Nieaktualne Del
Ostatnio edytowane przez TILT ; 03-11-2022 o 19:37
Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V
Od mes 4.7 jest to ogarniete
Sorki, faktycznie fałszywy alarm. Zrobiłem zmianę i po proxy wyskoczyło mi coś w stylu 'Uconnect battery temporarily low' czy jakoś podobnie.
Restart auta i to samo więc bach na forum, co z tym zrobić.
Dzisiaj rano już błąd się nie pojawił.
Hmmm, gdzie podobienstwo problemu ze wykopales moj stary post?
Mój komunika brzmiał dokładnie 'Battery of Alfa Connection Box is temporarily low. SOS Call and related functions may be unavailable.
Podobieństwo pojawia się "SOS Call" ->u ciebie emergency call
Błąd pojawił się bezpośrednio po podłączeniu łopatek i przejściu przez proxy i pozostał przy ponownym uruchomieniu auta.
Dla Ciebie to stary post, dla mnie to był jedyny w wątku aktualnie przerabianym, który odnosił się do problemu który mógłby być teoretycznie bardzo problematyczny (ktoś na tym forum miał sporo problemów z connect boxem)
totalnie inna sprawa - nie migało Ci proxi - błąd o którym pisałem to był brak poprawnego wsparcia przez MESy starsze niż 4.7 (a właściwie 4.6R8 nieoficjalna wersja) proxi na modułach TBM i module grzania tylnej kanapy. Proxi robiło błąd, stąd migał przebieg - nic takiego u Ciebie nie było, rozumiem że proxi przechodziło dobrze.
Masz rację, nic takiego się nie pojawiało oraz proxy przechodziło bez problemu, ale zauważ, że też nie znałem natury błędu który teraz opisałeś szerzej.
Błąd wydawał się powiązany i perspektywiczny w problemach. Na szczęście okazało się inaczej.