Czy przeczytałeś cały ten artykuł?
Czy przeczytałeś cały ten artykuł?
I żadnych innych danych, na temat "prognoz", bo to jest wyłącznie prognoza, tam nie znalazłeś?
30 lat temu miała się skończyć za 10-20 lat.
No to trzeba się spieszyć z tą elektryfikacją ...rubieży Afryki, Azji , Am południowej . No i transportu.. Statki elektryczne do 2050? samoloty ? hm . Z czego tworzywa sztuczne, tkaniny, asfalt... Generalnie to warto Marsa czy coś do tego 2050 zasiedlić bo tu ani elektryfikacja nie nadąży/niewydoli w poważnych zastosowaniach, ani na ropę nie można liczyć. Niedobrze. Ale , zaraz, przecież DZISIAJ jest ropa. Co kogo obchodzi jakiś 2050???
Pytam ponownie, czy w tym artykule nie znalazłeś innych prognoz, bo zaprezentowałeś go tak, jakby nieomylny i wszechwiedzący przedstawiciel BP, był najmądrzejszy na Świecie w tym zakresie, nie Norwegia, nie USA, nie kraje OPEC, nie Wenezuela itd. itp. ale właśnie przedstawiciel BP - to, co zrobiłeś, to jest encyklopedyczny przykład manipulacji, których dopuszczasz się co chwila, tak jak Twój współwierca, który nie rozumie różnicy między parkingiem "wielostanowiskowym", a "wielopoziomowym" oraz przeoczył fakt wyjścia UK z UE.
- - - Updated - - -
Szcerze, to ja mam to w pompie czy ty cokolwiek znajdziesz czy nie. Ja powiedziałem co myślę i co uważam, jak uważasz inaczej to uważaj. Wrzucając coś co jest w ogóle nie na temat, a jeszcze nawet tego samemu nie czytając nie jesteś dla mnie żadnym partnerem do dyskusji
Ostatnio edytowane przez AdiCarrion ; 01-08-2023 o 10:48
https://wgospodarce.pl/informacje/41...onczy-sie-ropa
"W 1980 roku na świecie wydobyto 23 miliardy baryłek ropy naftowej, a zasoby w złożach (683 miliardy baryłek) miały wystarczyć na 30 lat."
prognozy, prognozy... to takie ładnie nazwane wróżenie z fusów.