Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
[QUOTE=kaes;213248]Ale chyba nie chciałeś przez to powiedzieć że jest to objaw szybkiej śmierci panewki???[COLOR="Silver"]
Napewno to nie był objaw ani przyczynapenewke obruciło prawdopodobnie przez temp powietrza, obciążenie samochodu i predkość....
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
Hehe, mam to samo, a bałem się że to tylko moja przypadłośćU mnie problem głównie po szybkiej jeździe występuje, czasami to boję się od samochodu odejść w obawie że się zapali
A odnośnie jakości benzyny, ona nic nie ma do tego. U mnie problem występował na benzynie a po założeniu gazu jakieś 2 miesiące temu nie ustąpił. Wniosek, ten typ tak ma![]()
A jakie macie zużycie oleju w swoich furach? Może to jest przyczyna? Ja też auważyłem u siebie ten "zapach" odkąd zrobiło się zimno. Z rury mam biały dymek mimo rozgrzanego silnika i nie ubywa płynu chłodniczego. Oleju chyba nie bierze.
Róznica temperatur i wilgtne powietrze daje taki efekt. To całkiem normalne jesienią i zimą
Jakby Ci palił olej to dymiłbyś na fioletowo, jakby to była uszczelka to byś miał problemy z temperaturą silnika, mógłby płyn ubywac albo pzrybywać, to zalezy gdzie by doszło do jej uszkodzenia...
Więc luzik![]()
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
u mnie też zajezdzaa myslalem ze tylko ja tak mam ale okazalo sie, że nie po spocie w rybniku gdzie było ok 30 aut i też "śmierdziały"
![]()
u mnie śmierdziało jak przepływomierz był w stadium powolnej śmierci - wpływał źle na skład mieszanki. Jak już całkiem go odłączyłem (bo umarł) to waliło na przemian zgniłymi jajcami i spalonymi włosami. Nowa przepływka, reset parametrów i zapachy w normie![]()