się nowe propozycje :/
    Ostatnio edytowane przez as ; 17-10-2009 o 11:07
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

poszedl glos na nr 5
    Today we are living our future memories..

obserwator737
    Gość

Domyślnie

remis - będzie ciekawa końcówka pewnie

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    remis - będzie ciekawa końcówka pewnie
    Remis odpada - powinno być przynajmniej kilka głosów przewagi a nie 1 lub 2. Jeśli miałbym wybierać pomiędzy 3 a 5 bez wątpienia wybrałbym 5!
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

scoobi83
    Gość

Domyślnie

również bez wątpienia 5

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar bija22
    Mieszka w
    Rymanów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6

Domyślnie

pod wzgledem nie czerwonosci to wygrywa 5 zdecydowanie, czuc tego pazurka, bo w 3 to troche mdło i nie mowie o aucie bo jest fantastyczne...tylko ten kolor oczojeb...y
    bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
    ...i do płaczu

http://imageshack.us/photo/my-images/37/nnnh.jpg/