Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
No to mamy pierwsze dane sprzedażowe.
Europa: maj 37 sztuk, czerwiec 1205 sztuk.
Dla porównania:
Stelvio maj 1874 sztuki, czerwiec 1610 sztuk.
Giulia: maj 548 sztuk, czerwiec 533 sztuki.
Pomińmy maj. Ale klienci podobno od dawna czekali na Tonale, więc powinni się rzucić. Giulia idzie na kolejne minimum roczne, tym razem okolice 5 tysięcy sztuk. Stellantis pewnie ogłosi po Nowym Roku zakończenie produkcji tego modelu. Ciekawe, czy tak, jak przy Mito i Giulietce, również i po Giulii będzie pustka?
Ostatnio edytowane przez Teddy Bear ; 28-08-2022 o 00:18
Sprzedaż Giulii faktycznie mega marginalna. Boje się, ze nie będzie jej liftu, jej prawie nikt nie chce…
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale widzisz wewnętrzną sprzeczność w tym zdaniu? Coś, co pozwala ci przejechać 50km dziennie półdarmo MUSI być droższe. To gdzie ta oszczędność? Po ilu latach? Najczęściej w realu nie zdążysz zaoszczędzić zanim sprzedasz
Ja rozumiem, że DS jest droższe właśnie dlatego i nie podważam tego. Podważam sens produkowania (i kupowania) takich aut.
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
dla tej zasady wszystkie auta z V6 nie powinny istnieć, bo 99% Twoich przejazdów zrobisz też Twingo 1. Ludzie kupują różne auta bo chcąnp moja mama chce plug-ina bo jej się podoba koncept, bez względu na cenę, więc w przyszłym roku C5 X zastąpi aktualne C5 2.0 hdi.
Poza tym, są ludzie którym serio się to opłaca- chcą mieć elektryki, ale nie są gotowi na full EV, albo przeraża ich sieć ładowarek, więc wolą ładować w domu małą baterię, a na trasy mieć spaliniaka.
No jest różnica jak masz BMW serii 3 i BMW serii 3 hybrydowe, bo to jest z grubsza ta sama konstrukcja, a w plug-inie masz dodatkową komplikację. Tonale nie jest na Giorgio i nie ma silników ze Stelvio, więc ciężko to porównywać. Poza tym - to, że producenci liczą sobie więcej, to nie znaczy, że koszty są proporcjonalnie o tyle wyższe.
Ja samą ideę samochodów plug-in uważam za fantastyczną, ale najczęściej wysokość dopłaty powoduje, że sen ekonomiczny takiego rozwiązania jest mocno wątpliwy.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Dopłacasz rónież za to,że po mieście jeżdzisz w ciszy, bez żadnych wibracji itd.
Czy to warte dopłaty?
A czy warto dopłacić za tapicerkę z prawdziwej skóry lub alcantary, albo lakier trójwarstwowy, które to rzeczy nie powodują,że auto jeżdzi inaczej?
No właśnie-kwestia co jest dla Ciebie warte, a co nie![]()