Hej trochę testowałem AAWireless, było by Ok ale sterowanie to loteria, pełny ekran działa bardzo ładnie, takie jeszcze pytanie czy u was też co jakiś czas potrafi rozłączyć połączenie z samochodem i ponownie podłączyć?
Hej trochę testowałem AAWireless, było by Ok ale sterowanie to loteria, pełny ekran działa bardzo ładnie, takie jeszcze pytanie czy u was też co jakiś czas potrafi rozłączyć połączenie z samochodem i ponownie podłączyć?
Z raz w ciągu roku mi się zdarzyło
Co masz na myśli sterowanie to loteria?
Ja używam AA przez Carplay (żeby mieć pełny ekran) i sterowanie działa, ALE trzeba pamiętać, że nie standardowo jak w trybie AA (przez ograniczenia CarPlay, a właściwie inny projekt nawigacji)
Żeby przeskakiwać między oknami (aplikacjami) trzeba przesunąć pokrętło 1 raz w lewo, od tego momentu każdy obrót przenosi do kolejnej aplikacji. Potem znowu przesuwamy w 1 raz w lewo i kręcąc nawigujemy wewnątrz danej aplikacji. Dziwne, ale idzie się przyzwyczaić.
U mnie jedynie jest problem jak przełączę na radio, to po jakimś czasie (30s?!) AAWireless rozłącza się, łączy ponownie (widzę na konsoli 'Telefon połączony') i automatycznie przełącza znowu na CarPlay. Dodatkowo jak jest włączone 'automatyczne wznowienie muzyki po połączeniu' to radio się wyłączy i zacznie grać muza z telefonu. Włączysz znowu radio, po chwili znowu to samo. Denerwujące.
Pozdro,
Bartas
poaktualizowane radio? jak nie to jest wątek na alfaowner gdzie znajdziesz nowe firmwary.
On pisze o nowej wersji która chyba ciągle jest Betą, gdzie AA po WiFi dongle rzuca na Carplay po USB i stąd masz cały ekran w użyciu. Sterowanie jest ciut dziwne z tego co piszą ludzie, ale wiekszość twierdzi że do przyzwyczajenia i potem nie sprawia problemów
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
A, sorry, ok.
Ja używam trybu dongle ale bez opcji carplay (bo w polifcie i tak mam AA na full screen) - tzn mam ją ale nie używam.
Używam wersji 4.0 AAWireless w trybie AAoverCP. Tzn. używałem, bo od wersji 3.5 coś strasznie popsuli. Sterowanie głosem się wiesza, a GPS po zatrzymaniu auta przesyła same zera i ląduję na każdym skrzyżowaniu gdzieś koło Afryki (na przecięciu równika i południka 0)Podobno inni testerzy Stelvio się na to nie skarżą. Może nowszy firmware załatwiłby sprawę. Mam Stelvio 2018 i wersję Infotainment 072. Czy mogę bezpiecznie wrzucić 090 z alfaowner? Jest jakieś niebezpieczeństwo uceglenia sprzęta?
To jest problem AAWireless. Też mi się tak zaczęło dziać po którejś aktualizacji. Próbowałem downgrade, ale nic to nie dało. Na sam problem nie narzekam zanadto, bo sam sobie aktywowałem aktualizacje deweloperskie i w jakimś sensie jestem królikiem doświadczalnym.
W każdym razie jak wypnę urządzenie i podepnę telefon kablem, to nie mam problemów z GPS.
Napisałem wczoraj do supportu (mają bdb wsparcie - polecam). Odpisali mi, żeby aktywować funkcję Auto Video Focus. Nie zrobiłem tego jeszcze, więc nie wiem, czy to rozwiązuje problem.
Na problem z GPS wystarczy wyłączyć iAP support (m.in. wyświetla tytuł utworu między zegarami). Bez tego GPS działa poprawnie i nie wysyła nas na równik. Natomiast ja przestałem używać AAoverCP głównie dlatego, że gdy głosowo każę googlowi zadzwonić gdzieś albo Yanosik się odezwie przez BT, to potem google przestaje przyjmować jakiekolwiek komendy głosowe po wciśnięciu przycisku na kierownicy. I to dla mnie dyskwalifikuje ten tryb całkowicie. Przy standardowym AA nawet przez pudełko AAW wszystko działa doskonale, tyle że na 2/3 ekranu.