Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Fikołek nazywa się, czego nadal nie rozumiesz "strategia rozwoju" - może zamiast się komoromitować, wypisując, że to to samo co "jakoś tam będzie", to zrozumiał byś wiele kluczowych kwesti, no ale skoro nie chcesz, to nikt Ci tego łopatą do głowy nie nawkłada, tym bardziej, że za bardzo jie ma do czego![]()
No opowiedz nam co powinni zrobić z "ciepłymi" bateriami w lesie gdy je porzucali, aby się nie zapaliły? Jakiś guzik specjalny zapomnieli przydusić czy co? Dlaczego takiego guzika nie wciskają po załadunku na statek nowych elektroautośmieci?
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz na moje pytanie, bo dla Ciebie rok 2035 to jest jakieś wieczne nigdy, a rok 2050 to jest już za chwilę - powtarzam więc, dopóki nie ma zagrożenia, że zabraknie ropy naftowej, to wprowadzanie do obrotu spalinowców powinno być w 100% dobrowolne i niech rynek zdecyduje, czyli ten przywoływany przez "rabina", podobnego do Ciebie, mechanizm popytu i podaży - rozumiesz, czy nie za bardzo?
człowieku, w Europie, która nie ma zbyt wiele własnej ropy, zagrożenie, że jej zabraknie, istnieje cały czas. Od dziesiątek lat. Prawie 70% światowego rynku ropy, pochodzi z rejonów niestabilnych politycznie, tj blisko wschód, i rosja. Ale nie, wszystko będzie dobrze! Korzystajmy, ile możemy, a jak coś się stanie, to przecież cyk, wtedy sobie przeskoczymy na elektryki. W tej chwili ci chcą taka zmiane rozłożyć na 30 lat - bo za tyle rzeczywiscie, auta spalinowe całkowicie znikną, to krzyczycie, ze to za szybko![]()
Ostatnio edytowane przez Tomtrz ; 02-08-2023 o 17:42
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była