Odkopię temat.
Jestem świeżo po przerobieniu tematu kalibracji radaru, bez większego problemu da się to zrobić "po garażowemu". Potrzebna jest tylko płaska powierzchnia na której ustawimy auto, idealni plaski ekran np. lustro (ustawiony 120cm przed radarem) który da się pochylać i blokować w zakresie -2/0/2 stopnie, dokładna poziomica elektroniczna do ustawienia pochyłu ekranu, kluczyk do śrubek regulacyjnych radaru i oczywiście jakiś program diagnostyczny który umozliwia kalibracje systemu. Robiłem to pierwszy raz i zajęło mi to około 40min z wypiciem kawyProcedura jest łatwa i program sam podpowiada kolejne kroki. Jazda testowa potwierdziła poprawność przeprowadzonego zabiegu
![]()
Alfa OBD obsługuje procedurę kalibracji, przechodzi płynnie i bezproblemowo
Mój radar, nie czujniki ultradźwiękowy, często generuje alarm "sprawdź otoczenie" po dojechaniu do kogoś na skrzyżowaniu. Wcale nie za blisko i często alarm startuje nie natychmiast a po kilku sekundach od zatrzymywania. Wpienia mnie to od początku mania Stelviaka, oczywiście w ASO wszystko jest super. To może być kwestia do polepszenia przez wykonanie procedury kalibracji?!
Robiłeś tą kalibrację AlfaObd z kompa czy z komórki?
możesz spróbować kalibracji. tylko nasadkę trzeba załatwić taki żeński torx, bodajże E5 albo E6 - akurat w castoramie na szybko znalazłem. ja robiłem z PCta AlfaOBD.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.