Strona 454 z 484 PierwszyPierwszy ... 354404444445446447448449450451452453454455456457458459460461462463464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,531 do 4,540 z 4837

Temat: Auta elektryczne i ogólnie powszechna elektryfikacja

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    to po prostu zabawne, że nie dość, ze wymyslasz sobie kontekst (karetki dzisiaj trzeba zrobić elektryczne, z tego, co dzisiaj jest dostępne na rynku, chcoiaz nikt tak nie twierdził), to jeszcze z tego rynku, raczej słabą ofertę wybierasz
    Zabawne to jest to, że ani słowa nie napisałem o tym, że dzisiaj trzeba zrobić elektryczne karetki z tego co jest, ale Ty sobie złożyłeś wypowiedzi kilku osób w całość i teraz próbujesz mi to wepchnąć jako autora tego twierdzenia

Ale żebyś mógł wykazać, że nie jesteś kłamcą, to wskaż gdzie taką tezę zawarłem
    Czekam z niecierpliwością

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez FXX ; 20-08-2023 o 23:19

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Zdecydowanie nie, przecież na Połczyńskiej, Lazurowej, Radiowej czy Górczewskiej to zawsze przelatujesz jak na wiosce z 3 domami przy drodze
    no to nie ma ba bemowie korków, ale jednak twierdzisz, ze po Warszawie sie nie da dynamicznie jezdzic, bo są korki?
    no co jak co, ale górczewska, to czasami jest tak pusta, ze gdyby tam wiecznie nie stali.....

Fajnie, ale nigdzie nie pisałem o gabarytach w ruchu miejskim Natomiast o masie już tak, ale jakoś uparcie to pomijasz
    aaa, że ci sie wydawało, że masz dużo na pace?

Jezdzenie z punktu A, do punktu B, to troche co innego. Jak pisałem - wiem, ile palą auta w dystrybucji. Załadowane. Nie jezdzenie arteriami, tylko bujanie sie po osiedlowych uliczkach + i kilka rozładunków. Z dodatkowym bonusem w postaci nieporównywalne dynamiki (nie prędkosci, dynamiki), 20 nie wydaje mi sie wynikiem z czapy.

Warszawa obezwładniać? Chamstwem na drogach i lekceważeniem pojazdów uprzywilejowanych zdecydowanie
    Sopot dużym miastem nie jest, ale zakorkowane lepiej niż Warszawa Natomiast Gdynia małym miastem podobno nie jest, ale dla Ciebie to większa wioska
    dużym miastem też za specjalnie nie jest, a jeszcze przedmiescia, to proszę Cię

- - - Updated - - -

Zabawne to jest to, że ani słowa nie napisałem o tym, dzisiaj trzeba zrobić elektryczne karetki z tego co jest, ale Ty sobie złożyłeś wypowiedzi kilku osób w całość i teraz próbujesz to mi wepchnąć jako autora tego twierdzenia

Ale żebyś mógł się wykazać, że nie jesteś kłamcą, to wskaż gdzie taką tezę zawarłem
    jeśli to nie jest tezą, to w takim razie, jaki jest sens, wyszukiwania obecnych na rynku samochodów, i sprawdzania, jakie byłby z nich karetki?
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Auto

Domyślnie

to po prostu zabawne, że nie dość, ze wymyslasz sobie kontekst (karetki dzisiaj trzeba zrobić elektryczne, z tego, co dzisiaj jest dostępne na rynku, chcoiaz nikt tak nie twierdził), to jeszcze z tego rynku, raczej słabą ofertę wybierasz
    Pomijając karetki, to ja wybieram słabą ofertę czy może Ty najlepszą jaka może być?

To może Master e-Tech... 77KM za jedyne 279k netto?

eMovano? Niestety, na szybko odnośnie ceny znalazłem tylko "Zapytaj Dealera".

Może VW? eCrafter za 276k netto o mocy 136KM?

To chociaż może Citroen? No nie... 120KM, 37kWh za 298k netto...

