Szczerze mówiąc też odnoszę wrażenie, że testy elektryków są niemiarodajne, o zasięgach podawanych przez WLTP już nie wspominając. Bardziej wiarygodne są już dane podawane przez amerykańską federację EPA.
Szczerze mówiąc też odnoszę wrażenie, że testy elektryków są niemiarodajne, o zasięgach podawanych przez WLTP już nie wspominając. Bardziej wiarygodne są już dane podawane przez amerykańską federację EPA.
Zabłyśnij i napisz jeszcze, że taka przyczepa to też może być EV. A co to za problem.
A tych trzech chłopa o masie 90kg to powinno pedałować. Cieplej będzie, ogrzewania zimą nie będą musieli włączać. I zawsze gdzieś do ładowarki dopedałują.
"I nieprawdą jest, że bateria była słaba, zwłaszcza, że prawie wogóle nie musiałem nigdzie jechać" - taka nowa wersja Bareizmów nas czeka.
Ostatnio edytowane przez Krzyk ; 08-02-2023 o 18:46
Nie chcę Tesli nawet jeśli będzie w rosso i z busso.
No to jeszcze zobacz jaka przyczepę oni targali, a jaką targał pan z filmiku
- - - Updated - - -
Oczywiscie, ze tak. Juz to przerabialiśmy. Nikt nie zabrania ci sie rozmnazać. Emisje genrują nie kraje, nie kontynenty, tylko LUDZIE.
ciekawa koncepcja, ze chcesz segergować na ludzi, na tych, którzy mogą emitować mniej, lub więcej, ze względu na ich rasę![]()
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Aha wracając do zasięgu bo to istotniejsze niż rasy i inne zbaczanie z tematu. To w zasadzie cała istota tematu.
To ta przyczepa skracająca dystans z deklarowanego przez producenta szalonego 530km do żałosnych 160km to nic wielkiego ot nieco większa od Niewiadowa, jakiego maluchy targały po Bułgariach i Jugosławiach , z kanisterkiem / dwoma easy-range extendera .
Doszliśmy do tego że to się okazuje wyczynem dla nowego samochodopodobnego produktu. Użytkowość malucha jest nie do osiągnięcia dla auta za ... sprawdziłem : od 274 tys (!!!) od . Więc takie realne ze 350 tys zł.
Za te przjmijmy 300 tys złotych , mamy realny zasięg z wyłączonym wszystkim z jedną osobą 370km wlokąc się .
Za te trzysta tysięcy złotych możemy wyskoczyć na rower nie dalej niż 270km od domu, zakładając że tam gdzie dojedziemy coś go doładuje, nie wiem jakieś wiewiórki w karuzelach czy misie, no bo jeździ się raczej na odludzie a nie do centrum handlowego z ładowarką.
No ale tak, inny samochodopodobny produkt 45 koni mechanicznych, 20 sek do setki 100tys zł. Zasięg (deklarowany 200km z niczym na dachu i nigdzie ) , deklarowany, ciekawe czy ktoś zmierzył realny tej daci za sto tysięcy złotych.
Edit , o znalazłem z V 110-120km/h zasieg uwaga : 89 kilometrów .(osiemdziesiąt dziewięć km, wobec deklarowanego WLTP 240)
110-120 km/h .
Przy zabójczych wciąż 90km/h może mamy te i tak marne 240km ? nie . Mamy 137km zasięgu!
ale wiadomo czemu - komuś się zachciało jeździć przy 3-4 stopniach (plus) na zewnątrz.
Samochodem spoko, urządzeniem samochodopodobnym ... 89 kilometrów i ... ładujemy !
Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 08-02-2023 o 16:15
Widziałem, tylko tak jak Ci napisałem jak wygląda ruch na miedzystanowkach i stanówkach, może wielkiego doświadczenia nie mam, ale kilkanaście tysięcy mil na nich zrobiłem![]()
Dla porównania w trasie na nich, jadąc nieco szybciej niż ograniczenia (na I-10 często 80 mph) nawet Maxima z silnikiem 3.5 300KM spaliła ok. 7l.
Tak płynny ruch też się przekłada na zużycie prądu w elektryku, a zrobisz coś takiego na 700km w Polsce? Nie sądzę![]()
A Ty nadal twierdzisz, że gość z takim doświadczeniem w zakresie EV nie potrafi nimi jeździć i nie jest świadomym użytkownikiem?
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
Pomijając wywaloną w kosmos cenę, jest to przykład funkcjonalnego i zgodnego z założeniami EV (czyli auto ekologiczne). Małe, lekkie (jak na EV), nie za szybkie żeby dużo energii nie marnować. Jako 2-gie w rodzinie, taki melex do jeżdżenia na zakupy i do pracy (jak nie jest za daleko hehe) ładowany cały czas w domu. Jakbym potrzebował dwa auta - poważnie bym rozważał. Na szczęście nie potrzebuje.
ale ty zdajesz sobie sprawę, ze elektryki akurat lepsze zasiegi uzyskuja na terenach miejskich i ogolnie zabudowanach, niz wlasnie na trasach? No z ktorej strony bys nie patrzył, cos ewidentnie jest nie tak z tym "testem", skoro mozna ciagnac wielka przyczepe uzyskac 30% spadek zasiegu, a ten, ciagnac jakas popierdółke, uzyskał wynik na tyle gorszy, ze trudno to wyjasnic jakimikolwiek okolicznosciami.
- - - Updated - - -
no chyba na to wychodzi skoro azjata ma miec mniejsze prawa, niz europejczyk. Kolega tu ma pretensje, ze ludzie danej rasy/narodowosci, sie rozmnażają.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była