Jakbyś nie zauważył, zabrałem głos tylko w odniesieniu do istnienia tego Service Newsa, a nie do słuszności zmiany GI/E na GI/R.
To, że próbujesz mnie wciągać w dyskusję nt. słuszności tej zmiany czy tego zalecenia to już tylko Twoja sprawa, ja na ten temat nie mam ochoty dyskutować, bo:
- nie mam wiedzy czy to jest słuszne czy nie, a rozważania "na chłopski rozum" jak to próbujecie tutaj robić mało mnie interesują,
- od dawna nie mam 159, więc tym bardziej mnie to nie interesuje, a posiadana przeze mnie AR... nie ma hydraulicznego wspomagania.
Tyle![]()
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
Dziwna sprawa z tym ASO, do którego dzwoniłeś
Z Tobą rozmawiali czemu miałaby być taka akcja, a na maila tymczasem przyznali wprost, że nie mają i nigdy nie mieli autoryzacji Alfy Romeo, a co za tym idzie nie mają dostępu do systemu dla AR i na pytanie o konkretnego SN nie są w stanie odpowiedzieć![]()
Zatem albo Cię okłamali, albo nie dzwoniłeś tamDzień dobry
Dziękuję za kontakt, jednak pragnę poinformować ,że nigdy nie posiadaliśmy autoryzacji Alfa Romeo, także nie jestem wstanie odpowiedzieć na pana pytanie.
Informacji na ten temat mogą udzielić autoryzowane serwisy marki. Zapytanie proszę skierować do Carservis Alfa Romeo Połczyńska 33, Warszawa
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
Jakich "drgań", o czym Ty bredzisz, występowało "gumowanie", czyli przy obracaniu kierownicą, odgłos taki, jakby pocierały o siebie dwa gumowe elementy i dodatkowo "gotował" się płyn w zbiorniczku, nie było żadnych drgań - skąd wytrzasnąłeś te "drgania", też od tego "prawdopodobnie mechanika"???
Czym według Ciebie są te odgłosy, i co je powoduje? Dlaczego wymiana zbiorniczka powoduje ich ustanie?