Nie wiem co robię nie tak, sprawdzam marki busów po kolei i nic ciekawego poza tym Transitem nie ma. Możesz podać chociaż 2-3 modele podobne cenowo i mocowo do tego Transita?

Ostatnio edytowane przez FXX ; 20-08-2023 o 23:53

Auto

Domyślnie

no to nie ma ba bemowie korków, ale jednak twierdzisz, ze po Warszawie sie nie da dynamicznie jezdzic, bo są korki?
    Ojj, nawet gdyby ta ironia Cię kopnęła w tyłek to byś nie zauważył

aaa, że ci sie wydawało, że masz dużo na pace?
    Aaa, że znowu nie czytasz tylko sobie dopowiadasz

Jezdzenie z punktu A, do punktu B, to troche co innego. Jak pisałem - wiem, ile palą auta w dystrybucji. Załadowane. Nie jezdzenie arteriami, tylko bujanie sie po osiedlowych uliczkach + i kilka rozładunków. Z dodatkowym bonusem w postaci nieporównywalne dynamiki (nie prędkosci, dynamiki), 20 nie wydaje mi sie wynikiem z czapy.
    Aaa, że wydaje Ci się, nie wydaje Ci się Czyli jak zwykle, wiesz lepiej, mimo, że tylko Ci się wydaje Żyj dalej tym wydawaniem Ci się
    Ewentualnie bądź praktykiem, weź jakiegoś busa na 24h, zapakuj do maksa i sprawdź.
    jeśli to nie jest tezą, to w takim razie, jaki jest sens, wyszukiwania obecnych na rynku samochodów, i sprawdzania, jakie byłby z nich karetki?
    Nie odpowiadaj pytaniem, tylko wskaż gdzie taką tezę postawiłem
    Czy jednak przyznajesz się do bycia kłamcą?

PS. Kto sprawdzał jakie byłyby z nich karetki? Znowu jakieś przywidzenia?

dużym miastem też za specjalnie nie jest, a jeszcze przedmiescia, to proszę Cię
    Dlatego, powtórzę się po raz któryś - duże miasto to tylko Warszawa, zwłaszcza przy takich osiedlach jak Twoje

Ostatnio edytowane przez FXX ; 20-08-2023 o 23:52

Auto

Domyślnie

.....

Użytkownik Znawca
    Auto
    Alfa 159 2.0 170 KM

Domyślnie

widzę, że dalej się zmagacie z obłąkańcem))

Użytkownik Znawca
    Auto
    Były 159-ki

Domyślnie

https://www.auto-swiat.pl/ev/wiadomo...aterie/7pce5y1
    Ciekawe, ciekawe. To teraz budowę infrastruktury dla tych nowych EV można zacząć od zera. Bo odpowiednio szybkich ładowarek w kraju za wiele nie ma.

I wypada poczekać aż któryś producent zacznie to montować seryjnie i jak to się sprawdza w rzeczywistości.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    JEST: Giulia Veloce Ti MY21, 166 FL 3.2, BYŁY: 166 2.0TS, 156 1.8TS

Domyślnie

Pytanie tylko, czy to wystarczy, żeby Tomtrz sobie kupił EV, czy jeszcze nie???

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Ojj, nawet gdyby ta ironia Cię kopnęła w tyłek to byś nie zauważył
    ty, jajnik ci sie na konto nie włamał? bo to mi wygląda, jak jałowe odbijanie piłeczki bez żadnej treści
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Machaju Zobacz post
    https://www.auto-swiat.pl/ev/wiadomo...aterie/7pce5y1
    Ciekawe, ciekawe. To teraz budowę infrastruktury dla tych nowych EV można zacząć od zera. Bo odpowiednio szybkich ładowarek w kraju za wiele nie ma.

I wypada poczekać aż któryś producent zacznie to montować seryjnie i jak to się sprawdza w rzeczywistości.
    Ale po kiego się trudzą nad jakimś nikomu nie potrzebnym ( bo już jest świetnie i _najlepiej_ ) zwiększaniem zasięgu i przyspieszaniem doładowania, oraz podnoszeniem bezpieczeństwa czegoś bezpiecznego?.