eeee, a gdzie ja pisałem, ze chiny to wzór wolnosci?ktoś sobie coś dopowiedział, czy mi sie wydaje? Urojenia się mnożą i mnożą.
- - - Updated - - -
no nie, mówimy o samochodach, takich z czterema kołami. I o ile najlepiej sprzedające się auto, to mała popierdółka, tak wiekszosc to normalne, pełnowymiarowe auta z teslą model 3 i Y włącznie.
- - - Updated - - -
a to jest jakas nowosc, ze plug-iny sie klasyfikuje w takich zestawieniach jako auta elektryczne?
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Gdzieś tam w ostatnich postach przewinął się temat jak Hołowczyc dzięki swojej wiedzy zaorał merytorycznie jakiegoś fanatyka elektryków.
Czy mówimy o tym Hołowczycu, który twierdzi,że :
„druga rzecz, o której się nie mówi: pole elektromagnetyczne, które jest w samochodzie elektrycznym, które cię otacza. Mówimy, komórki nie przykładaj do ucha za długo, bo ona ci robi krzywdę. Samochód elektryczny… Proszę sobie wyobrazić, ile tam jest silników, ile tam jest przepływów, ile tam jest energii, która wokół nas krąży, tak że silnik elektryczny też ma ciekawe pole”.
Jaguar S-type 4.2 V8
Zapytam ponownie - czytałeś co wrzucasz?![]()
W tym artykule nikt nie klasyfikuje PHEV jako EV, tylko jest jasno napisane "PLUG-IN CARS", czyli potocznie auta z wtyczkąA Ty sobie dopisałeś, że te 33% to elektryki [emoji1787]
A czy to, że często PHEV w zestawieniach klasyfikują jako EV to nowość? Nie.
Czy ma to sens? Również nie.
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez FXX ; 04-04-2023 o 19:59
nope, gdzie nie spojrzysz, kiedy sie podaje dane o samochodach elektrycznych, jako elektryki klasyfikuje sie BEV i PHEV
https://www.eea.europa.eu/ims/new-re...ctric-vehicles
https://www.statista.com/outlook/mmo...ope#unit-sales
https://www.euronews.com/next/2023/0...ope-is-leading
pierwsze z brzegu po wpisaniu w google
tak ze probujcie dalej zakrzyczec fakt, ze elektryki się sprzedają, bez zakazów, i nie jest to zadna nisza, tylko produkt dla masowego odbiorcy
- - - Updated - - -
https://www.eea.europa.eu/ims/new-re...ctric-vehicles
New registrations of electric vehicles in Europe
A w tym BEV i PHEV
Europejska Agencja Środowiskowa tez się zaorała![]()
ale dawajcie jeszcze, przecież jak jest teza do udowodnienia, to nikt i nic wam nie przeszkodzi
![]()
Jaguar S-type 4.2 V8
Wyjaśniliście czy te 33% to udział elektryków (wszelakich nawet ) w rynku w Chinach czy 33% to udział w sprzedazy w ostatnim miesiącu ? czy dajecie się zwodzić na poboczny już bardziej wygodny temat czy BEV to PHEV czy PHEV to BEV itp ?
BTW jak hybrydy się palą częściej , to nie są elektrykami. Jak stanowią trzon sprzedaży czegokolwiek z pradem - to są ,gdy trzeba wykazać jak dobrze prąd idzie.
Czy Ty w ogóle czytasz co jest napisane, czy piszesz, żeby pisać?![]()
Wiem, że lubisz wyszukiwać linki, to już nie raz pokazałeś.
Tylko, że ja Cię o to nie prosiłem, a odnosiłem się do tego jednego, który wcześniej podałeś.
I co stoi jak byk w tytule?
China: Plug-In Car Sales Reached 33% Market Share In February 2023
Plug-In. A co Ty wpisałeś w poście? 33% to elektryki [emoji1787] Tak, wiem, ktoś sobie do elektryków wrzuca hybrydy, ale po co tutaj to robić i udawać, że hybryda to elektryk? Bo ładniej procenty wyglądają?
Poza tym jakbyś chciał lub potrafił przeczytać ze zrozumieniem, to byś zauważył, że w poście, który zacytowałeś sam napisałem, że to nic nowego, że PHEV lądują do jednej grupy z BEV, chociaż to nie ma sensu...
I tym sposobem zaprzeczasz, mimo, że przyznałem Ci co do tego rację. Ale zasada rzecz święta, trzeba zaprzeczyć [emoji1787]
Wskaż w którym miejscu coś próbuje zakrzyczećJeśli nie jesteś w stanie tego wskazać, to proszę, odszczekaj ładnie swoje kłamstewka i przyznaj, że znowu komuś próbujesz wcisnąć swoją bądź innych narrację
![]()
Ale fakt, jak na kraj, w którym przypada 140 samochodów na 1000 mieszkańców to niezły wynik.
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka