Przywracasz mi nadzieję. Serio.
Tak, wszystko Naomi Klein, co było przetłumaczone na polski. I tu niestety ( stety? ) warto pochylić się nad No Logo. Książka oburza, wielu nie dowierza. Potem jak u mnie refleksja - zastosuję te same metody w swojej firmie. Niestety ( znowu stety? ) działają.
Problem całej naszej dyskusji sprowadza się do jednego: czemu zakaz, zamiast naturalnych praw rynku?
Tak - my bronimy swoich interesów ( przyjemności, przywzyczajeń, może nawet biznesów ). To egoizm? Czym on jest? Synonimem zła? Według definicji to troska o własny interes, ale bez oceny moralnej.
Dlatego śmieszkowanie Tomtrza, że to reptilianie czy żydokomuna nietrafione. Każdy z nas to robi. Tylko wielcy są silniejsi. Jednak zasady gry te same - oni przegrywają, kiedy my głosujemy portfelami. Chyba że nie możemy głosować portfelami, bo jest nakaz albo zakaz. Wtedy zasady gry promują jedną stronę. Warto się nad tym pochylić.
Nie chcę Tesli nawet jeśli będzie w rosso i z busso.
... od pewnego czasu zwracam Wam uwagę, że z trollem nie wygrasz i rozmawiać tym bardziej się nie da. Dojrzałem już i z nim nie piszę ale jak widać, Wy się dalej dajecie wciągać. Tomtrz siedzi na tym forum chyba godzinami, ciągnie różne wątki, w każdym wojna totalna.
Olejcie go. Sam odejdzie.
To już było retorycznie.
Za długo jestem na tym świecie, żeby uwierzyć, że polityków nagle ruszyły sumienia i postanowli zadbać o nas i planetę. Smart money zapakowane jest po uszy w akcje tesli, spółek wydobywczych i innych powiązanych z elektromobilnością. I tam będzie zabawa i trzepanie planktonu. Na volkswagenie nie zarobią w ten sposób, bo to stabilna spółka value z dywidendą.
A jak się już wytrzepie plankton z tych pieniędzy, to elektryki okażą się mniej ekologiczne, niż z początku się wydawały. I wymyśli się nową zabawę.
Póki co do internetu ma być w ciągu kilku lat podłączona spora część świata, która jeszcze tego nie doświadczyła. Po chwilowej fascynacji mediami społecznościowymi zaczną "inwestować". Btc (Satoshi) tesla i inni czekają niecierpliwie. Witamy Was! O manii tulipanowej dowiedzą się nieco później. Książki trudniej się czyta, łatwiej posłuchać guru jutubowych.
Dlaczego Isaak Newton powiedział: "Mogę przewidzieć ruch gwiazd, ale nie ludzkie szaleństwo" ?
Ostatnio edytowane przez Krzyk ; 07-03-2023 o 00:53
no nie, najwiekszy problem tej dyskusji, to jest selektywna, chroniczna amnezja, którą właśnie prezentujez. W kółko to samo. Dawno obalone tezy, głupie pytania, na które odpowiedzano milion razy, wracają co kilka stron, jak gdyby nigdy nic. Nie wiem, to jest jakies wyparcie?
moze wydrukuj sobie na wszelki wypadek, zebys nie zapomniał za dwa dni - zakaz, bo samochody trują ludzi, i przyczyniaja sie do zmian klimatu, które mogą mieć katastrofalne skutki.
Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 07-03-2023 o 09:09
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Polityka monetarna rządu ma katastrofalne skutki, może zakażemy?
Wyścig zbrojeń też ma katastrofalne skutki, sztuczna regulacja rzek w niektórych krajach prowadzi do suszy, głodu i śmierci ludzi. Kiepska opieka zdrowotna i ograniczony dostęp do specjalistów też kosztuje co roku życia wielu ludzi.
Co z tym chcesz zrobić? Kolejny pakiet zakazów?
Nie, największy problem tej dyskusji to przyjęcie dogmatu, że samochody trują ludzi w tak olbrzymim stopniu, że teraz, zaraz, natychmiast trzeba coś z tym zrobić, nie zważając na koszty, idiotyzm zaproponowanych rozwiązań i mnóstwo innych rzeczy.
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
I dlatego trollujesz tu za pomocą maszyny do pisania. Panie Tomtrz.
Ostatnio edytowane przez Krzyk ; 07-03-2023 o 12:51