Wiec tak : mam w przednim zderzaku czujniki ale nie działają. Chce sprawdzic czy są wiązki i jaka centralka. W eperze wg VIN mam wykresloną tę z 6 na poczatku nr części czyli powinna być tylko na tył. W lampce jest przycisk od włączania parktronika co może wskazywać na zamontowany system z przodu. Gdzie dokładnie szukać centralki PDC w sportwagonie? Gdzieś przeczytałem ze można uchylić tapicerkę po prawej stronie w bagazniku i zajrzeć ale to jakieś nieporozumienie bo trzeba to rozebrać aby zobaczyć ale nie wiem jak się do tego zabrać.
Drugi trop to szukanie brzęczyka w skrzynce bezpieczników. Nie widzę ani jego ani wiązki chociaż wg informacji zebranych na forum przedlifty miały wiązki nawet jeśli nie bylo systemu.
Ktoś coś podpowie ?![]()
Ja również miałem czujniki tylko z tyłu a przycisk w podsufitce był i jest ( alfa poliftowa). Brzęczyk powinien być na lewym przednim słupku ( do przednich), ja dałem obok skrzynki - nie chciało mi się kombinować z przeciąganiem kabla i demontażem słupka.Co do centralki w sedanie jest w bagażniku z prawej strony, sądzę , że w SW również ale odchylenie to wyciągnięcie parę spinek i dopiero można coś zobaczyć. Co do wiązki z przodu, można wjechać na kanał i od spodu zobaczyć czy obok wtyczki halogenów jest jeszcze 6- pinowa od parktronika - oczywiście strona od pasażera.
Wychowały cię mass media, Nie wysilał się twój mózg
W szkole była też tragedia, Choć ci nie szczędzono rózg!
Dzięki. Możesz dokładniej określić to miejsce po prawej stronie?
Wychowały cię mass media, Nie wysilał się twój mózg
W szkole była też tragedia, Choć ci nie szczędzono rózg!