Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
ale w teren nie wjedziesz, a i dachu składanego nie ma. Gówno, nie auto. Bo przeciez najwazniejszy ten 1%....
- - - Updated - - -
Ale jakie uniki? Mam ci opowiadac na pytanie, ktore juz samo w sobie zawiera fałszywą tezę?
Danus, czemu bijesz swoją żonę? Najzabawniej by było, gdybyś nie miał nawet żony.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
Fałyszwe tezy, bo juz sie nazbierały dwie.
1. Namawiam kogoś, ze musi dzis kupić elektryka. Gdzie?
2. Musze sam mieć elektryka, zeby namawiać innych, żeby kupili elektryka, juz pomijając fakt, że nikogo nie namawiam, zeby dzis kupił elektryka.
Jakie osobiste wycieczki? Nie załapałeś, o co chodzi z tą żoną?
Jaguar S-type 4.2 V8
Jeśli ktokolwiek na gruncie prywatnym czy zawodowym namawia lub próbuje mnie lub kogokolwiek (osobę prywatną, firmę, przedsiębiorstwo lub grupę projektową) przekonać do jakiejkolwiek innowacji/technologii/rozwiązań to zadaję proste pytanie jak Tobie. Wycieczkę z żoną zrozumiałem, ale miałem nadzieję, że nie jesteś na tyle "prostą osobą" (jeśli zrozumiałeś), aby takie głupoty pisać. Równie dobrze, cytując klasyka, a możesz odpowiedzieć tylko TAK/NIE, mógłbym napisać "czy przestali Ci płacić za pisanie opinii, na pokrycie których nie masz żadnych życiowych doświadczeń/dowodów/potwierdzeń?". W przeciwieństwie do Ciebie, ja mam jakieś doświadczenie w tym temacie.
I ostatni raz powtarzam, bez osobistych wycieczek/animozji. Suche fakty poproszę. Pytanie masz zadane wcześniej.
Ja tu raczej jestem w defensywie, tak chciałbym zauważyć, więc to nie ja kogos do czegos namawiam. Po prostu przedstawiam fakty, i reaguje na bzdury. Całą masę bzdur. Taką główną tezą, wokół której się dyskusja obraca, jest to, ze jak MOŻE w 2035 zabronia sprzedaży NOWYCH aut spalinowych, to świat się skończy, i wszyscy umrzemy, bo przecież elektryki nie będą w stanie ich zastąpić, a za tym idzie cała masa bzdur, które ja odkłamuje. Stwierdzanie faktów, to nie jest namawiania kogos do czegokolwiek. To jest stwierdzanie faktów.
I co do tego ma czy mam dzisiaj elektryka, czy go nie mam? Bo ja nie rozumiem. Jesli cie to tak bardzo interesuje, to nie ma problemu, bo to zadna tajemnica - zaden mi sie nie podoba za bardzo, a jak juz w miarę, to ma 2 serwisy w Polsce (Tesla).
I chyba jednak nie załapałeś z tą żoną. "czemu bijesz swoja żonę" jest takim modelowym, przykładowym, pytaniem z tezą, z reguły fałszywą. Nikogo nie obchodzi żadna prawdziwa żona. Myślałem, że wszyscy to znają.
A czekaj, czy ja dobrze rozumiem? żeby krytykować elektryki nie trzeba było nigdy posiadać elektryka, ale zeby go w jakis sposób bronić, to juz trzeba go mieć, tak? No ciekawe, bardzo ciekawe.
Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 25-12-2022 o 22:37
Jaguar S-type 4.2 V8
Tylko ja krytykuje sposób wprowadzania elektryków na rynek oraz wypierania spalinówek. Nie same auta elektryczne. A dlaczego obrano taki sposób wprowadzania na rynek? Nasuwa się że inaczej się nie da.
Tak, aby coś zachwalać wypadałoby mieć to przetestowane.
Ale ja się nie znam oczywiście. Tak jak kurier i kierowca ciężarówki...
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
I nadal nie odpowiedziałeś.
Proszę pokazać choć jedno zdanie, gdzie bronię aut spalinowych a krytykuję elektryki ? Ba, mało tego, jestem w stanie podać mnóstwo wad obu technologii, bo z obiema mam do czynienia na co dzień.
Różnica jest tylko taka, że ja nie zamierzam bronić żadnej, a tym bardziej jej narzucać. Ja po prostu postoję i popatrzę co się obroni w codziennej eksploatacji.
Tak po cichu powiem tylko, że zarówno nowoczesne diesle i elektryki są tyle samo warto, a konkretnie to Ziobro![]()
Nie tylko Ty. O to się wszystko rozbija. Dobre broni się samo . Inne potrzebuje lobbowania dopłat i regulacji wyrzucających z rynku konkurencję. Trzeba być niezłym naiwniakiem żeby wierzyć, że takie mechanizmy są stosowane dla dobra naszych płuc i wygody życia.
Edit
Przesamochodowienie duzych miast jest oczywistością. Tylko jaj brakuje rządzącym do publicznego stwierdzenia tego i wprowadzenia regulacji ograniczających ta ilość . Albo nie jaj a utraty podatków produkowanych masa zażywających tam mroweczek. Trochę jak w ochronie zdrowia- nikt niepopularnych decyzji nie wyda prowadzących do zmniejszenia obciążenia jej pierdolami pijakami itp bo elektoratu ubędzie.
Sory chcesz żyć w aglomeracji wymagań i uzyskuje wynagrodzenie pokrywające jej koszty ale czemu ktoś inaczej wybierający ma je pokrywać w swoich podatkach i ograniczeniach dot aut gdzie ich spaliny pikuś znaczą?
Forum Alfy. Alfa Romeo Sportowa Marka przymierzając się do narzuconego prawa oferuje co? Bąbla 130 koni. I perspektywę tylko elektryków nietrudno się domyślić ile ważących. Alfa, która kloce germańskie pokonywała masa jak Lotus. Jakes lekkie ponizej 1 tony roadstery są w planach elektryczne z logo AR? Coś pokroju mx5? Coś dla przyjemności a nie tylko mało(póki co)opodatkowanego dojazdu do i z pracy i spać. Miś normalnie. Panie ja to mam dobrze . Wracam o 20 z roboty śniadanie już zjadłem podpinam kabel ...jakoś tak to szło. Nie sądziłem że w 1 życiu będę takie dejavu widział. No nikt nie podważy sensu tego misia. On odpowiada zyciowym interesom narodu (płuc wstawmy zamiennie). Ale może jednak ktoś podważy? Szwejk mawial że ludze się uczą na błędach.
Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 26-12-2022 o 00:22
Jaguar S-type 4.2 V8