Tryb RACE a gwarancja producenta? Czy taka ingerencja z dodaniem tego trybu wpływa jakoś na gwarancje ? Pytam bo mam jeszcze dwa lata i nie wiem czy się bawić z tym
Tryb RACE a gwarancja producenta? Czy taka ingerencja z dodaniem tego trybu wpływa jakoś na gwarancje ? Pytam bo mam jeszcze dwa lata i nie wiem czy się bawić z tym
te same pytania w kółko. 99.9% nie, nikomu nic nie wpłynęło, ale jak nabluzgasz serwisowi i trafisz kogoś kto kuma to w jakiś zakresach teoretycznie powiązanych mogli by robić pod górkę- teoretycznie.
to jest trochę tak jakbyś miał tracić gwarancję na laptopa bo zmieniłeś tapetę z defaultowej - to tylko ustawienie proxi.
praktyka jest taka, że ja jeździłem do ASO 4 lata na gwarancji z ominiętym SGW, Race, kiera z Q alkantara, zmienione progi na Q z carbonem, wymieniony otwarty dyf na LSD, wymieniony wyświetlacz 6.5 an 8.5 (a potem na 8.5 touch), ACC dodane, wydech customowy z klapami i 4 końcówkami, hak dołożony samemu, dystanse,założony eibach (potem RWD), potem nawet zmieniony licznik na polift, inne radio z dodanym NAV (potem polift).
słowem się nie zająknęli, raz zagadali o wydech, raz coś tam gadaliśmy o kierze miło i bez problemów. Kumpel miał wymienione całe wnętrze na czarną podsufitkę i fotele z Q ponad wiele modów z mojej listy, do tego silnik na 370HP zrobiony (z 200) i też mu tam nie marudzili nigdy.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 04-06-2024 o 16:31
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dzięki za obszerną odpowiedź!
Ps. Kupiłem ją przy przebiegu 28k kilometrów właśnie pyłko już 31k czy po 30k już muszę jechać do ASO by wymienić świece ? Niektórzy piszą że przy 40 teraz już sam nie wiem.
Masz instrukcje? Tam jest napisane 60tyskm/4lata swiece. Wiekszosc zmienia jednak wczsniej, ja akurat zdecydowalem przy 45, sa i tacy co przy 20- co kto lubi
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Auto w sumie z 2020 roku z drugiej połowy to jakby nie patrzeć 4 lata minęły choć przebieg dopiero 30k
jeśli masz gwarancję rozszerzoną to żeby ją utrzymać masz robić zgodnie z planem i zmieniać. świece imho od czasu się nie starzeją, wiec tu bym patrzył na przebieg, i jeśli auto jest już po gwarancji to sam decydujesz. Ja uważam że 30tys to jeszcze przedwcześnie, ale są i tacy co powiedza guzik to kosztuje zmieniaj. choice i yours...
Dzięki ! A powiedz mi czy to normalne bo trochę mnie to drażni już. Na dworze jest 14 stopni i deszczowo jadę sobie nawiewy ustawione na np 4-5 temperatura na 20 stopni i co jakiś czas zaczynają stopniowo szyby mi parować przednie i boczne .. Również czasem przy ustawieniu na 20 stopni z nawiewow nie zawsze ale czasem podczas jazdy leci chłodne powietrze mimo że przy 20 powinno lecieć według mnie ciepłe.No wydaje mi się że nie jest to normalne.
Ustawienie cyrkulacji powietrza -automat; manual; wyłączona. Opisane sytuacje zdarzają się przy ustawieniu - automat.
W ustawieniach klimatyzacji gdzieś to mogę ustawić?