A próbowałeś kręcić kołem jak auto było dźwignięte przodem, ewentualnie odpalić, dać na bieg i słuchać? Do tego pomogłaby zdemontowana osłona pod silnikiem.
A próbowałeś kręcić kołem jak auto było dźwignięte przodem, ewentualnie odpalić, dać na bieg i słuchać? Do tego pomogłaby zdemontowana osłona pod silnikiem.
Witam,
Chciałbym odświeżyć temat bo już troche czasu minęło od ostatniego postu.
Potrzebuję wymienić to łożysko bo ewidentnie jest uszkodzone.
Czy ktoś może wymieniał ostatnio to łożysko i ma namiar gdzie to można dostać?
Doszukałem się, że pasującym łożyskiem jestem AB 40838, ale nie jest ono nigddzie dostępne.
Łózysko wyżej ma wymiar 68x45x14. Znalazłem łożysko o wymiarach 68x45x12 czy ma ktoś doświadczenie z zastosowaniem takiego zamiennika?
Pytałeś tutaj? Wg informacji na stronie mają takie łożyska.
https://www.iparts.pl/czesc/lozysko-...8-1014891.html
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Witam. Czy jakieś wrażenia z użytkowania węższego łożyska można prosić ?? Hałasuje mi dziwnie auto, takie wycie/buczenie słyszalne najbardziej w zakresie 30 - 70 km/h niezależnie od obciążenia. Podejrzewam właśnie podporę półosi.
Pozdrawiam - Brt
Koledzy od 2 tygodni pojawił się u mnie dźwięk jakby padniętego łożyska koła. Dźwięk dochodzi z przedniego koła po stronie pasażera. Pasażer też słyszy ten dźwięk i też wydaje mu się że po przednie prawe koło (ale nie jest pewny czy to jest łożysko, bardziej mu to przypomina wyząbkowanie opon). Ten dźwięk się pojawia od około 50 km Przy czym przy prędkości 60-70 jest bardziej słyszalny niż przy 100 km/h. Jazda slalomem nie wskazuje które to łożysko. Dźwięk jest tak samo słyszalny gdy skręcam w lewo jak i w prawo. Opony zmieniałem więc odpada wyząbkowanie. Czy jadę na luzie czy na biegu czy z gazem dźwięk jest ten sam. Auto na lewarku i żadnych luzów nie miałem na kole. Gdy zakręciłem to słyszałem jedynie dźwięki hamulców i skrzyni więc to nie pomogło. Jedynie co się zmienia to jego częstotliwość ale to chyba zrozumiałe. U ojca w fordzie też było padnięte łożysko i też jazda slalomem nie wskazywała które to dokładnie koło i dźwięk był też jak mi się wydaje inny ale tam buczało już od 20 km/h.
Przychodzi mi jeszcze łożysko podpory pół osi.
Jak te dźwięki rozróżnić? Na marginesie latem 2017 wymieniałem łożysko z przodu od kierowcy na SNR tak więc te koło odpada (tak myślę).
Ostatnio edytowane przez awj1 ; 30-05-2019 o 20:00
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Dzięki wszystkim za pomoc. Rozwiązanie moje zagadki to łożysko.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Witam ma ktoś dostęp do tych łożysk półosi bo nie mogę znajsc
Witajcie,
Czy ktoś ma jakiś namiar gdzie dostanę łożysko?
Założyłem 68x45x12 ale pomimo tego że "weszło" To i tak e użytkowaniu jest problem